۲۱ / تير / ۱۴۰۴ - 12 July 2025
15:50
کد خبر : 9697801
۱۲:۲۷

۱۴۰۴/۰۴/۲۰

تأسیس دهکده فناوری کشاورزی و دامپروری در کاشمر

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر از تأسیس دهکده فناوری کشاورزی و دامپروری با همراهی و مشارکت دامداران و باغداران منطقه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از کاشمر سیدمحمد جواد موسوی در جریان بازدید قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از بخش‌های مختلف واحد کاشمر با گرامیداشت یاد وخاطره رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی شهید طهرانچی، راه‌اندازی سراهای نوآوری و فناوری در سراسر کشور را از جمله یادگارهای گران‌بهای این شهید عنوان کرد و افزود: در این راستا و با حمایت‌های این شهید موفق شدیم ساختار «هیئت‌عاملی» برای سرای نوآوری کشاورزی، دام و طیور را در واحد کاشمر در خرداد امسال دریافت کنیم.

وی بیان کرد: هم‌اکنون این سرا در چهار حوزه کشاورزی شامل توسعه انگور رقم ترکمن ۴، ریزازدیادی، پیوندزنی و به‌نژادی علمی، حوزه طیور شامل تولید تخم‌مرغ غنی‌شده، اصلاح جیره غذایی، پایش هوشمند سلامت طیور، حوزه دام سبک شامل اصلاح نژاد و پرواربندی گوسفند رومانوف، ورود به زنجیره گوشت سالم و حوزه شترمرغ شامل پرورش نیمه‌صنعتی شترمرغ در قالب مزرعه آموزشی و فناورانه فعال است.

رئیس دانشگاه آزاد واحد کاشمر با بیان اینکه با همراهی و مشارکت دامداران و باغداران منطقه، دهکده فناوری کشاورزی و دامپروری تأسیس شده است، بیان کرد: این دهکده الگویی جامع برای تلفیق آموزش، تولید، پژوهش و اشتغال در قالب یک زیست‌بوم فناورانه است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد کاشمر با تبدیل یک ساختمان آموزشی به دانشکده‌ای نوآور به‌نام «دانشکده گردشگری و زیارت» با هزینه‌ای بالغ بر ۳۲ میلیارد تومان زمینه و بستر سرمایه‌گذاری را برای با بخش خصوصی فراهم کرده است، یادآور شد: این مجموعه شاملدو رستوران و سالن پذیرایی مجهز با ظرفیت بالای ۳۰۰ نفر، ۳۲ اتاق اقامتی استاندارد در قالب هتل آموزشی ۴ ستاره، یک سالن آمفی‌تئاتر ۲۱۰ نفره و ۴ کلاس درسی هوشمند است.

موسوی ادامه داد: از این زیرساخت‌ها برای راه‌اندازی رشته‌هایی چون مدیریت گردشگری، هتلداری، آشپزی ایرانی و بین‌المللی، و مهارت‌آموزی در حوزه گردشگری زیارت استفاده خواهد شد.

وی با اذعان به اینکه فراتر از زیرساخت، منطقه ترشیز و کاشمر، به‌لطف غنای طبیعی، فرهنگی، تاریخی و دینی خود، یک بستر منحصربه‌فرد برای آموزش علمی و مهارتی در حوزه‌های گوناگون گردشگری است، گفت: گردشگری کشاورزی با تاکستان‌های گسترده، باغات انار و ظرفیت بالای محصولات ارگانیک، اکوتوریسم با آبشارهای منطقه کوهسرخ، چشم‌اندازهای بکر و اقلیم کوهستانی، ژئوتوریسم با معادن مس، طلا، آهن و ساختارهای زمین‌شناسی، گردشگری زیارت با وجود امامزادگان واجب‌التعظیم سید مرتضی و سید حمزه و زیارتگاه عالم مجاهد شهید آیت‌الله مدرس، گردشگری فرهنگی و صنایع‌دستی نظیر فرش‌بافی، پارچه‌بافی و هنرهای سنتی منطقه مهمترین ظرفیت‌های این منطقه است.

رئیس واحد کاشمر یادآور شد: مجموعه این ظرفیت‌ها، دانشکده گردشگری و زیارت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر را به یک مدل ملی از دانشگاه مسئله‌محور، اشتغال‌آفرین و متصل به اقتصاد محلی بدل می‌سازد.

موسوی در پایان افزودن رشته دکترای روانشناسی، ایجاد دانشکده گردشگری و صدور مجوز راه اندازی دهکده فناور بصورت پایلوت را از درخواست‌های واحد کاشمر در راستای تحقق سیاست‌های جدید دانشگاه عنوان کرد.

خبرنگار :سید هادی مهدیان

محسن تقوی
خبرنگار: محسن تقوی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید