به گزارش خبرگزاری بسیج از نهاوند، حسین خردمند در حاشیه جشنواره عسل در سراب گیان اظهار داشت: عسل یکی از نعمتهای بزرگ الهی است که سرشار از ارزشمندترین مواد حیاتی اعم از مواد آلی، معدنی، قندهای طبیعی انواع ویتامین و... است که زنبور عسل از شهد شیرین بهترین گلها مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم و انجام چند عمل شیمیایی بر روی آن، تبدیل به مایعی بسیار خوشبو، خوش طعم، لذیذ، نشاط آور، مقوی و شفابخش به نام عسل شده و سخاوتمندانه به ما تقدیم کرده است.
وی بیان داشت: توجه به تولید داخلی براساس توانمندیهای محلی یکی از مهمترین مسائل در تحقق اقتصاد مقاومتی است، که در این راستا ظرفیتهای هر بخش به خوبی معرفی و راههای رسیدن به تولید و استفاده از این ظرفیتها برای مردم به ویژه جوانان جویای کار به خوبی روشن شود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: شهرستان نهاوند که با سرلوحه قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به تولید عسل پرداخته و اکنون سالانه ۴۵۰ تن تولید این محصول را دارد و این شهرستان توانسته تعداد 45 هزار کندو مدرن را توسعه دهد.
وی افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند در این خصوص با برگزاری دورههای آموزشی زنبورداری و اصلاح نژاد ملکه و مدرن کردن این صنعت از جمله شهرستانهایی است که به عنوان شهرستان نمونه در این عرصه گام برداشته و همواره تلاش و جدیت خود را در زمینه اشتغالزایی جوانان جویای کار کرده است.
خردمند تصریح کرد: با توجه به سرمایه اندکی که برای پرورش زنبور عسل نیاز است جوانان میتوانند با تعداد اندک کندو زنبور عسل به این شغل روی آورند و با آموزشهایی که از طریق جهاد کشاورزی نهاوند و همچنین توزیع بروشور، کتاب و CD های آموزشی و مستندات زنبور عسل به کار پرورش زنبور عسل بپردازند.
وی ادامه داد: با توجه به زمینههای محلی و بومی این شهرستان از جمله پتانسیلهای فراوان کشت کلزا، آفتابگردان، گشنیز و یونجه و مراتع پوشیده از گون شرایط پرورش زنبور عسل و زنبور داری وجود دارد، این نوع صنعت میتواند مشکلات اشتغال جوانان را تا حد زیادی در این شهرستان کاهش دهد و زمینه را برای تحقق اقتصاد مقاومتی که مورد نظر رهبر معظم انقلاب است فراهم کند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند مصمم است که با راهاندازی صنایع تبدیلی و بستهبندی این محصول و صادرات آن به کشورهای همجوار استان از جمله عراق و امارات، افزایش درآمدزایی زنبورداران را فراهم کند.
وی ابراز داشت: در حال حاضر ۲۲۰ نفر زنبوردار در نهاوند در این صنعت فعالیت دارند و سالانه حدود ۴۵۰ تن عسل در شهرستان نهاوند تولید میشود که از این مقدار ۱۳۰ تن مصرف شهرستان نهاوند و ۳۲۰ تن دیگر برای فروش به استان های همجوار ارسال می شود.
انتهای پیام/