وی ادامه داد: نمیتوان پیروزیهای حماس و حزبالله را بیتأثیر از دفاع مقدس دانست؛ به عبارت دیگر اگر مقاومت در کشورهای منطقه موفق شده به خاطر تأثیرپذیری از دفاع مقدس ایران در جنگ هشت ساله تحمیلی است.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: متأسفانه در جنگ تحمیلی دو بلوک شرق و غرب با یکدیگر متحد شدند تا نظام اسلامی ایران را از پای درآورند اما برای نخستین بار بود که یک وجب از خاک کشورمان تجزیه نشد و برخلاف سنت دیرینه میان ابرقدرتهای آن زمان که دنیا را میان خود تقسیم کرده بودند توانستیم نظم جهانی را با چالش جدی مواجه کنیم و کارآیی آن را زیر سؤال ببریم و همه این دستاوردها تنها به خاطر موفقیتهایمان در دفاع مقدس بود.
غفاری معتقد است که جمهوری اسلامی ایران توانست گفتمان مقاومت را در دفاع مقدس ترویج دهد و به عبارت دیگر دفاع مقدس فرصتی بود که از آن به خوبی استفاده شد و تا به امروز آثارش در جامعه و در جهان ملموس و محسوس است.
وی خاطرنشان کرد: دفاع مقدس به یک پایه و محور برای ما در عرصه تنظیم معادلات بازدارندگی و اقدام تبدیل شد و قطعاً تعلق خاطری که به دفاع مقدس در ما وجود دارد تنها یک تعلق خاطر تاریخی نیست و اینکه فقط به بیان خاطرات جبهه و جنگ اکتفا کنیم هم خیلی جالب نیست؛ زیرا همچنان بعد از گذشت بیش از سه دهه از پایان جنگ در معادلات نظامی از الگوی دفاع مقدس استفاده میشود.
این تحلیلگر سیاسی اظهار داشت: امروز اگر کشورهایی مانند عربستان و آمریکا بر مذاکره با ایران اصرار میورزند به خاطر پی بردن به قدرت و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در معادلات منطقهای است که قطعاً دفاع مقدس بر این عامل مهم، تأثیرگذار بوده است