به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، آیت الله حبیب الله شعبانی در جمع مشاوران دوره کلینیک ناصرین، اخلاق را یکی از اساسیترین و بنیادیترین بخشهای دین دانست و اظهار داشت: کتابهای اخلاق عملکردی توصیه محور دارند و در حیطه شناخت مخاطب تاثیر گذار خواهند بود و تنها عقل را درگیر میکند، اما در میدان عمل، این گرایش انسان است که وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه تا انسان به مسائل تربیتی و دینی معتقد نباشد نمیتواند آن را برای دیگران القا کند، گفت: در مسائل مربوط به اخلاق باید انسان شخصاً به باور برسد تا بتواند در مخاطب خاص خود نیز تاثیرگذاری داشته باشد.
امام جمعه همدان افزود: یکی از مشکلاتی که امروز در عرصه تبلیغی نیز وجود دارد، تبلیغ بر اساس اخلاق توصیه مدار و توصیهای است که در آن مخاطب با شما ارتباط ندارد.
وی با اشاره به اهمیت و شاخصههای نظام ولایی، بیان کرد: در بحث اخلاق و تربیتی نیازمند تربیت ولایی هستیم تا در مجالس و کلاسها تعامل بین شما و مخاطب حاکم باشد.
شعبانی با بیان اینکه اخلاق توصیه مدار تنها دانستهها و حوزه ادراک فرد را تغییر میدهد، عنوان کرد: آیا تاثیرگذاری بر حوزه ادراک میتواند انسانی که دارای هوای نفس است را در برخورد دوباره با بزه محافظت کند تا به سمت آن نرود.
وی از دیگر ابعاد اخلاق به بحث اخلاق اسوه محور و تربیت ولایی اشاره کرد و گفت: خطبههای اخلاقی پیامبر(ص) شاید بیشتر از پنج دقیقه طول نکشد، اما ایشان توانستند نیروهایی همچون ابوذر، سلمان و عمار تربیت کنند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان راه دستیابی به موفقیت در تربیت افراد را تاثیر گذاری بر فرد عنوان کرد و گفت: روش تربیتی پیامبر(ص) که همان تربیت ولایی و اسوه محور نامگذاری شده به این معنی است که در تربیت، نباید از نفس خود شخص هم غافل شویم.
وی با بیان اینکه پیامبر(ص) در مربی بودن هم یک اسوه است، مطرح کرد: طلاب حاضر در این دوره همچون پیامبر(ص) باید طبیب دوار بطب باشند و در عرصه مربیگری همان روش تربیتی انبیا و اولیا الهی را ادامه دهند.
شعبانی زیربنای روش تربیت ولایی را بر اساس ایجاد محبت بین مربی و متربی عنوان کرد و اظهار داشت: مربی در روش اخلاق اسوه محور باید آنچنان تاثیر گذار و با سلیقه باشد که با رفتارش متربی را به خوبی جذب خود کند.
وی با تاکید بر اهمیت ارتباط گیری با مخاطب عنوان کرد: در بین طلاب، افرادی در عرصه تبلیغ موفقتر هستند که تعاملات اجتماعی بیشتر با مردم دارند و به بیان دیگر بیشتر لبخند بر لب دارند.
امام جمعه همدان ادامه داد: اگر ابوذر توسط پیامبر(ص) تربیت شد این تربیت حاصل تنها حضور در منبر نبود، بلکه این اتفاق به همت آن ارتباط و حبی بود که بین حضرت و ابوذرها ایجاد شده بود.
وی با بیان اینکه در کنار منبر و کارهای توصیهای، ارتباط با افراد نیز باید مستمر باشد، گفت: همیشه به خاطر داشته باشید که این ارتباط را با مخاطب خود ایجاد کنید و بر استمرار آن، حتی اگر شده با برقراری یک تماس تلفنی مراقب باشید.
انتهای پیام/