تولید بیش از 265هزار تن انگور در آذربایجانغربی
رسول جلیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در ارومیه، با اشاره به آغاز برداشت انگور از باغهای آذربایجانغربی اظهار داشت: پیشبینی میشود میزان تولید انگور از باغهای استان 13 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و پیشبینی تولید این محصول طی امسال در استان افزون بر 265 هزار تن است.
وی افزود: سطح زیرکشت باغات انگور استان 21 هزار و 808 هکتار بوده و ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیرکشت این محصول برخوردار است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: باغات بارور انگور استان 20 هزار و795 هکتار بوده و به 2 صورت دیم و آبی هستند و از مجموع 265 هزار تن انگور تولیدی در استان، 244 هزار و 601 تن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
جلیلی تصریح کرد: عمده شهرهای تولید کننده نیز ارومیه، میاندوآب، نقده، سردشت، پیرانشهر، مهاباد، اشنویه و شاهین دژ است و عمده باغات دیم انگور در شهرستانهای سردشت و پیرانشهر قرار دارند.
وی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، خاطرنشان کرد: عمدتا بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود که از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
جلیلی با اشاره به اینکه از برگ مو و هسته این میوه بهشتی برای تهیه غذا و روغن گیری استفاده میشود،اضافه کرد: انگور به صورت دوشاب (شیره)، کشمش، سبزه، آبمیوه، سرکه و غوره در صنایع تبدیلی مورد مصرف قرار میگیرد.
وی ادامه داد: زمان برداشت انگور از برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهر ماه است و از کل محصول تولیدی 60 درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.
رییس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اذعان کرد:باغات انگور به طور عمده در ارومیه ، میاندوآب و نقده توسعه یافته است و حدود 7 هزار و 500 هکتار از باغات استان را شامل می شود.
انتهای پیام/2001