حذف مالاریا در ایران بهترین برنامه در منطقه خاورمیانه شرقی
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، بالاسوبرامانیام مورالی امروز در همایش روز جهانی مالاریا و هفتمین نشست کشوری برنامه حذف مالاریا در همدان با اشاره به شعار امسال روز جهانی مالاریا مبنی بر «پایان دادن به بیماری مالاریا برای همیشه» اظهار داشت: این شعار تأکید بر این واقعیت دارد که با تجدید تمرکز و تعهد میتوانیم این بیماری کهن را برای همیشه به تاریخ بسپاریم.
وی با بیان اینکه سومین آرمان جامعه جهانی در توسعه پایدار بر بهداشت و سلامت برای همگان تأکید دارد، افزود: در ایران، مشارکت اعتمادآمیز و کارآمد میان مرکز کنترل بیماریهای واگیردار، صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا، سازمان جهانی بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی و برنامه توسعه ملل متحد توانسته به پیشرفتهای چشمگیری برسد.
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امروز ما دستاوردهای کشور برای مبارزه با مالاریا را جشن میگیریم، تصریح کرد: مبارزه 60 ساله نظام سلامت ایران با این بیماری، پیروزیهای بزرگی در بر داشته است.
وی بیان کرد: از سال 2008 که برنامه مبارزه با مالاریا شروع شده تاکنون به کاهش 94 درصدی موارد ابتلا به بیماری مالاریا دست پیدا کردهایم.
مورالی گفت: برنامه ملی حذف مالاریا در ایران به عنوان بهترین برنامه در نوع خود در منطقه خاورمیانه شرقی شناخته شده است.
وی یکی از برنامههای عملیاتی و تکمیلی را اجرای پروژه مشترک با ایران را حذف مالاریا در 16 دانشگاه علوم پزشکی استانها برشمرد و افزود: تکمیل برنامه عملیاتی حذف مالاریا براساس رویکرد مدیریت مبتنی بر نتیجه پیگیری میشود.
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: بزرگترین چالش پیش روی ما در ایران، خطر بازگشت مالاریا در کانونهای پاک به دنبال تبادل جمعیتی از طریق مرزهای ایران با کشورهای همهگیر همسایه است.
وی افزود: این خطر بازگشت مالاریا ناشی از ورود کارگران مهاجر از کشورهای همسایه به ایران برای یافتن فرصتهای کاری مناسب است.
مورالی عنوان کرد: براساس گزارش سال 2015 مرکز مدیریت بیماریها 14 درصد کانونهای هدف و 26 درصد جمعیت هدف تحت تأثیر تبادل جمعیتی در زمینه انتقال بیماری مالاریا هستند.
انتهای پیام/