به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، غلامرضا زادمهر با بیان اینکه ۳۳ هزار دانش آموز در دزفول، در سال تحصیلی جاری، وارنیش فلوراید دریافت کردند که گامی موثر جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان در سنین پایین خواهد بود، بیان کرد: این برنامه با هدف ارتقای سلامت دهان و دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندانی در کودکان و نوجوانان توسط مراقبان سلامت و بهورزان پرتلاش مرکز بهداشت شهرستان، با حضور در مدارس مناطق شهری و روستایی انجام شد.
وی با تاکید بر ایمنی کامل این روش درمانی افزود: وارنیش فلورایدتراپی روشی ایمن و بدون عارضه در پیشگیری از پوسیدگی دندانهاست که هیچگونه اثر مخربی برای سلامتی افراد ندارد و یکی از مؤثرترین مداخلات پیشگیرانه در دوران کودکی محسوب میشود.
زادمهر با اشاره به تاثیر این اقدام در کاهش هزینههای درمانی خانوادهها و بهبود کیفیت زندگی دانشآموزان ادامه داد: با اجرای این برنامه، شاهد بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان در جامعه بودهایم و انتظار میرود فرهنگ مراقبت دهان و دندان از سنین پایین بیش از پیش در بین خانوادهها نهادینه شود.
رئیس مرکز بهداشت دزفول ابراز امیدواری کرد: در سال تحصیلی پیشرو، با همکاری تنگاتنگ آموزش و پرورش، مشارکت فعال والدین و همراهی دانشآموزان، بتوانیم به پوشش صددرصدی وارنیش فلورایدتراپی در مدارس دست یابیم.
۳۵ هزار و ۸۸۳ هزار دانش آموز در دزفول مکمل یاری ویتامین D و آهن دریافت کردند
زینب رفعت پناه، مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول اعلام کرد: در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ برنامه مکملیاری ویتامین دی و آهن با پوشش بیش از ۳۵ هزار و ۸۸۳ هزار دانشآموز دختر و پسر مقطع متوسطه در سطح مدارس شهرستان دزفول اجرا شد.
وی افزود: در این طرح، مکمل آهن ویژه دانشآموزان دختر به مدت ۱۶ هفته و هر هفته یک عدد قرص آهن توزیع و مصرف شد.
رفعت پناه ادامه داد: همچنین مکمل ویتامین D برای دانشآموزان دختر و پسر طی دورهای ۹ ماهه، هر ماه یک عدد قرص، برنامهریزی و اجرا شد.
وی خاطرنشان کرد: میزان کافی ویتامین D در گردش خون برای رشد و استحکام استخوانها، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، افزایش قدرت و هماهنگی عضلات در تمام سنین و نژادها ضروری است.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول، بروز بیماریهایی مانند راشیتیسم در کودکان، استئومالاسی در بزرگسالان، پوکی استخوان در سالمندان، چاقی، سرطان، دیابت نوع یک و اختلالات خودایمنی را از جمله عوارض کمبود ویتامین D عنوان کرد.
وی همچنین با بیان اهمیت پیشگیری از کمخونی فقر آهن افزود: کمبود آهن میتواند منجر به کاهش ضریب هوشی، اختلال در تکامل گفتاری، افت قدرت یادگیری و تحصیلی، کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتها و بروز تغییرات رفتاری از جمله بیتفاوتی، خستگی، گوشهگیری و کاهش فعالیت بدنی شود.