به بهانه سالروز عملیات مرصاد:
مرصاد حماسه ای پر افتخار
عملیات مرصاد به فرماندهی سپهبد علی صیادشیرازی، یادآور عملیاتی است که جوانان غیور ایرانی از جان خودشان گذشتند و به آسمان پر کشیدند.

خبرگزاری بسیج_زهرا میرزا بابایی/عملیات مرصاد یکی از افتخارات نیروهای نظامی ایران اعم از ارتش، سپاه و بسیج در کارنامه جنگ تحمیلی هشتساله کشورمان بود.
گذری بر جزئیات این عملیات افتخارآمیز:
جمهوری اسلامی ایران به این عملیات مرصاد و مجاهدین خلق به آن فروغ جاویدان میگویند؛ این عملیات توسط سازمان مجاهدین خلق طرحریزی شد و میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان مجاهدین خلق پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران و پایان جنگ ایران و عراق، در سال ۱۳۶۷ اتفاق افتاد.
سپهبد علی صیاد شیرازی در سالهای پایانی جنگ به دلیل تغییر مسئولیت، از خط مقدم دور بود.
وی با عنوان نماینده امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع، از نزدیک فرماندهی یگانهای هوانیروز و نیروی هوایی و رزمندگان حاضر در منطقه عملیاتی مرصاد را به عهده گرفت و به همراه خلبانان شجاع هوانیروز و نیروی هوایی، لشکر منافقین و مزدوران صدام را در تنگه «مرصاد» منهدم و تار و مار کرد.
در عملیات مرصاد، بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۲۴۰ قبضه خمپارهانداز ۶۰ و ۸۰ میلیمتری و ۳۰ ارابه توپ ۱۰۶ میلیمتری دشمن منهدم شد و بیش از ۲۰ تیپ مشترک منافقین و ارتش عراق متلاشی شد و تعداد کشته و زخمیهای دشمن از مرز ۴۸۰۰ تن گذشت.
همچنین نزدیک به ۱۰۰۰ قبضه آر. پی. جی، ۷۰۰ قبضه تیربار کلاشنیکف، دهها دستگاه خودرو، دهها دستگاه تانک و نفربر، تعدادی تجهیزات پیشرفته الکترونیکی و مخابراتی و مقادیری اسناد درونگروهی منافقین به دست رزمندگان ایران افتاد.
عملیات مرصاد اگرچه خیلی زود منافقان را زمینگیر کرد، اما خلق حماسهای چنین تاریخی خونبهایی بسیار داشت... خون بهایش هم این بود که بالغ بر ۳۰۰ شهید تقدیم انقلاب شد.
بنابر اطلاعات مندرج در پایگاه رسمی قربانیان ترور در ایران، در عملیات مرصاد بیش از ۲ هزار نفر از منافقین به هلاکت رسیدند و در مقابل ۳۰۴ نفر از رزمندگان اسلام هم به شهادت رسیدند.
روایتی از شهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد:
«شبانه خودم را با یک فروند هواپیمای فالکون به کرمانشاه رساندم و صحنه پیشروی دشمن را از نزدیک مشاهده کردم و متوجه اوضاع شدم....
صبح روز پنج مرداد عملیات با رمز یا علی (ع) آغاز شد.
در تنگه چهار زبر چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود. جاده به زودی انباشته از ادوات سوخته شد.
همزمان با عملیات هوانیروز علاوه بر گروههای مردمی، تعدادی از لشکرهای سپاه نیز که از جنوب به غرب آمده بودند، وارد عملیات شدند.
راه از هر سو به روی بازماندگان کاروان بسته شده بود و آنان به سختی میتوانستند به عقب برگردند.
بعضی از آنها به روستاها پناه بردند و بعضیهایشان با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه داده بودند.
عملیات که تمام شد در جاده کرمانشاه - اسلام آباد غرب هزاران کشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتار کرده بودند.
کسانی که روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند.»
انتهای پیام/