۱۲ / تير / ۱۴۰۴ - 03 July 2025
23:43
کد خبر : 9696647
۱۱:۱۴

۱۴۰۴/۰۴/۱۲
یادداشت|

ضرورت مقابله با جنگ شناختی با تقویت سواد رسانه‌ای و امید جمعی

همدان-جنگ شناختی دشمنان، با هدف تضعیف اعتماد عمومی و انسجام اجتماعی، آرام و پیوسته ذهن‌ها را هدف گرفته است؛ و تنها با روایت‌های همدلانه، آموزش رسانه‌ای و تقویت امید می‌توان در برابر این هجمه ایستادگی کرد.
ضرورت مقابله با جنگ شناختی با تقویت سواد رسانه‌ای و امید جمعی

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، در شرایط کنونی، جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند آرامش روانی، انسجام اجتماعی و روایت‌هایی واقع‌گرا، همدلانه و امیدبخش است. تداوم فشارهای روانی ناشی از بحران‌های رسانه‌ای، سیاسی و امنیتی، اگر با غفلت مسئولان و نخبگان همراه شود، می‌تواند به سستی در بنیان‌های روانی جامعه منجر شود.

در عصر بمباران اطلاعاتی و شبیخون رسانه‌ای، سلامت روانی جامعه به اندازه امنیت فیزیکی اهمیت دارد. جنگ شناختی دشمنان، با هدف تضعیف اعتماد عمومی و انسجام اجتماعی، آرام و پیوسته ذهن‌ها را هدف گرفته است؛ و تنها با روایت‌های همدلانه، آموزش رسانه‌ای و تقویت امید می‌توان در برابر این هجمه ایستادگی کرد.

نهادهای سلامت، فرهنگ، آموزش و رسانه باید با هم‌افزایی و انسجام، برنامه‌های مؤثر و کاربردی برای پیشگیری از اختلالات روانی و ارتقای تاب‌آوری اجتماعی طراحی کنند. اقداماتی مانند توجه ویژه به جمعیت‌های در معرض خطر، راه‌اندازی پویش‌های ارتقای سواد رسانه‌ای، ارائه مشاوره‌های عمومی، گفت‌وگوهای آرامش‌بخش در رسانه‌ها، و آموزش‌های غیررسمی به خانواده‌ها، از جمله راهکارهای مؤثر در این مسیر است.

نباید فراموش کرد که حتی در شرایط تهدید و بدون وقوع جنگ واقعی، جامعه در معرض تبعاتی مانند افزایش اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی، اختلالات روان‌تنی، خشونت خانگی و ناامنی روانی قرار دارد. از همین‌رو، آنچه امروز گفته می‌شود، آنچه اطلاع‌رسانی می‌شود و نوع روایت‌ها، نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ یا تهدید سلامت روانی جامعه ایفا می‌کند.

روایت‌ها باید در خدمت آرامش باشند، نه اضطراب؛ باید به انسجام یاری رسانند، نه به تفرقه و باید تکیه‌گاهی برای پایداری روانی و حفظ امید جمعی باشند، نه عاملی برای فروپاشی روانی.

دشمنان این ملت، با بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای و روان‌شناختی، جنگی تمام‌عیار علیه ذهن‌ها به راه انداخته‌اند. هدف آن‌ها نه‌فقط تسلط بر منابع، بلکه تسلط بر افکار و احساسات است؛ با هدف تضعیف باورها، اعتماد عمومی، ثبات روانی و همبستگی ملی.

در برابر این تهاجم خاموش اما پرقدرت، باید با ارتقای سواد رسانه‌ای، ترویج شفافیت، تقویت روح گفت‌وگو، و ایجاد حس کنترل و امنیت روانی در مردم، ایستادگی کرد. این مسیر، نه‌تنها از جنس مقابله، بلکه از جنس پیشگیری و بازسازی سرمایه اجتماعی ملت است.

خبرنگار: علی اکبری ساجد

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید