جمله معروف و حدیث نبوی در مورد ازدواج را همه در محافل شادی و سرور وصلت زوج های جوان شنیده اند ؛ «النکاح سنتی فمن رغب عن سنتی فلیس منی» : ازدواج سنت من است و هر کس که از سنت من دوری گزیند و چشم بپوشد او از من نیست.
آری؛ شیرینی ازدواج علاوه بر وصلت میان قلب ها، رفتارها و اندیشه های دو انسان غالبا جوان و برومند ، از آن حیث اهمیت دارد که سنتی از سنت های حسنه الهی و نبوی پاس داشته شده و از اینرو اهتمام به ازدواج خصوصا جوانان در جامعه، جزو نیک ترین و پسندیده ترین اقداماتی است که از سوی پدر و مادر ها و اطرافیان جوانان در طول زندگی شان سر می زند.
پدران و مادران زوج های جوان ، گویی ثمره تلاش و خستگی های چندین دهگی از عمر و صرف جوانی و شادابی شان را با ازدواج جوانان خود می چشند و با خیالی راحت، نفسی چاق می کنند.
ازدواج از آنجا اهمیت دارد که جامعه را به آرامش و رشد رسانده، استعدادهای جوانان را شکوفا کرده، غرایض ذاتی و طبیعی را در مجرای طبیعی و حلال خود به کار گرفته و یک جامعه با تمامی مختصات تکامل یافته را از انحرافات نجات می دهد. با ازدواج البته نسل بشر نیز تکامل یافته و تمامی برنامه های خلقت از هدف آفرینش که در آن بستر هدایت می شود را منسجم می سازد. از همین رو است که در منابع دینی و روایی ما بر احیای سنت ها از جمله سنت حسنه ازدواج به صورت موکد سفارش شده و هر کس که در این راه قدم بردارد، جوانان را با واسطه گری به هم آشنا کند، زمینه و مقدمات ازدواج سالم آنان را فراهم سازد با اجر و پاداش فراوان مورد ستایش قرار گرفته است.
از جمله آنکه در حدیث شریفی از رسول مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم آمده است که: مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً فَلَهُ أَجْرُهَا وَ أَجْر مَنْ عَمِلَ بِهَا إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ مِنْ غَیْرِ أَنْ یُنْقَصَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَیْء. هر کس سنت نیکویى را بنا نهد،اجر آن و اجر همه عملکنندگان به آن عمل تا روز قیامت براى اوست، بدون اینکه از اجر آنان کم گردد
اما واضح است که زمینه سازی و تسهیل گری برای ازدواج جوانان به ویژه در فضای اقتصادی و کرونا زده فعلی جامعه ما ، بسی خطیر تر و پر زحمت تر از زمان های قبلی است. در گذشته اگر مهیا نمودن ازدواج تنها به جستجوی همسران مناسب برای جوانان خلاصه می شد، امروز اصل ازدواج، مبتنی بر مقدمات سخت و ثقیلی شده است که بی تعارف، بسیاری از جوانان را از خطر پذیری در آن و تن زدن به این آب منصرف یا مردّد می سازد. بخش عمده این مقدمات به زمینه مشکلات اقتصادی ازدواج از سوی زوجین و خانواده های آنان باز می گردد.
از جمله عمده ترین این مشکلات را تهیه جهیزیه برای نوعروسان و برقراری و ترتیب دادن مراسمات و تهیه سرپناهی هرچند حداقلی برای نو داماد ها تشکیل می دهد. این مقدمات گرچه به ظاهر مقدمه می نماید اما در بسیاری از مسایل مرتبط با ازدواج جوانان، خود به عنوان عامل اصلی کم رغبتی به ازدواج و یا تاخیر افتادن در آن شناخته می شود که در نتیجه تبعات مختلف دیگری برای جوانان و جامعه در پی خواهد داشت.
در این بین اما به دلیل آنکه عمده مزدوجین را جوانانی تشکیل می دهند که علی الغالب از سپرده و اندوخته کمی در جیب خود برخوردارند، عمده وزن و بار تهیه سو ر و سات عروسی ها را ، وام هایی بر دوش می کشند که جوانان از این و آن و یا بانک ها و نهادهای اقتصادی مهمی که مسئولیت شناسانه در این امر خداپسندانه اهتمام به خرج می دهند، تهیه کرده و زندگی شان را با آن شروع می سازند.
بانک صادرات اما از جمله آن نهادهای مهم اقتصادی کشور است که با مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری در این راستا، ضمن انجام تکالیف قانونی خود، کمک شایانی به احیا و پاسداشت سنت حسنه ازدواج جوانان انجام داده و براساس آمار و ارقام تنها در هشت ماهه سال جدید به میزان ٤٤ هزار میلیارد ریال برای فرستادن ٨٥ هزار عروس و داماد به خانه بخت اهتمام ورزیده و به آنان تسهیلات ازدواج و تهیه جهیزیه اهدا نموده است.
بر این مبنا طی مدت یاد شده، به ترتیب استانهای تهران، اصفهان، خراسانرضوی، خوزستان، آذربایجان شرقی، مازندران، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی ١٠ استان دارای بیشترین میزان دریافت وام قرضالحسنه ازدواج و تهیه جهیزیه بانک صادرات ایران بودهاند.
روند پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج و تهیه جهیزیه در بانک صادرات ایران طی سالهای گذشته به صورت مستمر انجام شده و نقش مهمی در عمل به مسئولیت اجتماعی و حمایت از تشویق ازدواج جوانان داشته به نحوی که این بانک از ابتدای سال ٩٧ تا پایان سال ٩٨ با پرداخت ٥٣ هزار میلیارد ریال وام قرضالحسنه، زمینه ازدواج ٢٢٩ هزار و ٢٥١ عروس و داماد را فراهم کرده بود.
علاوه بر این و در همین راستا بانک صادرات ایران با پرداخت ٩ هزار عدد وام ودیعه مسکن در ١٠٠ روز به ٩ هزار مستأجر برای افزایش اجاره بهای ملک ، یک هزار و ٦٧٥ میلیارد ریال از بانک صادرات ایران وام ودیعه مسکن اعطا نموده است.
بر این اساس پرداخت وام ودیعه مسکن برای مستأجران در قالب برنامههای حمایتی بانک صادرات ایران در شرایط ویژه ناشی از بیماری کرونا، از ابتدای شهریور ماه سال جاری مورد توجه بوده و در کنار پرداخت تسهیلات حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا، سهم مهمی در کاهش مشکلات هموطنان داشته است.
این نشان می دهد که وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری چه در بعد اجتماعی و چه در بعد اقتصادی در مدیریت این بانک نقش بسزایی ایفا نموده است.