۲۴ / تير / ۱۴۰۴ - 15 July 2025
09:06
کد خبر : 9697424
۱۹:۲۸

۱۴۰۴/۰۴/۱۷

طلوع آرامش از نگاه مادر آغاز می‌شود

یک متخصص روان شناسی بالینی با اشاره به نقش مادران در دوران بحران به خصوص پس از جنگ گفت: در دوران بحران خانواده‌ها نیازمند تکیه گاهی هستند که بتواند فضای امن و امیدوارکننده‌ای را در خانه حفظ کنند که در این میان مادران نقش کلیدی ایفا می‌کنند، نقشی که گاهی بی صدا، اما بسیار موثر است.

دکتر پگاه فرخ زاد بیان کرد: در واقع مادر ستون روانی خانواده است که با قدرت عاطفی و توانایی درک بالا معمولا اولین فردی است که می تواند اضطراب و نگرانی سایر اعضای خانواده را تشخیص دهد و با مهربانی، صبوری و گفت و گو فضایی آرام ایجاد کند.

وی افزود: لبخند مادر، صدای آرامش بخش، و حتی یک غذای ساده خانگی می تواند فضای خانه را از حالت تنش به آرامش تبدیل کند.

فرخ زاد با اشاره به اینکه بعد از وقوع بحران بازگشت به زندگی عادی نیازمند ایجاد احساس امنیت، امید و برنامه ریزی دوباره است گفت: مادران با ایجاد نظم در زندگی روزمره ، پیگیری وضعیت تحصیلی یا شغلی اعضای خانواده و توجه به نیازهای عاطفی آنها نقش مهمی در بازسازی روانی خانه و تقویت روحیه جمعی ایفا می‌کنند.

این درمانگر کودک و نوجوان ادامه داد: مادران با رفتارهای خود الگوی تاب آوری و استقامت برای فرزندان هستند و حتی در سخت ترین شرایط این پیام را که "می توان ادامه داد" یا "برخاست و دوباره ساخت" را منتقل می کند.

وی اظهار کرد: به عبارت دیگر در دل ناآرامی ها مادران مانند چراغی در تاریکی با مهر و صبر خود خانه را روشن نگه می دارند و نقش آنها در آرامش بخشی به خانواده و بازگرداندن روند طبیعی زندگی نمایانگر جایگاه والایی است که آنها در شکل گیری سلامت روانی و ثبات خانوادگی دارند.

فرخ زاد با اشاره به نقش مادر در شرایط بحران کنونی جامعه مانند شرایط جنگ و پس از آن که زندگی افراد از حالت عادی خارج شده توضیح داد: حفظ آرامش و ثبات احساسی از جمله نقش های مهم مادر محسوب می شود به گونه ای که با حفظ آرامش در رفتار و کلام خود به فرزندان و همسر خود اطمینان خاطر می‌دهد و حتی با وجود نگرانی درونی خود تلاش می‌کند آن نگرانی را مدیریت و احساس امنیت روانی را به خانواده منتقل کند.

این متخصص روانشناسی بالینی به نقش مادر در ایجاد فضای امن خانواده اشاره کرد و افزود: خانه پس از بحران بیاد دوباره به پناهگاه آرامش تبدیل شود و مادر می تواند با توجه به نیازهای روانی هر عضو خانواده و ایجاد روزمرگی های ساده مانند وعده های غذایی منظم و گفت و گوهای شبانه بین اعضای خانواده حس ثبات و امنیت را تقویت می‌کند.

وی حمایت عاطفی و گوش دادن فعال را از دیگر نقش های مهم مادر در شرایط بحران عنوان کرد و گفت: بعد از بحران اعضای خانواده ممکن است دچار ترس، غم و یا شوک روانی شوند و مادر با گوش دادن بدون قضاوت، درک احساسات و تشویق اعضای خانواده به صحبت کردن به تخلیه فشار روانی آنها کمک می‌کنند.

فرخ زاد بیان کرد: مادران در تقویت امید و نگاه به آینده نیز تاثیر گذارند چون با گفتن جملات ساده و امیدوار کننده و تاکید بر ادامه زندگی می‌تواند خانواده را از نگاه به گذشته تلخ باز دارند و به سمت آینده ای بهتر سوق دهند.

امیر ضیغمی
خبرنگار: امیر ضیغمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید