۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
08:17
کد خبر : 8614675
۱۳:۱۵

۱۳۹۴/۱۰/۱۲
در گفت‌و‌گو با معاون غذا و داروی آذربایجان غربی مطرح شد:

نان‌ لواش و سنگک بیش از حد سفید و نرم، آلوده به جوهر قند است

معاون غذا و داروی آذربایجان غربی گفت: در موقع خرید نان اگر متوجه شدید که رنگ نان بیش از حد سفید یا بافت نرم پیدا کرده است یا بوی خاصی می‌دهد احتمال این را بدهید که از جوهر قند استفاده شده است و در صورت اطمینان به اتحادیه نانوایی‌ها اطلاع دهید تا با نانوایی متخلف برخورد شود.
مهندس کاظم قوشچی، استفاده از جوهر قند در برخی نانوایی‌ها را رویه بسیار اشتباه دانست و اظهار کرد: در سال‌های قبل برای اینکه رنگ قند سفید شکل شود از جوهر قند استفاده می‌کردند و صرفاً این عملکرد باعث سفیدی قند می‌شد، اما متاسفانه این ماده مضر را به نان هم تعمیم داده‌اند و گزارشات حاکی از آن است که در برخی نانوایی‎‌ها هم از این ماده خطرناک در نان لواش و سنگک استفاده می‌شود.

وی به علت استفاده از جوهر قند در نان‌ها اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی نانوایی‌ها برای اینکه بافت نان نرم شود و رنگ سفیدی بهتری به خود بگیرد از جوهر قند استفاده می‌کنند که استفاده از آن ممنوع است اما متاسفانه برخی نانوایی‌ها رعایت نمی‌کنند و با این کار سلامت خانواده‌ها را به خطر می‌اندازند.

معاون غذا و داروی آذربایجان غربی، وجود جوهر قند در نان را سرطان زا و باعث مشکلات گوارشی در بدن دانست و خاطرنشان کرد: متابی سولفیک سدیم یا‌‌ همان جوهر قند ماده کاملاً سرطان‌زا در بدن است و باعث ایجاد مشکلات گوارشی و مختل شدن هضم و جذب مواد در داخل بدن می‌شود.

نظارت در فرآیند پخت نان بسیار ضعیف است
قوشچی نظارت بر عملکرد نانوایی‌ها از سوی دستگاه نظارتی مربوطه را بسیار ضعیف برشمرد و اظهار کرد: متاسفانه در مبحث استفاده از جوهر قند در نانوایی‌ها و به طور کل فرآیند پخت نان در کشور شاهد عملکرد بسیار ضعیف از سوی مسئولین مربوطه هستیم و این نیازمند تغییر سیستم نظارتی از سوی مسئولین و ایجاد کارگروه‌های تخصصی برای نظارت و بازرسی بیشتر است، متاسفانه نظارت بیشتر در بخش تعزیرات است و مسائلی همچون سهمیه نان و وزن نان بیشتر مدنظر است.

این کار‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی به علائم تشخیص ظاهری استفاده از جوهر قند در نانوایی‌ها اشاره کرد و گفت: نان لواش یا سنگکی که بیش از حد سفید یا بافت نرم پیدا کرده است مشکوک به استفاده از جوهر قند است، توصیه من به خانواده‌ها این است که در موقع خرید نان اگر متوجه شدند که رنگ نان بیش از حد سفید یا نرم است یا بوی خاصی می‌دهد احتمال این را بدهند که از جوهر قند استفاده شده است و در صورت اطمینان به اتحادیه نانوایی‌ها یا مرکز نظارتی دیگر اطلاع دهند تا با نانوایی متخلف برخورد شود.

انتهای پیام/

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید