۱۰ / تير / ۱۴۰۴ - 01 July 2025
21:25
کد خبر : 9696334
۱۰:۱۸

۱۴۰۴/۰۴/۱۰
گزارش بسیج از تکیه‌های عزاداری ساده و بی‌ریای کودکان؛

عشق‌های کوچک امروز، حماسه‌های فردا را می‌سازند/ آینده‌سازی در سایه سادگی تکیه‌های کودکانه مقاومت فرهنگی را در نسل جدید تقویت می‌کنند

 آینده‌سازی در سایه سادگی تکیه‌های کودکانه نه تنها "مقاومت فرهنگی" را در نسل جدید تقویت می‌کنند، بلکه پاسخی به آسیب‌های مراسم تجمل‌محور امروزی هستند؛هستند؛ همان‌گونه که کودک با یک لیوان شیر نذری غیرت حسینی را معنا می‌کند، یا نوجوانی با مدیریت حسینیه، رهبری جمعی را می‌آموزد.

قزوین_به گزارش بسیج، میان آیین‌های پیچیده و گاه نمایشی محرم، تکیه‌های عزاداری و هیات های عزاداری و سوگواری که به دست کودکان برپا می‌شود، نمادی از خلوص نیت و عشق بی‌آلایش به فرهنگ عاشوراست. این مراسم‌های ساده اما عمیق، نه تنها آیین‌های سوگواری را زنده نگه می‌دارند؛ بلکه درس‌هایی از انسانیت و ایثار را به جامعه منتقل می‌کنند.

 این کودکان و نوجوانان بدون امکانات یا حمایت نهادها با ابتکار خود کوچک‌ترین موکب عزاداری را در کوچه‌ها و خیابان های شهر و روستای خود برپا می کنند. آن‌ها با پذیرایی ساده از رهگذران (مانند شربت، شیر و خرما)، عشق بی‌ریای خود را به امام حسین (ع) نشان می‌دهند؛ جالب آنکه مردم نیز با اهدای نذورات به این موکب، از خلوص کودکان حمایت می‌کنند.  

برخی از این مراسم‌های ساده و بی ریا که با روضه‌خوانی‌های کوتاه همراه است، فضایی عاری از تجمل اما سرشار از حس همدلی ایجاد می‌کند .  

بعضی از نوجوانان در مساجد با خلاقیت، مراسم عزاداری را سازماندهی می‌کنند؛ آن‌ها مسوولیت‌هایی مانند تزیین مسجد، خواندن مداحی‌های ساده، یا توزیع نذورات را برعهده گرفته و با کم‌ترین هزینه‌ها فرهنگ عاشورا را زنده نگه می‌دارند؛ بعضی از این نوجوانان حتی شب‌ها در مسجد می‌خوابند تا فضای معنوی محرم را تجربه کنند.  عشق‌های کوچک امروز، حماسه‌های فردا را می‌سازند/ آینده‌سازی در سایه سادگی تکیه‌های کودکانه مقاومت فرهنگی را در نسل جدید تقویت می‌کنند

هیاتی به نام "محفل رقیه بنت الحسین "به مدیریت نوجوانان شهر مهرگان اداره می‌شود که در آن، کودکان علاوه بر عزاداری، در برنامه‌هایی مانند روضه‌خوانی جمعی یا کارهای فرهنگی مشارکت می‌کنند.  

برخلاف برخی مراسم بزرگسالان، در این هیات ها و تکیه‌های کودکانه خبری از رقابت‌های هزینه‌بر یا نمایش‌های پرزرق‌وبرق نیست. کودکان با ابزارهایی مانند جعبه‌های مقوایی برای جمع‌آوری نذورات یا پارچه‌های سیاه ساده برای تزیین، مفهوم "ایثار" را بی‌ادعا تمرین می‌کنند و با رفتارهای ساده خود ثابت می‌کنند که ارادت واقعی نیاز به جلوه‌گری ندارد.    

این مراسم‌ها به کودکان و نوجوانان مسوولیت‌پذیری، کار گروهی و همدلی با نیازمندان را می‌آموزد؛ نوجوانان و کودکانی که در چنین فضاهایی رشد می‌کنند، در بزرگسالی ارتباط عمیق‌تری با ارزش‌های انسانی دارند.

 آینده‌سازی در سایه سادگی تکیه‌های کودکانه نه تنها "مقاومت فرهنگی" را در نسل جدید تقویت می‌کنند، بلکه پاسخی به آسیب‌های مراسم تجمل‌محور امروزی هستند؛ همان‌گونه که کودک با یک لیوان شیر نذری غیرت حسینی را معنا می‌کند، یا نوجوانی با مدیریت حسینیه، رهبری جمعی را می‌آموزد؛ این تجربه‌ها ثابت می‌کند که آینده آیین‌های عاشورایی در گرو بازگشت به سادگی‌های بی‌ریاست.

  

گزارش: اعظم علویری 

 

انتهای پیام/۱۰۰۴

سهیلا عظیمی
خبرنگار: سهیلا عظیمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید