۲۶ / تير / ۱۴۰۴ - 17 July 2025
04:37
کد خبر : 9356508
۱۸:۱۵

۱۴۰۰/۰۴/۱۹
روانشناس البرزی:

همه متولی عفاف و حجاب هستند

روانشناس البرزی گفت: انسان در پناه محافظ، احساس آرامش می‌کند لذا پوشش اسلامی نیز نگهبان زن است و به او امنیت و آرامش می بخشد، پس هر چه این پوشش کامل‌تر شود، درصد امنیت و حفاظت زنان بالاتر می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، دکتر یونس جاوید نسب افزود: زحمت حجاب، حق بیمه‌ای است که زن برای تأمین سلامت خود می‌پردازد؛ زیرا حجاب، مانع جریان یافتن هوای نفس و نگاه‌های آلوده و فساد آمیز به حریم پاک زنان می‌شود.

همه متولی عفاف و حجاب هستند

وی از پوشش مناسب به عنوان سدی بزرگ در برابر تهاجم فرهنگ غرب یاد کرد و یادآورشد: جایگاه والای زن می‌طلبد که این گوهر آفرینش، در صدف حجاب قرار گیرد تا ارزش‌های انسانی اش در امان بماند.

وی با اشاره به اینکه چیرگی بر هواهای نفسانی و چشم پوشی از لذت‌های حرام، به انسان هیبت و وقار می بخشد، خاطرنشان کرد: به صورت ناخودآگاه، برخورد برخی مردان با زنانی که پوشش ناقصی دارند، برخوردی شهوانی و ابزاری است، اما در مقابل بانوان با حجاب، رفتارها متفاوت می‌شود.

وی ادامه داد: حجاب دینی، پادزهر تهاجم فرهنگی و عاملی مهم در کاهش مفاسد اجتماعی است و به زنان و مردان باحجاب، هیبت و وقار می بخشد.

بی حجابی یک نوع عقده 

جاوید نسب اضافه کرد: افرادی که به ضرورت حجاب، به درستی پی نبرده اند، در پایبندی به آن نیز از خود ضعف و سستی نشان می‌دهند و همچنین برخی از زنان برای ارضای هوس رانی خود به تنوع پوشش، آرایش و زینت بسیار اهمیت می‌دهند.

وی بیان داشت: این افراد می‌خواهند با نمایش زیبایی‌ها و جاذبه‌های طبیعی زنانگی خود، توجه دیگران را به خود جلب و در حقیقت، کمبودهای کمالی خود را از این راه جبران کنند.

وی عنوان کرد: این زنان از این نکته مهم غافل هستند که بی حجابی، تنها توجه بیماردلان را به زن جلب می‌کند.

روانشناس البرزی با اشاره به اینکه در این میان، هستند زنانی که عقده دگرآزاری دارند و با خودآرایی می‌کوشند تمایلات مردان را برانگیزانند،اضافه کرد: برخی دختران نیز بدلباسی و خودنمایی را پلی برای رسیدن به ازدواج می‌پندارند در حالی که جوانان بی تقوا، از دختران خودنما تنها برای لذت‌های زودگذر استقبال می‌کنند، نه برای ازدواج.

وی با بیان اینکه بی حجابی، رفتاری متمدنانه نیست، افزود: ریشه بی حجابی را باید در غرایز جنسی، ضعف باورهای دینی، فخر فروشی و میل به مدگرایی جستجو کرد.

جاوید نسب یادآورشد: بعضی از زنان دوست دارند که رفاه مالی آنان را دیگران نیز ببینند، بدین منظور لباس‌های فاخر می‌پوشند و ارزش خود را در طلا و جواهرات می‌جویند.

وی افزود: مد سازان پشت پرده که با بهره گیری از پژوهش‌های گسترده روان شناسی به طراحی مدهای جدید می‌پردازند، با طرح مدل‌های تحریک آمیز بر روی لباس و آرایش زنان، مقلدان بی اراده را اغفال می‌کنند.

خانواده و حل معضلات فرهنگی

روانشناس البرزی گفت:  اگر بخواهیم معضل فرهنگی در جامعه حل شود باید ابتدا این موضوع را از درون خانواده‌ها آغاز کنیم و به آن اهمیت بدهیم، سپس این مسائل در دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها و در جامعه و بازارها رونق پیدا کند.

وی اظهارداشت: پدر و مادر فقط نباید به فکر خوراک و پوشاک و جای خواب بچه‌ها باشند بلکه آن‌ها باید با تربیت فرزندان خود انسان سازی را در جامعه ترویج بدهند و به ابعاد گوناگون و مسائل فکری، فرهنگی و اعتقادی فرزندان خود اهمیت بدهند. خانه یک کلاس آموزشی و نمایشی برای فرزندان است که باید در آنجا محبت، احترام، تواضع، فروتنی و ایمان و عمل به آن‌ها را یاد بگیرند.

جاوید نسب تصریح کرد: دختر ایرانی وقتی به سن بلوغ می‌رسد باید از خانواده یاد بگیرد که حجاب و عفاف چیست و هم‌چنین پسران نیز باید یاد بگیرند که عفت و حیا یک مسأله‌ای است که باید به آن همواره اهمیت بدهند و اینگونه نباشد آن‌ها هر گونه که دوست دارند در خانه رفتار کنند و محرم و نامحرم برای آن‌ها هیچ معنایی نداشته باشد و وقتی وارد مدرسه شدند تازه بخواهند این اصول را فرا بگیرند.

وی یکی از راه‌های ترویج پوشش و حجاب اسلامی را پیروی از الگوهای وارسته ذکر کرد که از این رو وظیفه نهادهای فرهنگی است که در معرفی این الگوها بکوشند و اگر در این راه سستی بورزند، دشمن به راحتی فرصت می‌یابد تا الگوهای دلخواه خود را به جوانان و نوجوانان معرفی کند.

جاوید نسب بیان داشت: خدای متعال حضرت فاطمه زهرا (س) را آفرید تا هم الگوی زنان باشد و هم مردان، چنان که علی ابن ابیطالب (ع) نیز الگوی مردان است.

وی تصریح کرد: ابتدا باید روح حاکم بر گفتار و کردار الگو را شناخت و از پشتوانه آن مطمئن شد تا بتوان از جنبه‌های مختلف زندگی او، به قوانین و درس‌های کلی و عمومی دست یافت.

روانشناس البرزی تاکید کرد: جامعه امروز ما با توجه به جنگ نرم دشمن نیاز به ترویج فرهنگ حجاب و عفاف دارد که لازم است با گسترش فعالیت های آموزشی به ویژه از کانال خانواده ، مراکز آموزشی و فرهنگی زمینه آشنایی بیشتر افراد جامعه از جمله دختران و زنان جوان را با فلسفه حجاب و فواید حجاب در تحقق امنیت اجتماعی و پیشگیری از ناهنجاری های اجنماعی را فراهم آورد.

۱۵ تا ۲۱ تیرماه هفته عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

انتهای پیام/ف


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید