به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به سالروز تشکیل بسیج سازندگی در ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ به فرمان مقام معظم رهبری، گفت: به منظور هدایت حرکتهای جهادی و فعالیتهای خودجوش مردمی که از قبل در جهاد سازندگی شکل گرفته بود سازمان بسیج سازندگی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در مدت ۲۰ سال که از فعالیت سازمان میگذرد در عرصههای اشتغال زایی و محرومیت زدایی فعالیتهای مختلفی انجام شده است.
هنری با بیان اینکه سازمان بسیج سازندگی در چند محور اصلی فعالیت دارد، افزود: بخش اصلی فعالیتها در زمینه حرکتهای جهادی است که اساس شکل گیری سازمان نیز بر همین مبنا و به منظور هدایت حرکتهای خودجوش مردمی، توسعه حرکتهای جهادی و گفتمان سازی جهادی است.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و در بیانهای خصوصا خطاب به جوانان جهادگر به توسعه کمی فعالیتهای جهادی در عین توسعه کیفی با حضور پر شور جوانان تأکید کردند، لذا در همین راستا بسیج سازندگی استان تعداد گروههای جهادی خود را به ۱۰۰ گروه جهادی افزایش داد.
مسئول بسیج سازندگی استان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵۲ گروه جهادی ثبت شده و شناسنامه دار در استان داریم، افزود: از ابتدای امسال تمامی مشخصات گروههای جهادی درقالب سامانه ای تحت عنوان اطلس جهادی ثبت میشود که ریز فعالیتها، محل فعالیتها، اعتبارات و پروژه های هر گروه به طور کلی ثبت میشود که باعث هماهنگی، نظارت و هم افزایی بین گروههای جهادی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در تمام پایگاههای بسیج گروههای جهادی محله محور وجود دارد، گفت: گروه ۵و۶ نفره که در قالب خدمات فردی در محله خود با شناختی که از افراد محل دارند در زمینههای خدماتی، حمایتی، احصاء مشکلات اهالی محل به طور کامل فعالیت دارند که تاکنون ۹۲۳ گروه جهادی محله محور شناسایی شدند.
هنری با بیان اینکه امسال سعی شده تا برای تمام پایگاههای بسیج گروه جهادی تشکیل شود، گفت: به منظور توسعه گفتمان سازی جهادی مقرر شده در نهادها و دستگاههای اجرایی گروههای جهادی تخصصی شکل بگیرد که در حال حاضر در نیروی انتظامی، یگان ویژه و مرکز فنی و حرفهای استان این گروهها فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه ۴۲۰ جهادگر با هماهنگی هلال احمر دورههای امداد و نجات را گذرانده اند، گفت: هر شهرستان یک یا دو گروه جهادی تخصصی آموزش دیده دارد که در حوادث طبیعی به محل اعزام و به مردم کمک میکنند که در سیل سال گذشته بالغ بر ۴۰ گروه جهادی با ۵۱۵ جهادگر به مناطق آسیب دیده اعزام شدند.
مسئول بسیج سازندگی استان گفت: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۰۰ نفر جهادگر بسیجی در برنامههای مختلف جهادی در قالب ۱۱ هزار و ۱۴۰ اردو جهادی حضور داشتند که ۶ هزار و ۵۰۰ برادر و مابقی خواهران هستند.
هنری ادامه داد: یکی از مزیتهای اردوهای جهادی این است که در خصوص جذب اعتبارات پروژهها با خیرین ارتباطهایی انجام میدهد که تاکنون در راستای تخصیص اعتبار برای پروژهها ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان هزینه شده که از این مقدار ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون توسط خیرین، ۶۰۰ میلیون گروه مردمی، ۵۰۰ میلیون با همت سپاه و قرارگاه محرومیت زدایی در اختیار عزیزان قرار گرفته است.
وی با اشاره به انجام ۹۲۰ پروژه محرومیت زدا در استان از ابتدای سال گذشته تاکنون، گفت: از این تعداد ۷۰۸ پروژه با اعتبار ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به انجام رسیده که بخشی از این پروژهها احداثی و مابقی تکمیلی، مرمت و بهسازی بوده است.
هنری با اشاره به برگزاری طرح بهینه سازی مناطق محروم توسط سپاه پاسداران به منظور محرومیت زدایی در مناطق روستایی و مرزی از ابتدای امسال، افزود: در این طرح روستاهای با ضریب محرومیت ۸ و ۹ و مناطق مرزی با ضریب محرومیت ۶ و ۷ مشخص شده و ردههای مختلف سپاه نیز به عنوان پشتیبان و معین روستا برای هماهنگی و انجام کارها معرفی شدند.
مسئول بسیج سازندگی استان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲، گفت: بسیج سازندگی در راستای توانمند سازی مناطق روستایی و طرحهای اشتغال زایی ۵۰۰ کارگاههای اشتغال زایی را در مناطق روستایی استان احداث و حمایت کرد که در این زمینه ۲ هزار و ۷۰۰ نفر آموزش دیدند.
هنری با بیان اینکه کار تسهیلگری بسیج سازندگی در احداث صندوقهای روستایی مردم نهاد کمکی دیگر به اشتغال روستائیان است، گفت: در خراسان جنوبی ۲۵ تسهیل گر آموزش دیده با انجام آموزشهای میدانی به راه اندازی صندوقهای روستایی کمک کردند که تاکنون ۳۸۰ صندوق با ۲۳ هزار نفر عضو در استان فعالیت دارند که سرمایه صندوقها ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از اعتبار خود مردم بوده که ۳۷۰ شغل ایجاد کرده است.
وی گفت: در زمینه طرحهای خودکفایی و اشتغال زایی روستایی اقداماتی همچون توزیع جوجه مرغ بومی را داشتیم که مردم بتوانند گوشت مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را تأمین کنند که در این زمینه ۱۷۵ هزار قطعه جوجه مرغ بومی در بین ۴۵ هزار خانوار روستایی استان توزیع شد که این طرح با اعتبار خود مردم و حمایتهای آنها در زمینه های آموزش ، واکسیناسیون و تکمیل زنجیره بسته بندی تخم مرغ و توزیع دستگاه کوچک جوجه کشی بر عهده بسیج سازندگی استان بوده است.
هنری با اشاره به فروش تولیدات روستاییان با فعال سازی فروش اینترنتی و ارتباط با سایر استانها، گفت: با راه اندازی کارگاههای خیاطی در استان دوخت ۴ هزار دست از لباسهای گردانهای بسیج با ۱۶۰ میلیون تومان در استان انجام می شود که باعث ایجاد اشتغال جدید و بازار جدید در استان شد.
هنری با اشاره به انجام فعالیتهای غیر عمرانی محرومیت زدایی در زمینههای تهیه و توزیع جهیزیه، لوازم التحریر و بستههای معیشتی با جذب منابع خیرین و اعتبارات قرارگاه محرومیت زدایی سپاه، افزود: تاکنون در این زمینه ۶۰۰ میلیون تومان از اعتبارات خیرین جمع آوری شد.
انتهای پیام/