۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
20:18
کد خبر : 9270731
۱۸:۳۲

۱۳۹۹/۰۶/۰۸

صبر زینبی یک همان مهارت روانشناسی است

صبر زینبی در واقع همان مهارت و تکنیک روانشناسانه مقاوم سازی در برابر سختی ها و کنترل اوضاع در برابر تکانه های شدید عاطفی است که باعث تدبر در تصمیم گیری موثر در شرایط مختلف بحران زندگی می شود.

این روش را باید از کودکی به همه آموخت تا شاهد این همه خودکشی ؛ افسردگی ، ناامیدی و کمبود اعتماد به نفس ، اعتیاد از بین رفتن بنیان خانواده در افراد نباشیم و این هم در نوع خود یک امر به معروف و نهی از منکر عملی محسوب می شود.....

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در مسجدسلیمان/همه ما در زندگی با مشکلات و مصائبی روبرو هستیم که برای کنترل این موقعیت ها از دیدگاه علم روانشناسی نیاز به یادگیری مهارت های لازم است.
پژوهش های زیادی در این باره صورت گرفته است در یکی از مطالعات صورت گرفته در این مقوله گفته اند که صبر یکی از این مهارت ها صبر است عدم تقویت این مهارت باعث لطمات روحی و جسمی به بسیاری از افراد شده است که گاه منجر به بیماری های روحی و جسمی خطرناکی چون خودکشی و حتی مرگ شده است.

باتوجه به اینکه در ایام دهه عاشورا قرار داریم حتما این جمله معروف "امان از دل زینب (س)" را خیلی ها زیر لب زمزمه می کنند.
آیا سخت تر از دیدن این صحنه بود که امام حسین (ع) شاهد بسته شدن آب و تشنه لب شهید شدن فرزندان ، برادرزاده ها و خواهر زاده ها و یاران با وفای خودش باشه و یکی یکی پیکرهای تکه تکه آن ها آن ها را از صحنه رزم بلند کند؟؟
یا سخت تر از این صحنه بود که حضرت زینب (س) شاهد این مصائب در عاشورا و تحمل دوران اسارت و یادآوری این لحظات بعد از ان دوران باشد ولی اجازه نداد که رنج این مصائب او را تسلیم کند و تا توانست این وقایع را برای همه روشنگری کرد؟؟
با نگاه تطبیقی در این پژوهش ها در واقع باید گفت این بزرگواران در عمل به کار گیری تکنینک و مهارت صبر را در این صحنه ها عملی به همه اثبات کردند.
از نظر علم روانشناسی صبر به کار گیری کنترل در برابر تکانه های عاطفی و رفتاری است که موجب تدبر در تصمیم گیری موثر در شرایط مختلف بحران زندگی می شود.
موقعیت هایی که افراد در آن ها از مهارت صبر استفاده می کنند شامل موقعیت دشوار، موقعیت تصمیم گیری (یعنی تصمیم گیری های مدبرانه در مقابل تصمیم گیری های تکانشی است) و موقعیت های خوشایند و تحریک آمیز است.
یکی از نکاتی که در این مورد باید توجه قرار بگیرد خودسازی در این مسئله است مثلا والدین از کودکی به بچه ها اجازه دهند کم کم استرس را تجربه کنند.
حتی خود افراد هم اگر خواستند از روش مقام سازی استفاده کنندو کم کم خود را در مقابل مشکلات آماده کنند از تکنیک صبر استفاده کنند.
در اصل امام حسین (ع) و اهل بیت ایشان این تکنینک را به معنای واقعی در وجودشان پرورش دادند...
و گرنه مگر صحنه ای دلخراش تر از دست و پا زدن حضرت قاسم بن حسن (ع) هنگام شهادت بود که آن قدر برای امام حسین (ع) متاثر شد که قاتلانش را نفرین کرد...
صبر باعث پرورش بعد روحانی فرد می شودانسان علاوه بر جسم و روان دارای روح متعالی است . بیشتر مشکلات سرچشمه اش در همین مشکلات روحانی است.
مشکلات روحانی در روان هم اثر می گذارد و از طریق روان روی جسم هم اثر می گذارد
مثلا ضعف روحی در مقابل حوادث باعث اضطراب روان می شود و روی جسم هم اثر می گذارد.
صبر باعث می شود که انسان از نظر روحانی تجلی شکوفا شود و به درجات بالاتری از لحاظ تسلیم ؛ تفویض و رضا صعود کند..‌
با نگاه به واقعه عاشورا متوجه می شویم که بارها امان نامه به سوی امام بزرگوار ارسال کردند ولی امام حسین (ع) و یاران با وفای وی در برابر این موقعیت های خوشایند و تحریک آمیز کوتاه نیامدند و برای دستیابی به ارزش های
والاتر صبر کردند.
حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) با تاسی از اهل بیت (ع) تکنیک های مقاوم سازی صبر را به تدریج در وجود خود پرورش دادند که توانستند با تحمل این همه مصیبت این تکانه های شدید عاطفی حتی در دوران اسارت کنترل کنند و با حفظ اقتدار باعث افشاگری جنایت یزدیان در صحرای کربلای کربلا برای همگان شدند...
صبر زینبی در واقع همان مهارت و تکنیک روانشناسانه مقاوم سازی در برابر سختی ها و کنترل اوضاع در برابر تکانه های شدید عاطفی است که باعث تدبر در تصمیم گیری موثر در شرایط مختلف بحران زندگی می شود.
این روش را باید از کودکی به همه آموخت تا شاهد این همه خودکشی ؛ افسردگی ، ناامیدی و کمبود اعتماد به نفس ، اعتیاد از بین رفتن بنیان خانواده در افراد نباشیم .....


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید