به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ علي حبيبي دانشجو دكتراي روانشناسي باليني در یادداشتی به نحوه برقراری ارتباط موثر با کودکاشاره داشته است.
یکی ازراه های افزایش عزت نفس و در نتیجه آگاهی هیجانی در کودک، برقراری ارتباط مثبت به جای ارتباط منفی است.
در اینجا منظور از ارتباط مثبت، مهربانی،پذیرش و صداقت است.اگر شما همدل باشید، بدون فریب کاری با دیگران ارتباط برقرارکنید،کودکتان نیزآن را از شما می آموزد. این ویژگی ها برای داشتن روانی سالم ضروری است .
برقراری ارتباط مثبت با کودک به آن معنی است که به او جملاتی بگوییم مانند آن که: من از با تو بودن لذت می برم،دوستت دارم ،همیشه دوستت داشته ام و همیشه خواهم داشت، تو به همین صورت که هستی ،دوست داشتنی هستی خوب است این جملات را صادقانه با لبخند بیان کنی.
برقراری ارتباط "منفی" به معنی پیش داوری است .به کاربردن این جملات ،نمونه ای ازبرقراری ارتباط منفی هستند، خودت را جمع و جورکن ، توبه هیج دردی نمی خوری،تونمی دانی چقدرخوش شانس هستی ،به این ترتیب ، پدرومادرها می توانند هنگام برقراری ارتباط باکودک خود مثبت یا منفی باشند.
تمرین برای افزایش ارتباط مثبت،نام پنج ارتباط مثبت را بنویسید،بسیاری ازما ترکیبی از ارتباطات مثبت و منفی را که پدر و مادرمان با ما بر قرار کرده اند، به یادمی آوریم.
چنین خاطراتی (نیازی نیست لزوما از آنها آگاه باشیم ) موجب می شود هنگام رفتار با کودکمان بیرون آمدن از الگویی که پدر و مادرمان برای ما ایجاد کرده اند ،دشوار شود.گرچه،احتمال دارد(منطقی یا غیرمنطقی )عمداً کودکمان را با روشی کاملا متفاوت با روش پدر و مادرمان بزرگ کنیم .
به طور مثال،شاید شما در کودکی تک فرزند بوده اید و خواسته های شما فوراً برآورده می شده است.در نتیجه ،هنوز هم عادت ندارید برای آنچه می خواهید انتظار بکشید، اما نمی خواهید کودک خود را هم با این روش بزرگ کنید.زیرا این ویژگی سبب شده است دربعضی از فعالیت های روزمره مانند ایستادن درصف یا ماندن در پشت خودرویی که با سرعتی کمتر از آنچه شما انتظاردارید، می راند، بیش از افرادی که آموخته اند انتظار بکشند ، برآشفته شوید.
درچنین مواردی باید به خود بگویید این هم بخشی از زندگی است. صبوری به سلامت هیجانی و در نتیجه سلامت روانی مربوط است .کودکی که از نظرهیجانی سالم است، دارای سلامت روانی و معمولاً خوشحال است.
طبیعی است که برای کودکتان شادی بخواهید، اما اگر او هرگز انتظار کشیدن را تجربه نکند،در بزرگسالی زندگی برای او دشوار خواهد شد و در نتیجه فردی سرخورده و شتابزده خواهد بود.به کودکتان بیاموزید که گاهی اوقات باید برای خوشی ها انتظار بکشند. این انتظار ،شادی را بیشتر می کند.شادی بزرگترین دستاورد سلامت هیجانی است .
انتهای پیام/