خبرهای داغ:
مشاوره حوزه اجتماع و خانواده مطرح کرد

حلقه مفقوده مهندسی فرهنگی در کشور/کارگزاران فرهنگی دچار جمود شده‌اند

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده با بیان اینکه فضاهای مجازی همچون تیغ دو دم عمل می‌کند، گفت: زیرساخت‌های فرهنگی یا به تعبیر رهبری مهندسی فرهنگی در کشور حلقه مفقوده است و باید اعلام کنیم بخشی از کارگزاران فرهنگی کشور دچار جمود شده‌اند.
کد خبر: ۸۸۹۴۳۲۳
|
۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵
حلقه مفقوده مهندسی فرهنگی در کشور/کارگزاران فرهنگی دچار جمود شده‌اند
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت الاسلام علیرضا تراشیون در نشستی با عنوان «آسیب‌های فضای مجازی بر رفتارهای اجتماعی افراد» که به همت پایگاه شهید مطهری بسیج کارمندی دانشگاه آزاد اسلامی همدان و با حضور بسیجیان نهادها و سازمان‌های شهر همدان در سالن شهید عباسپور دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما آمار مناسبی ندارد اگر هر ایرانی روزانه فقط 8 دقیقه کتاب بخواند باید در سال 6 کتاب 150 صفحه‌ای را مطالعه کند که متأسفانه این‌چنین نیست.

وی افزود: در کشور هند با جمعیتی بالغ‌بر یک میلیارد و 300 میلیون سرانه مطالعه بالغ‌بر 30 دقیقه است و این مقایسه برای کشور بافرهنگی مانند ما بسیار اسفناک است.

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده تصریح کرد: بالغ‌بر 50 میلیون ایرانی عضو شبکه‌های اجتماعی هستند به‌طور مثال هر ایرانی به‌طور متوسط در 9 گروه تلگرامی عضو است و در این فضا زمان را سپری می‌کند.

تراشیون بیان کرد: متأسفانه با ورود یک تکنولوژی فرهنگ استفاده از آن را ما به کاربران آموزش نمی‌دهیم و این موضوع همان سواد رسانه‌ای است.

وی افزود: سواد رسانه‌ای به‌منزله رژیم غذایی است، یعنی چه چیزی را ببینیم و به چه مقدار ببینیم در کشور ژاپن بیش از سی سال پیش سواد رسانه‌ای وارد سیستم آموزشی شده است ولی در کشور ما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده گفت: استفاده بیش‌ازحد فضای مجازی موجب کاهش توجه و تمرکز و به‌نوعی باعث بیش فعالی می‌شود که متأسفانه در کمتر از 5 سال میانگین بیش فعالی در جامعه ایران بیش از سه برابر شده است.

وی بیان کرد: افزایش پرخاشگری در جامعه، ضعف در برنامه‌ریزی، کاهش عمر انسان، تقلیل قدرت تفکر از آسیب‌های دیگر فردی حضور بیش‌ازحد در فضای مجازی است.

تراشیون بیان داشت: از بین رفتن حریم زن و مرد و مخدوش شدن عفاف در اجتماع، کم‌رنگ شدن حیا و حجب در اجتماع و تهدید جایگزینی فرم سبک زندگی اسلامی با شیوه‌های زیستی مدرن برخی از آسیب‌های فضای مجازی در حوزه اجتماعی است.

وی تأکید کرد: برخی از پژوهش‌ها ادعا دارد در ایران از هر دو ازدواج یک مورد مبتلابه طلاق عاطفی است و مطمئن هستیم نفوذ نامحسوس و پنهان مفاهیم ضدارزش‌های خانواده، در بستر فضای مجازی رخ می‌دهد.

تراشیون افزود: باکمال تأثر ازدواج سفید در کشور به‌سرعت در حال رشد است ازدواجی که همزیستی زن و مرد بدون هیچ‌گونه تعهد شرعی و حقوقی در جامعه اتفاق می‌افتد.

مشاوره حوزه اجتماع و خانواده تصریح کرد: فضاهای مجازی همچون تیغ دو دم عمل می‌کند و زیرساخت‌های فرهنگی یا به تعبیر رهبری مهندسی فرهنگی در کشور حلقه مفقوده است و باید اعلام کنیم بخشی از کارگزاران فرهنگی کشور دچار جمود شده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار