به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر محمدمهدی مجذوبی در همایش رویداد نبض زندگی و گردهمایی اصحاب رسانه استان همدان با محوریت جوانی جمعیت، خانواده و فضای مجازی که در سالن همایش های غدیر دانشگاه علوم پزشکی با حضور مسئولین استانی برگزار شد، اظهار کرد: امنیت ملی یکی از مؤلفههای قوی در جوانی جمعیت است.
وی با بیان اینکه عوامل موثر در جمعیت که ما به اینجا رسیدیم و سیاستهای کشور که یک یا دو فرزندی را رواج داد غلط بود که به اینجا رسیدیم و انرژی زیادی صرف این کار شد، افزود: هنگامی که سخن از نازایی میشود اذهان به بانوان معطوف شده در حالی که اکثر نازاییها از مردان نشأت میگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به رشد غیرمعقول آمار نازایی در استان به یکی از مراکز تحقیقاتی مأموریت داده شد تا با مدلسازی، منشأ این مشکل پیدا شود و نسبت به رفع آن اقدام کنند؛ همچنین به علت تأثیر مسائل پزشکی در رفع نازایی اقداماتی نظیر تحت پوشش بیمهای قرار دادن درمان نازایی و توسعه بیمارستان فاطمیه در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: کار عمرانی توسعه بیمارستان فاطمیه به پایان رسیده و این طرح در سفر هیأت دولت به همدان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهرهبرداری میشود.
مجذوبی با بیان اینکه امروزه جمعیت به یکی از حیاتیترین مسأله کشورها تبدیل شده هر چند برخی کشورهای غربی از یک دهه پیش برنامهریزیها برای رفع این مشکل را آغاز کردند اما آنها با وجود اینکه نتیجه منفی تک فرزندی را درک کرده و برای رفع این مشکل از یک دهه پیش فعالیت خود را آغاز کرده بودند این سبک زندگی را با ترفندهای مختلف به کشور ما تحمیل کردند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین کارکرد منفی ترویج تک فرزندی تأثیر منفی بر روی امنیت ملی کشور دانست و این سیاست تک فرزندی امنیت ملی را خدشهدار میکند، بیان کرد: تغییر نگرش به جمعیت باید به تغییر رفتار منجر شود که رسانهها تأثیر بسزایی در این آگاهیبخشی دارند؛ تغییر در نگرش به جمعیت دست یافتنی است خانوادههای مؤمن و متدین در این مورد سریعتر میتوانند اهداف انقلاب را عملی کنند بنابراین باید روی این قشر سرمایهگذاری کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مکانیسمهای تشویقی برای فرزندآوری و راهاندازی مهدکودکهایی برای فرزندان کارمندان برنامهریزی شده و رویکرد جامعه در زمینه اشتغال، تحصیل و استخدام باید از جنسیت به خانواده محور تغییر یابد.
وی با بیان اینکه اشتغال بیش از حد بانوان، کانون خانوادهها را سست میکند، ابراز کرد: محور تصمیمگیریها باید تقویت بنیان خانواده باشد.
مجذوبی گفت: ۵۷ درصد کارمندان علوم پزشکی همدان را بانوان تشکیل میدهند که با بازنشست شدن بسیاری از کارمندان، این آمار در چند سال پیش رو تا ۶۷ درصد هم میرسد و شاهد افزایش جذب و استخدام بانوان تحصیل کرده خواهیم بود چراکه تقریبا در همه کارهایی که در جامعه وجود دارد خانمها دخیل هستند.
وی ادامه داد: استخدام سبب بالا رفتن سن ازدواج و سختگیری بانوان در انتخاب همسر آینده خواهد شد البته برای تشویق خانهدار شدن بانوان نیز باید ظرفیتهایی پیشبینی کرد تا این مقوله سبب افسردگی بانوان نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: اگر کارها را در اختیار آقایان قرار دهیم اولین نفع به خانمها میرسد چراکه آقایان میتوانند تشکیل خانواده دهند و فرزندآوری کنند.
انتهای پیام/