قزوین_به گزارش بسیج، صبح امروز نشست خبری مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اصحاب رسانه در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد. در این نشست زهرا غلامرضایی، مدیرکل بهزیستی استان قزوین با تشریح عملکرد این نهاد در حوزههای مختلف، به بیان آخرین آمارها، خدمات، سیاستها و رویکردهای حمایتی به جامعه هدف پرداخت.
خدمات توانبخشی گسترده در سطح استان
غلامرضایی بیان کرد: در حوزه توانبخشی، مراکز مختلف شبانهروزی، حمایتی و سیار به ارائه خدمات به سالمندان، بیماران روانی، معلولین ذهنی و جسمی مشغول هستند. بر همین اساس در مراکز شبانهروزی سالمندان استان، ۳۲۸ نفر اقامت دارند. ۱۹ نفر نیز در خانههای حمایتی سالمندان تحت پوشش هستند.۶ مرکز شبانهروزی بیماران روان مزمن با جمعیت ۳۳۸ نفر فعالیت دارند و در خانههای حمایتی روان نیز با ۲ مرکز، خدمات به ۱۲ نفر ارائه میشود.
وی گفت: ۹ مرکز شبانهروزی ذهنی با ۴۳۶ مددجو و ۴ خانه حمایتی ذهنی با ۳۸ نفر در استان فعال هستند و خدمات ویزیت در منزل برای ۲۵۰ نفر از طریق ۵ مرکز سیار انجام میشود. همچنین ۲ مرکز مراقبت در منزل نیز خدمات خود را به ۱۵۶ مددجو ارائه میدهند.
پرداخت مستمری و حمایت مالی به جامعه هدف
مدیرکل بهزیستی با اشاره به اینکه ۲۷ هزار و ۸۳ نفر دارای پرونده خدمات مستمر در استان هستند، افزود: این افراد ماهانه از بهزیستی مستمری دریافت میکنند که سرانه آن در سال ۱۴۰۴ به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است. همچنین برای معلولین ضایعه نخاعی نیز حق پرستاری به مبلغ ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به خانوادهها پرداخت میشود. وی از پیگیری برای رفع پشتنوبتیها در این حوزه نیز خبر داد.
بازنگری و پایش مجدد درجه معلولیت
مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به اجرای کمیسیونهای بازبینی (ICF) برای ارزیابی مجدد نوع و شدت معلولیت گفت: این پایشها بر اساس استانداردهای جهانی و بدون هیچگونه سوگیری صورت میگیرد.
در سال جاری، ۲۰ کمیسیون برگزار و ۷۵۰ پرونده مورد بازنگری قرار گرفتهاند. نتایج این ارزیابیها ممکن است منجر به کاهش یا تشدید درجه معلولیت شود که در مستمری دریافتی نیز تأثیرگذار است.
اشتغال و خروج از چرخه حمایتی
وی با تأکید بر رویکرد "توانمندسازی"، گفت: هدف اصلی بهزیستی، خروج مددجویان از چرخه حمایتی با حفظ حمایتهای درمانی و بهداشتی است.
غلامرضایی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۲ هزار نفر از معلولین برای ورود به صنعت ثبتنام کردهاند. شرکتهایی مانند "پیروز" با مناسبسازی فضای کاری، زمینه اشتغال صدها نفر از معلولین حتی با ناتوانی کامل بینایی را فراهم کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در آزمون استخدامی سال گذشته نیز ۱۱ نفر از مددجویان در خود سازمان بهزیستی و حدود ۱۰۰ نفر در سایر دستگاههای دولتی مشغول به کار شدند، اضافه کرد: این روند با پیگیری دبیرخانه اشتغال و مناسبسازی استان ادامه دارد.
حمایت از فرزندان بیسرپرست و فرزندخواندگی
وی یادآور شد: در حوزه سلامت اجتماعی، بهزیستی اقدام به واگذاری ۲۵ کودک به فرزندخواندگی و ۲۶ کودک تحت عنوان امدادبگیر در استان وجود دارد و هماکنون ۶۴ فرزند نیز در مراکز شبهخانواده استان اقامت دارند که به دلیل شرایط خاص خانوادگی امکان واگذاری ندارند. اجرای طرح "خانواده میزبان" نیز برای ۶ کودک صورت گرفته است.
خدمات درمان و بازتوانی معتادان
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اضافه کرد: در استان قزوین ۱۹ مرکز ترک اعتیاد مجاز فعال هستند که در مجموع از ۴ هزار و ۷۲۳ نفر پذیرش داشتهاند. همچنین به همت واحد مددکاری، هزار و ۲۵ نفر از بهبودیافتگان تحت پوشش خدمات بازتوانی و اشتغال قرار گرفتهاند.این خدمات شامل درمان، بازپیوند به خانواده، ایجاد شغل، حمایتهای معیشتی و حتی بازیابی اسناد هویتی برای فاقدین مدارک شناسایی بوده است.
خدمات مشاوره و سلامت اجتماعی
غلامرضایی یادآور شد: بهزیستی استان دارای ۴۸ مرکز مشاوره تخصصی و عمومی است که خدمات حضوری و تلفنی در حوزه خانواده، تربیت کودک، اختلافات زوجین، اعتیاد و سایر مشکلات روانی ارائه میدهند.
در کنار آن، اورژانس اجتماعی، دفتر اعتیاد، و واحد فرزندخواندگی نیز زیرمجموعه معاونت سلامت اجتماعی فعالیت میکنند.
در پایان این نشست، مدیرکل بهزیستی استان قزوین با قدردانی از همراهی رسانهها، از خبرنگاران خواست تا با اطلاعرسانی دقیق، از ایجاد سوءتفاهم در جامعه هدف جلوگیری کرده و سیاستها و خدمات بهزیستی را به درستی منعکس کنند.
انتهای پیام/۱۰۱۵