از کردستان، ماهها از شیوع کرونا میگذرد و این ویروس هربار چهره جدیدتری از خود به نمایش میگذارد، یک بار از آن به چینی و بار دیگر انگلیسی تعبیر میشود؛ هر چه که باشد کرونا همراه همیشگی زندگی انسانها در این روزها شده و بسیاری از خانواده ها را داغدار کرده و آنهایی هم که مبتلا شده اند نگرانی بعدیشان درباره عوارضی است که شاید بعدها به سراغشان بیاید.
مقابله با کرونا از همان روزهای اول بصورت جدی در کشورآغاز شد و کادر بهداشت ودرمان در صف اول ایستادند ولی در این راه تنها نبودند، همه مردم و دستگاههای اجرایی و نهادها به کمک آنها آمدند تا یک بار دیگر به دنیا نشان دهند که در بحرانها هوای هم را دارند.
در این میان بسیجیان که خود را همواره آماده دفاع از میهن میبینند پا به عرصه گذاشتند و ابتدا با ضدعفونی معابر و خیابانها، تولید و راهاندازی کارگاههای تولید ماسک و توزیع رایگان آن وبعدها هم در قالب کمکهای مومنانه با توزیع بستههای معیشتی در بین اقشار آسیب دیده از کرونا، زیر پر و بال مردم را گرفتند.
محدودیتهای ویژه کرونا آغاز و کمی از بار بیماری کاسته شد اما هنوز چرخه گردش ویروس در جامعه قطع نشده بود وبیماران کم علامت ویا فاقد علامت در حال گشت و گذار بودند و ناخواسته دیگران را مبتلا میکردند؛ واینجا بود که مدافعان سلامت بسیج به عرصه آمدند و طرحی به نام سردار شهید سلیمانی مانند دیگر مناطق کشور در کردستان هم آغاز شد و راه برای شیوع گسترده بیماری بسته شد.
به راستی تشبیه این روزها با روزهای جنگ و جهاد تشبیه مناسبی است چرا همه در کنار هم از دفاع دیروز در مرزهای جغرافیایی به جهاد امروز مدافعان سلامت به یک نقطه مشترک برسد که آن ایثار برای حفاظت از ملت است چراکه در دفاع مقدس و در عرصه مقابله با کرونا، این مردم هستند که حرف اول را میزنند.
در سطح استان کردستان ۱۷ محله جهت اجرای طرح مشخص شد
بتول سرکانی مسئول بسیج جامعه زنان استان کردستان در دیدار از پایگاه های بسیج محلاتی که طرح شهید سلیمانی در ان در حال اجراست ضمن تقدیر و تشکر از بسیجیان، مراقبین سلامت و کارکنان هلال احمر اظهار داشت: بانوان بسیجی در این ایام، همانند هشت سال دفاع مقدس رسالت خود را بر دوش گرفته و در کنار مدافعان سلامت، در قطع زنجیره ویروس کرونا در حال فعالیت هستند.
وی گفت: در این بازه زمانی که همه گیری کووید ۱۹ باعث فوت بسیاری از هموطنان شده، یکی از مهمترین وظایف بسیجیان بخصوص زنان بسیجی، خدمتگزاری به مردم و حضور در صحنه های مردمی است.
وی یادآور شد: به همین منظور، بسیجیان از ابتدای شیوع کرونا در جای جای کشور حضور پیدا کردند تا با تلاش های خود مشکلات و چالش های مردم را از بین ببرند و شرایط مناسبی را برای آنان حاکم کنند.
سرکانی تاکید کرد: هدف از اجرای طرح شهید سلیمانی قطع زنجیره انتقال و انتشار ویروس است، و در این طرح، خواهران بسیجی به در منازلی می روند که اعضای آن در تماس تلفنی با مراکز ۴۰۳۰ یا سایر مراکز موضوع بیماری را اطلاع رسانی کرده اندو اعضای خانواده مورد نظر را تحت نظر و تست و معاینه قرار می دهند و به محض محرز شدن بیماری یکی از اعضا، اگر نیاز به بستری شدن در بیمارستان باشد هماهنگی های لازم را صورت می دهند تا بیمار منتقل شود، همینطور خانواده این فرد مبتلا را در منزل قرنطینه می کنند و توصیه های پزشکی را به انان می دهند.
وی با بیان اینکه در راستای طرح شهید سلیمانی جلسات مختلفی با فرماندهان و شورای پایگاه محلات برگزار شد تاکید کرد: بسیجیان توانمند و باانگیزه شناسایی و به بسیج جامعه پزشکی جهت آموزش معرفی شد و کارگاه های آموزشی جهت بسیجیان داوطلب در راستای این طرح در شهرستان های دیواندره، مریوان و قروه برگزار گردید.
وی ادامه داد: در سطح استان کردستان ۱۷ محله جهت اجرای طرح مشخص شد که به اولویت این طرح ها در سنندج ۴ محله، بانه ۳ محله، سروآباد ۳ محله، مریوان، بیجار و دیواندره هر کدام ۲ محله و در شهرستان سقز یک محله مشغول به فعالیت خواهند بود که بانک اطلاعاتی و شماره تماس سفیران سلامت ۱۷ محله تهیه شده است.
سرکانی خاطر نشان کرد: ۲۸ تیم دو نفره ی رصد و شناسایی در محلاتی که جامعه ی هدف می باشند به ازای هر ۴۰ خانوار یک تیم سازماندهی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۱۰ تیم مراقبتی متشکل از پزشک، پرستار بازنشسته، امدادگر و افراد آموزش دیده در مسائل مراقبتی، امدادی و درمانی تشکیل و سازماندهی شده است.
مسئول بسیج جامعه زنان کردستان ادامه داد: ۱۵ تیم سه نفره ی حمایتی در هر محله یک نفر بانک اطلاعاتی جامعی از خانواده های نیازمند را که درگیر کرونا شده اند تهیه می کنند که در این راستا ۱۲۳ بسته معیشتی جهت خانواده های نیازمندی که شناسایی شده و درگیر کرونا بوده اند توزیع گردید.
وی در پایان با اشاره به اینکه فاصلهگذاری، استفاده از ماسک، خودداری از دورهمیهای خانوادگی بهویژه در شب یلدا و نیز رعایت مواردی که از سوی وزارت بهداشت ارائه شده بسیاری از معضلات ناشی از این بیماری میکاهد، گفت: اجرای طرح شهید سلیمانی در قالب تشکیل تیمهای مراقبتی، حمایتی و نظارتی به ویژه در راستای کمک مؤمنانه شامل سرکشی از بیماران، تهیه دارو، رصد مشکلات اقتصادی، معیشتی، بلوک بندی محلات از جمله رویکرد طرح شهید سلیمانی در استان کردستان است.
افزایش سرعت شناسایی بیماران مبتلا به کرونا با آغاز طرح شهید سلیمانی
همچنین دکترابراهیم قادری معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان درباره عملکرد فعالان در طرح شهید سلیمانی در استان گفت: از آغاز اجرای این طرح تاکنون، ۵۴۳ مراقبت درونمنزل انجام و وضعیت ۶ هزار و ۳۰۰ نفر بصورت حضوری بررسی شده است.
وی می گوید: بعد از اجرای طرح شهید سلیمانی در کردستان، شاهد افزایش سرعت شناسایی بیماران مبتلا به کرونا در استان هستیم.
قادری افزود: متوسط شمار فوتیهای کرونا قبل ازاجرای این طرح ۱۳.۹ بود که این آمار به ۶ مورد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این طرح در استان از اول آذر آغاز شده است، افزود: یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در استان زیرپوشش طرح شهید حاج قاسم سلیمانی قرار دارند.