اقدامات اصلاحی و تربیتی زمینه بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، پژمان پروین در همایش کاهش جمعیت کیفری زندانها که در سالن اجتماعات دادگستری همدان برگزار شد، اظهار داشت: زندان یک ماهیت برای اجتماع است و افرادی که وارد زندان میشوند ذاتاً مجرم نبودهاند.
وی به آسیبهای موجود در جامعه شامل فقر، بیکاری، حاشیه نشینی و... اشاره کرد و گفت: اینها معضلاتی هستند که در جامعه وجود دارد.
مدیرکل زندانهای همدان ادامه داد: بازندانی شدن یک فرد یک یا چند خانواده دچار بحران، ناراحتی و فقر و آسیب میشوند و این آسیبها بهصورت زنجیروار گریبانگیر دیگر افراد جامعه میشود.
وی ادامه داد: خانوادههای زندانی در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارند چراکه از طرفی خانواده تحت فشار است و از سوی دیگر قانون باید اعمال شود.
پروین عنوان کرد: هر انسانی مسئول اعمال و کردار خویش است، اما در میان خانواده هر فرد شامل همسر و فرزندان، کسانی هستند که در بسیاری مواقع باید متحمل آثار اشتباه عضوی از خانواده شوند و بخشی از عوارض زندانی شدن فرد متوجه همسر او میشود و دسته دیگر متوجه فرزندان میشود.
وی افزود: محیط خانواده و وضعیت زندگی عامل موثری در ایجاد جرم است و سستی و تزلزل والدین، خانواده را در معرض خطر قرار میدهد.
مدیرکل زندانهای همدان خاطرنشان کرد: فردی که به هر دلیل مرتکب جرم میشود باید تحت مراقبت باشد، در زندان اصلاح و تربیت شود تا برای ورود به جامعه آماده شود و امکان این را داشته باشد که بعد از آزادی زندگی مسالمتآمیزی را در پیش بگیرد.
وی با تاکید بر حمایت از خانواده زندانیان تحت پوشش انجمن حمایت افزود: تیمی برای بازدید از خانوادههای زندانیان زیر پوشش را در دستور کار قرار دادیم و خانوادههایی را شناسایی کردیم که مشکلات بسیار زیادی را داشتند.
پروین ادامه داد: به منظور جلوگیری از تکرار جرم توسط مجرم بعد از آزادی از زندان میتوان خانواده و اطرافیان وی را مورد حمایت قرار داد، چراکه برخی مجرمان بهدلیل اینکه بعد از آزادی از زندان نمیتوانند معیشت خانواده خود را تامین کنند دست به ارتکاب مجدد جرم میزنند.
وی اظهار کرد: از مجموع موجودی زندانیان استان 97 درصد را مردان و سه درصد را زنان تشکیل میدهند.
مدیرکل زندانهای همدان ادامه داد: 0.3 درصد را افراد زیر 18 سال، 7 درصد را افراد بین 18 تا 25 سال، 91 درصد را افراد بین 25 تا 95 سال و دو درصد را افراد بالای 65 سال تشکیل میدهند.
وی یادآور شد: از مجموع زندانیان استان پنج درصد دارای تحصیلات دانشگاهی، 17 درصد زندانیان دارای تحصیلات دیپلم و 78 درصد دارای تحصیلات زیر دیپلم هستند.
پروین بیشتر جرائم در سطح استان را مواد مخدر اعلام کرد و افزود: جرائم سرقت، محکومیتهای مالی، جرائم منافی عفت و اخلاق عمومی و جرائم علیه اموال و مالکیت در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی تصریح کرد: آمار جرائم مواد مخدر قبل از اجرای دستورالعمل عفو مقام معظم رهبری در سالگرد پیروزی انقلاب در 22 بهمن سال جاری 55 درصد زندانیان را تشکیل میداد که با اعمال عفو این آمار به 35.8 درصد تقلیل یافته است.
مدیرکل زندانهای همدان خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیتهای آزادی مشروط، تعلیق و تعویق مجازات میتواند در مجازاتهای جایگزین حبس راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه اقدامات اصلاحی و تربیتی زمینه بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه را فراهم میکند، ابراز داشت: هر چقدر آمار در زندان ها کاهش یابد یعنی اقدامات اصلاحی و تربیتی بهتری در زندانها صورت میگیرد.
انتهای پیام/