باید برای اصلاح سبک زندگی در کشور تلاش کرد/ بیانیه گام دوم انقلاب باید به گفتمان تبدیل شود
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، مهدی قره شیخلو در نشست روسای ادارات امور قرآنی منطقه غرب کشور در همدان با بیان اینکه از سال گذشته در ۳۱ استان مراکز قرآنی که از سالها پیش فعال بودند برنامه گردهمایی را مد نظر قرار دادند و استانهایی که به لحاظ منطقهای کنار یکدیگر بودند دوره هایی را پیش بینی کردند که به صورت فصلی نسبت به تبادل تجربیات و بهرهبرداری از آنها اقدام کنند، اظهار داشت: از سال گذشته برگزاری نشستها طراحی شد و خوشبختانه خروجی جلسات خوب بوده است.
وی با بیان اینکه در ۶ منطقه به صورت فصلی این برنامه در حال اجراست و علاوه بر تبادل نظر به سراغ کارهای مشترک و فراتر از حوزه استان حرکت میشود، گفت: در این نشستها برنامههای حوزه پژوهشی نیز انجام میگیرد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با بیان اینکه چند سالی است در استان مرکزی جشنواره گلهای محمدی و گل های فاطمی برگزار میشود که این برنامه قابلیت گسترش و انجام در سایر استانها را نیز دارد، عنوان کرد: در این نشست به برنامههایی که در دیگر استانها برگزار میشود، میپردازیم و پیرامون برگزاری مشترک آنها نظرات ارائه میشود.
قره شیخلو در ادامه با بیان اینکه اگر نیت خالص باشد خداوند موانع کار را رفع میکند، گفت: از حدود ۴ دهه قبل تاکنون در کشور فعالیتهای قرآنی انجام میشود که به مرور اتفاقات خوبی نیز در این زمینه رخ داده است.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی در صحنه رقابتهای قرآنی بین المللی تنها دو رتبه داشتیم که در حال حاضر به بیش از ۲۰۰ رتبه بینالمللی رسیده و این موضوع نشان دهنده رشد در بخش تلاوت قرآن است، اظهار داشت: اوایل انقلاب تعداد حافظان قرآن مجید به تعداد انگشتان دو دست هم نمیرسید اما در حال حاضر در سازمان تبلیغات اسلامی که مسئول صدور مدرک در این زمینه است بیش از ۷۰ هزار حافظ قرآن در آزمونهای حفظ شرکت کردهاند که ۸۱ درصد از این تعداد بانوان هستند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با اشاره به شکلگیری ۱۰ هزار تشکل قرآنی و مردمی در حوزه تبلیغات اسلامی عنوان کرد: این تشکلها با جنس مردمی کار قرآنی انجام میدهند و همه این اقدامات نشان میدهد که نسبت به اوایل انقلاب خیلی پیش رفتهایم.
وی به بیانیه گام دوم انقلاب نیز اشاره کرد و با بیان اینکه باید این بیانیه را به گفتمان تبدیل و برای عملیاتی کردن آن تلاش کنیم، گفت: باید برای اصلاح سبک زندگی در کشور که منابع آن جز قرآن و عترت چیزی نیستند تلاش کرد.
قره شیخلو با بیان اینکه برای شکلگیری تمدنی به نام اسلام در کشور باید مبانی شکل گیری آن از قرآن و عترت استخراج شود، گفت: باید تغییری در زاویه نگاهمان به قرآن بدهیم و متناسب با شرایط و نیاز مردم و تحولات دنیا آنچه مردم کشور ما و جهان به آن نیاز دارند را ارائه دهیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با بیان اینکه قرآن کاربردی و تاثیرگذار است به طوری که اثر قرآن باید خود را در زندگی مردم نشان دهد، اظهار داشت: قرآن مجموعهای از بینشها و دستورالعملهای الهی است و اگر آنچه در نزد خداوند ارزش محسوب میشود را ارزش بدانیم و به امر و نهی های الهی پایبند باشیم وضعیت حاکم بر جوامع متفاوت خواهد شد.
وی با بیان اینکه فضای کار عترت نیز باید در تشکلها راهاندازی شود و با توجه به دو اثر صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه در این راستا اقدام شود، گفت: فضای قرآنی کشور برای رسیدن به حد مطلوب نیاز به انس مردم با قرآن دارد.
قره شیخلو با بیان اینکه برای انس با قرآن باید تا جایی که ممکن است قرآن را قرائت کرد، اظهار داشت: اتصال اولیه با قرآن باب ورود به آن است اما متاسفانه هنوز این باب در کشور به صورت مستمر شکل نگرفته و برنامه های گسترده قرآنی به ماه رمضان محدود شده است.
وی با بیان اینکه برای پایه گذاری تمدن اسلامی ایرانی در زندگی باید جایگاه تعیین شده برای قرآن لحاظ شود، اظهار داشت: باید هر روز قرآن بخوانیم ولو نیم صفحه و در این میان هر روز خواندن و استمرار آن مهم است و باید برای جا افتادن این رفتار در جامعه نیز تلاش کنیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با بیان اینکه قرائت هر روزه قران برکاتی دارد و نگاه به کلمات قرآن در زندگی تاثیراتی میگذرد که اگر آن را نخوانیم خود را از برکاتش بی نصیب کردهایم، اظهار داشت: گام دوم تلاوت قرآن است به این معنا که در آیات قرآن تدبر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم کلیدهای قرآن در زندگی ما جاری باشد باید در آیات آن تامل و تدبر کنیم، گفت: اگر با دستورات قرآن آشنا شویم بسیاری از مشکلات جامعه حل میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور گفت: اگر یاد بگیریم مانند آنچه قرآن خواسته اعمال و رفتار را اصلاح کنیم شاهد وجود شایعه دروغ و تهمت در جامعه نخواهیم بود.
قره شیخلو گام سوم را تلاش برای متجلی کردن این فهم در اعمالمان به طوری که تمرین کنیم تا درست رفتار کنیم، عنوان کرد و گفت: اگر این ۳ مرحله در جامعه اجرا شود می توان ادعا کرد مسیرهایی که رفتهایم درست بوده است.
وی با بیان اینکه جامعهای که حول قرآن حرکت کند همه مسائل سیاسی اجتماعی و اقتصادی آن حل میشود، اظهار داشت: اگر جامعه تقوا محور باشد مشکلات برطرف میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با تاکید بر اینکه زیربنای اصلاح ساختار اقتصادی اصلاح فرهنگ جامعه است، گفت: باید در ساخت تمدن اسلامی به این نکات توجه داشت.
وی با بیان اینکه باید بر مبنای توجه به مفاهیم و مبانی که توسط عترت برای ما عنوان شده پایهگذار این تمدن باشیم، گفت: اولین حلقه مسئول در این زمینه روحانیت و جامعه قرآنی است.
قره شیخلو با بیان اینکه از سه سال پیش موضوع سبک زندگی قرآنی در فعالیت ها مورد توجه قرار گرفته است و در این زمینه دورههایی برگزار و اساتید تربیت و منابع پیشبینی شده است اما باید توان و ظرفیت را بالا برد، گفت: اگر تعامل خوبی بین ظرفیتهای موجود کشور ایجاد شود خروجی اقدامات مناسب خواهد شد.
وی با بیان اینکه مردم نسبت به دین و مذهب تعصب دارند و باید تلاش کنیم محتوای خوب و محتوایی که به درد مردم امروز بخورد در اختیارشان قرار دهیم، اظهار داشت: همه در این زمینه مسئولیت دارند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با بیان اینکه خداوند دنیا و آخرت انسان را تضمین کرده به شرط آنکه در مدار مغناطیسی الهی قرار گیرد، اظهار داشت: برای توسعه فعالیتهای قرآنی در استان همدان آماده هستیم چراکه ظرفیتهای خوبی در همدان وجود دارد.
انتهای پیام/