۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
03:02
کد خبر : 9345894
۱۲:۰۰

۱۴۰۰/۰۳/۰۷
یادداشت/حجت شعبانی

دستمزد ۲ میلیونی نوازنده‌های قبرستانی در قم

حجت شعبانی بسیجی اهل قلم با توجه به ترویج استفاده از آلات موسیقی در قبرستان‌ها یادداشتی را به قلم تحریر درآورده است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، متن این یادداشت بدین شرح است:

اوضاع خیلی بدی است، وارد قبرستان بهشت معصومه (س) که می‌شوی، از هر قطعه‌ای صدای نی و آلات موسیقی به گوش می‌رسد، ندای قرآن کلام خدا و روضه حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام و موعظه‌های آخرتی عالمان دینی دیگر رنگ باخته و جای خود را به آوازخوان‌هایی داده که شاید اعتقاد چندانی به معاد ندارند و دکان و دستگاه خوبی در این ایام کرونا و کسادی بازار یافته‌اند، نکته جالب‌تر این‌که صاحبان عزا بابت استفاده از هنرمندان نوازنده، گاهی تا مبلغ ۲ میلیون تومان دستمزد می‌دهند.

این روز‌ها در برخی قبرستان‌های شهر مقدس قم به ویژه «بهشت معصومه» به بهانه ویروس منحوس کرونا مراسمات ختم‌ها در فضای باز و بر سر مزار متوفی و با استفاده آلات موسیقی به جای کلام خدا و اهل بیت برگزار می‌شود.

برخی شرایط را مساعد دیدند تا مسیر این عمل خیر را منحرف کنند.
گویا این رویه در شهر‌های مختلف برای بسیاری دکان و دستگاه شده است و شهرت کار‌های آن‌ها در صفحات مجازی و آگهی‌های تبلیغی و نرم‌افزار‌های مرتبط با آن وجود دارد.

ظاهرا برخی برای تقابل با دین و به بهانه لاکچری بودن و به منظور شادی روح امواتشان در قبرستان و یا مجالس ترحیم از آلات موسیقی به جای کلام خدا و اهل بیت استفاده می‌کنند.

در آیات و روایات داریم که بعد از جدا شدن روح از بدن، مدت‌ها روح فرد نسبت به اطراف خود آگاه است و هنوز انقطاع کامل از دنیا برای او رخ نداده است.

توصیه دین و بزرگان این است که در این لحظات و ساعات برای او قرائت قرآن، زیارت عاشورا و تلقین‌هایی برای یادآوری ربانیت خدا صورت گیرد؛ حتی در روایت داریم که بعد از پر کردن قبر با خاک هم تلقین بگویید.

امیرالمومنین، علی علیه‌السلام می‌فرمایند: بعد از اینکه همه از بالای سر قبر رفتند افرادی بمانند و برای فرد دعا و قرآن بخوانند. دلیل این ماندن آن است که ایشان می‌فرمایند: بعد از اینکه صدای پای آخرین تشییع‌کننده تمام شود، سوال و جواب فرشتگان از میت آغاز می‌شود.»

از قدیم رسم همیشگی این بوده که در مراسم تشییع و تدفین اموات، قاریان، مداحان و روضه‌خوانان حضور پیدا می‌کردند و به ذکر مصیبت اهل بیت (ع) می‌پرداختند تا براساس روایات معصومین، اگر بناست گریه‌ای هم صورت گیرد، اشک بر اهل بیت باشد؛ چرا که نواختن و نی زدن ثمره و ثوابی برای متوفی ندارد.

در پایان پیشنهاد می‌شود:

۱. سازمان آرامستان‌های شهر قم بهشت معصومه در برگه‌های تدفین، ممنوعیت ورود آلات موسیقی را به صاحبان عزا متذکر شود و دیگر اینکه بنر‌های ممنوعیت ورود آلات موسیقی در آرامستان‌ها نصب شود.

۲. جامعه مداحان قم با مداحان قبرستان‌ها ارتباط ایجاد کرده تا هم در بُعد نظارت و هم بعد آموزشی برنامه‌ریزی بهتری برای جلوگیری از این عمل ناصواب صورت گیرد.

انتهای پیام/حجت شعبانی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید