به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، منصور شیشهفروش مسئول مدیریت بحران استناداری اصفهان در همایش مجازی همپیمان با تالاب گاوخونی همزمان با پنجاهمین سالگرد کنوانسیون رامسر در این جلسه اظهار داشت: از ده سال گذشته ۷۴درصد مساحت استان اصفهان دچار خشکسالی شدهاست و خشکی چاههای زایندهرود که تأمینکنندهی آب شرب بودند باعث شده که الآن ۱۶۹ شهر ما با تانک آبرسانی شوند که این نشاندهندهی اقلیم خشک و شکنندهی اصفهان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به این مسأله که بخشی از آب تالاب گاوخونی از طریق حقآبهی رحیمی تأمین میشد که به دلیل ایجاد سد ایزدخواست در یزد این آب وارد استان نمیشود، گفت: اقداماتی که در این سالها در استان و در زمینهی تالاب گاوخونی و کمآبی انجامشده، کارسادهای نبوده و ادامهی ساماندهی زایندهرود یکی از برنامههایی است که باید انجام دهیم.
وی در پایان اظهار کرد: کارگروه احیای زایندهرود در سطح ملی و با حضور وزیر نیرو باید یکی از جلساتش را به تالاب گاوخونی اختصاص دهد.
امید حقیقی نیز در این جلسه پیشنهاد تشکیل هشتک احیاء تالاب اصفهان بزرگ را داد و گفت: باید حقآبهی تالاب زایندهرود و سرچشمه راپیگیری کنیم و به مسألهی برداشت ناصحیح از تالاب که باعث نامتعادل شدن اکوسیستم منطقه میشود بپردازیم.
بخشدار بنرود افزود: در این زمینه پیشنهاد تأمین منابع آبی جدید به همراه تخصیص اعتبارات ملی و مدیریت مصرف آب، مدیریت پسآب و استفاده از آبهای خاکستری و ایجاد جریان دائمی آب در زایندهرود قابل بحث است؛ چطور برای احیای دریاچهی ارومیه و خلیج فارس اعتبار هست ولی اعتباری برای احیای زایندهرود و تالاب گاوخونی در نظر گرفته نمیشود.
وی با اشاره به وعدهی انتخاباتی رئیسجمهور که گفته بود آب را به زایندهرود برمیگردانیم تا زایندهرود همیشه جاری داشته باشیم گفت: ما در دولت آقای روحانی خشکترین دوران زایندهرود را مشاهده کردیم.
رضا قطبی فعال محیطزیست نیز با اشاره به تجربیات موفق خود در زمینهی تالاب گاوخونی گفت: از سال ۹۴ کار احیای تالاب را با کمک کشاورزان و انجیوهای محیط زیست آغاز کردیم و با گزارشهای مردمی لولههای مخفیانه را کشف و جمعآوری کردیم تا اگر قطرهای آب در زایندهرود باشد تالاب گاوخونی برسد و در این کار موفق بودیم و برای آزادسازی جاده برای بستر رودخانه کمک کردیم.