
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، متن این یادداشت بدین شرح است:
اوضاع خیلی بدی است، وارد قبرستان بهشت معصومه (س) که میشوی، از هر قطعهای صدای نی و آلات موسیقی به گوش میرسد، ندای قرآن کلام خدا و روضه حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و موعظههای آخرتی عالمان دینی دیگر رنگ باخته و جای خود را به آوازخوانهایی داده که شاید اعتقاد چندانی به معاد ندارند و دکان و دستگاه خوبی در این ایام کرونا و کسادی بازار یافتهاند، نکته جالبتر اینکه صاحبان عزا بابت استفاده از هنرمندان نوازنده، گاهی تا مبلغ ۲ میلیون تومان دستمزد میدهند.
این روزها در برخی قبرستانهای شهر مقدس قم به ویژه «بهشت معصومه» به بهانه ویروس منحوس کرونا مراسمات ختمها در فضای باز و بر سر مزار متوفی و با استفاده آلات موسیقی به جای کلام خدا و اهل بیت برگزار میشود.
برخی شرایط را مساعد دیدند تا مسیر این عمل خیر را منحرف کنند.
گویا این رویه در شهرهای مختلف برای بسیاری دکان و دستگاه شده است و شهرت کارهای آنها در صفحات مجازی و آگهیهای تبلیغی و نرمافزارهای مرتبط با آن وجود دارد.
ظاهرا برخی برای تقابل با دین و به بهانه لاکچری بودن و به منظور شادی روح امواتشان در قبرستان و یا مجالس ترحیم از آلات موسیقی به جای کلام خدا و اهل بیت استفاده میکنند.
در آیات و روایات داریم که بعد از جدا شدن روح از بدن، مدتها روح فرد نسبت به اطراف خود آگاه است و هنوز انقطاع کامل از دنیا برای او رخ نداده است.
توصیه دین و بزرگان این است که در این لحظات و ساعات برای او قرائت قرآن، زیارت عاشورا و تلقینهایی برای یادآوری ربانیت خدا صورت گیرد؛ حتی در روایت داریم که بعد از پر کردن قبر با خاک هم تلقین بگویید.
امیرالمومنین، علی علیهالسلام میفرمایند: بعد از اینکه همه از بالای سر قبر رفتند افرادی بمانند و برای فرد دعا و قرآن بخوانند. دلیل این ماندن آن است که ایشان میفرمایند: بعد از اینکه صدای پای آخرین تشییعکننده تمام شود، سوال و جواب فرشتگان از میت آغاز میشود.»
از قدیم رسم همیشگی این بوده که در مراسم تشییع و تدفین اموات، قاریان، مداحان و روضهخوانان حضور پیدا میکردند و به ذکر مصیبت اهل بیت (ع) میپرداختند تا براساس روایات معصومین، اگر بناست گریهای هم صورت گیرد، اشک بر اهل بیت باشد؛ چرا که نواختن و نی زدن ثمره و ثوابی برای متوفی ندارد.
در پایان پیشنهاد میشود:
۱. سازمان آرامستانهای شهر قم بهشت معصومه در برگههای تدفین، ممنوعیت ورود آلات موسیقی را به صاحبان عزا متذکر شود و دیگر اینکه بنرهای ممنوعیت ورود آلات موسیقی در آرامستانها نصب شود.
۲. جامعه مداحان قم با مداحان قبرستانها ارتباط ایجاد کرده تا هم در بُعد نظارت و هم بعد آموزشی برنامهریزی بهتری برای جلوگیری از این عمل ناصواب صورت گیرد.
انتهای پیام/حجت شعبانی