
ساجدی مسئول سیاسی سپاه امام علی ابن ابیطالب (ع) استان قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «بسیج» در قم گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه (۲۲ تیرماه ۱۳۹۹) در ارتباط تصویری با نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی، مجلس یازدهم را «مظهر امید و انتظار مردم» خواندند و با استناد به «بنیهی قوی و ظرفیتهای مادی کشور» و «تواناییهایی معنوی و ایمانی ملت» تأکیدفرمودند: اطمینان داریم همهی مشکلات موجود قابل حل است و مجلس باید با اولویتبندی مسائل، پرهیز از حاشیهسازی و نیز کار مخلصانه برای مردم، در روند حل مشکلات تأثیر محسوس بگذارد.
وی در ادامه با اشاره به ریشه مشکلات اساسی مردم و راهکارهای حل آنها افزود: نقش قوای سه گانه و بطور ویژه قوه مجریه در حل این مشکلات چه میباشد؟ ریشه گرانیها و تورم افسار گسیخته چیست و چگونه میتوان آنها را حل نمود؛ آیا اقتصاد کشور رها شده است و اینها تنها بخشی از سوالات و ابهاماتی است که نیاز به پاسخ دارد و برای پاسخ به این سئولات به چند نکته از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اشاره میکنیم .
ساجدی ادامه داد:رهبرمعظم انقلاب اسلامی در بخشی از سخنانشان مشکلات فراوان اقتصادی کشور را به «بیماری» تشبیه و درعینحال تأکید فرمودند: به علت بنیهی قوی و قدرت دفاعی، کشور بدون تردید توان غلبه بر این بیماری را دارد، همانگونه که دشمنان نیز امروز اذعان میکنند که با وجود سختترین تحریمها و فشارهای همهجانبه نتوانستهاند به اهداف خود دست یابند.
وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان رهبرانقلاب خاطرنشان کرد:ایشان «تورم، کاهش ارزش پول ملی، گرانیهای بیمنطق، مشکلات بنگاههای تولیدی و مشکلات ناشی از تحریمها» را از جمله مسائلی خواندند که سختی معیشت را بویژه برای طبقات پایین و متوسط به همراه آورده است.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان نمود:رهبرمعظم انقلاب بخشی از مشکلات موجود را نیز ناشی از بیتوجهی و کمتوجهی مسئولان در طول سالهای مختلف خواندند و فرمودند: اگر تفکر خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی بویژه در جوانان همچنان رو به گسترش باشد و از بنیهی قوی کشور استفاده شود و امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی کردن اقتصاد کشور تضعیف شود، من اطمینان کامل دارم که مشکلات اقتصادی قابل حل است.
ساجدی با توجه به علل گرانیهای اخیر اظهار داشت:طبق نظر کارشناسان اقتصادی؛ نقدینگی در ایران طی پنج سال گذشته به بیش از سه برابر افزایش پیدا کرده است و آن را علت اصلی گرانیهای اخیر توصیف مینمایند.
وی افزود:نقدینگی در ایران طی پنج سال گذشته به بیش از سه برابر افزایش پیدا کرده، در حالی که طی همین مدت رشد اقتصادی تقریبا نزدیک به صفر بوده است و این موضوع علت گرانیهای اخیر است که بانک مرکزی در پنج سال گذشته باید برای آن تدبیری میاندیشید و در مورد آن غفلت شده و شوک تورمی ایجاد نموده است در صورتی که این حجم از نقدینگی میتوانست به عنوان یک فرصت بسیار بزرگ برای کشور باشد، در ورای تصمیمات غلط و غیر کارشناسی آسیبهای جبران ناپذیری ایجاد نموده است.
مسئول سیاسی سپاه امام علی ابن ابیطالب (ع) گفت: اگر تدبیر لازم در هدایت نقدینگی به سمت تولید و جهش آن صورت پذیرد بسیاری از مشکلات مطرح شده حل خواهد شد و در این خصوص نقش مجلس شورای اسلامی در ریل گذاری و هدایت نقدینگی و دولت به مسیر جهش تولید بسیار موثر میباشد.
وی همچنین افزود: مهار و هدایت نقدینگی از دلالی و سوداگری تورمآفرین به سمت فعالیت اقتصادی سالم بویژه ساخت و ساز مسکن که میتواند بیش از ۷۰۰ شغل را احیا کند، همچنین میتواند همزمان درمانکننده معضل بیکاری، رکود و مسکن باشد و تورم افسار گسیخته باشد.
مسئول سیاسی سپاه امام علی ابن ابیطالب (ع) عنوان نمود:حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند اقدامات اساسی و بنیادین است، برای خروج از شرایط بحرانی امروز که حاصل رها شدگی اقتصاد و بی تدبیرها و تصمیمات غلط و غیر کارشناسی میباشد؛ موارد زیر بسیار مهم ارزیابی میشود:
۱- ساماندهی و متعادلسازی واردات و صادرات: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری با تأکید بر جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری و دارای تولید مشابه داخلی برای جهت جلوگیری از ورشکستگی صنایع و مشاغل و استمرار عرضه مطمئن کالا.
۲-طراحی و ایجاد سازوکار مناسب برای حذف مشاغل کاذب و دلالی و واسطهگری غیرقانونی، با انجام اقداماتی مانند؛ ایجاد و توسعه تعاونیها، فراهم نمودن شرایط برای عرضه مستقیم کالای تولیدکنندگان در نمایشگاهها و خرید تضمینی محصولات آنها توسط دولت و دستگاههای دولتی.
۳- اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش هزینههای تولید با حمایت ویژه و واگذاری یارانه مستقیم به بخش تولید.
۴- اجرایی نمودن اقتصاد مقاومتی و دل خوش نکردن به دشمنان
۵- اتخاذ تدابیر لازم برای اصلاح الگوی مصرف و نهادینهسازی سبک زندگی ایرانی اسلامی
۶- مبارزه جدی با قاچاق کالا و ایجاد و گسترش شبکههای کنترلی در بخشها و سطوح مختلف، بهویژه در گمرکات و مرزها.
۷- اقدام در جهت ارتقاء بهروری و افزایش راندمان کار در بخشهای مختلف تولیدی.
۸- رونق تولید در بخش مسکن (ساخت مسکن و احیای بافتهای فرسوده)
۹- توجه ویژه به مزیتهای اقتصادی مناطق مختلف کشور با نگاه صادرات محور بازار ۸۰ میلیونی داخلی و بازار بیش از ۶۰۰ میلیونی همسایگان و سایر بازارهای جهانی ۹،
۱۰-خود اتکایی و اعتماد به نفس ملی
ساجدی در ادامه افزود:مقام معظم رهبری در توصیه به نمایندگان مجلس یازدهم «توجه به مسائل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیهها و اولویت دادن به مسائل فرعی» را مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: در شرایط کنونی، در موضوع اقتصاد، مسائل اصلی کشور عبارتند از: «تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، و عدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت».
وی خاطرنشان کرد:ایشان دربارهی همکاری مجلس با قوای دیگر فرمودند: مردم از مجلس و دو قوهی دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن را دارند و بشدت با مجادله و گریبانگیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیانبخش و ناراحتکننده است.
این کارشناس سیاسی تاکید کرد:رهبر معظم انقلاب، اتحاد و انسجام داخلی و یکصدایی در برابر جبههی گستردهی دشمن را تکلیف همهی مسئولان و قوا برشمردند و فرمودند: امروز جبههی دشمن که خبیثترین و قبیحترین آن آمریکا است، تمام توان سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای به زانو درآوردن ملت قوی ایران به کار گرفته است و در چنین شرایطی حتی با وجود اختلاف سلیقه و نظر در داخل، در مقابل دشمن یاوهگو باید دست به دست هم بدهیم و یک سخن گفته شود.
وی افزود:مقام معظم رهبری نقش نظارتی مجلس را بسیار مهم و حیاتی دانستند و فرمودند: این نقش باید با متانت، خردمندانه و بدون حاشیه ایفا شود.
مسئول سیاسی سپاه امام علی ابن ابیطالب (ع) در پایان افزود:ایشان همچنین با اشاره به سال آخر دولت فرمودند: سال آخر دولتها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور بههیچوجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولتها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دورهی قانونی خود، امانت را با ارائهی صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند. در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه فضا را به گونهای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد.
انتهای پیام/