۰۷ / خرداد / ۱۴۰۴ - 28 May 2025
04:19
کد خبر : 9690663
۱۶:۱۰

۱۴۰۴/۰۳/۰۵
دبیر اشراف کلی فرماندهی سازمان بسیج مستضعفین مطرح کرد؛

چرا ایران بعد از آزادسازی خرمشهر، جنگ با ارتش بعث را پایان نداد؟

سردار فرمانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در تیرماه سال ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ مبنی بر آتش‌بس جنگی را پذیرفت اما دفاع ما تا ۲۷ مرداد ماه همان سال ادامه داشت چرا که صدام پس از موافقت ایران با آتش بس، باز هم از چند محور به سوی ایران پیشروی کرد و البته در پاسخ، ضربات سختی را متحمل شد. 

چرا ایران بعد از آزادسازی خرمشهر، جنگ با ارتش بعث را پایان نداد؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، سردار «فرمانی» دبیر اشراف کلی فرماندهی سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی در مراسم صبحگاه مشترک نیروهای مسلح شهرستان پاکدشت اظهار کرد: در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ ، خون و غیرت، صبر و جهاد و ایثار و ایمان در هم آمیخت تا خرمشهر را به عنوان یک شهر مقاوم به آغوش وطن بازگرداند.
 
وی با اشاره به اشغال خرمشهر توسط نیروهای ارتش بعث در چهارم آبان ماه سال ۱۳۵۹ گفت: ۵۷۸ روز دوری شهر مقاوم خرمشهر از وطن، در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ پایان یافت. 

سردار فرمانی با اشاره به جایگاه ژئوپلیتیکی مهم شهر خرمشهر گفت: صدام آنقدر بر روی خرمشهر حساب باز کرده بود که گفته بود اگر خرمشهر را بتوانید از عراق پس بگیرید، کلید بصره را به شما ایرانیان می‌دهم. 

دبیر اشراف کلی فرماندهی سازمان بسیج مستضعفین  ادامه داد: در جریان عملیات بیت المقدس که منتهی به آزادسازی خرمشهر شد حدود ۱۹ هزار اسیر در اختیار ایران قرار گرفت؛ حدود ۸ هزار نفر از نیروهای دشمن کشته شدند و ۵۸۰ مورد تانک و تجهیزات سنگین نظامی ارتش بعث نیز در اختیار ایران قرار گرفت.
 
سردار فرمانی گفت: عده‌ای اینگونه القاء می‌کنند که ما باید بعد از آزادسازی خرمشهر در سال ۱۳۶۱ با پذیرش پیشنهاد شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس، به پایانِ جنگ تن می‌دادیم اما چرا ایران حاضر به انجام چنین کاری نشد؟ ما در آن زمان می‌خواستیم که در پیشنهاد شورای امنیت، «متجاوز جنگی» معرفی و میزان «غرامت جنگی» نیز تعیین شود گه چنین اتفاقی نیفتاد؛ ما همچنین تضمین عدم تجاوز را نیز در این قطعنامه خواستار بودیم؛ از سوی دیگر هنوز بخش‌هایی از میهن ما از جمله شلمچه، طلائیه، فکه، قصرشیرین، سومار، نفت‌شهر و مهران در اختیار صدام بود و اگر ما پیشنهاد آتش بس را در همان سال ۶۱ می‌پذیرفتیم بعدها برای بازپس‌گیری این شهرها با مشکلات جدی مواجه می‌شدیم. 

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در تیرماه سال ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ مبنی بر آتش‌بس جنگی را پذیرفت اما دفاع ما تا ۲۷ مرداد ماه همان سال ادامه داشت چرا که صدام پس از موافقت ایران با آتش بس، باز هم از چند محور به سوی ایران پیشروی کرد و البته در پاسخ، ضربات سختی را متحمل شد. 

سردار فرمانی با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر جلوه‌ای از پیروزی حق علیه باطل و نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود، گفت: عملیات بیت المقدس نمادی از اراده پولادین و رشادت جوانان ایران اسلامی و جلوه‌ای از ایمان به وعده الهی بود؛ دشمن در سوم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ به وضوح مشاهده کرد که تنها سلاح و تجهیزات نظامی نمی‌تواند قدرت بیافریند بلکه آنچه قدرت آفرین است، ایمان، غیرت و توکل بر خداست. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جنگ تحمیلی، نقطه‌ی تقابل نظام سلطه با مقاومت بود و دشمن از آن زمان تا به امروز، همچنان به دنبال حذف گفتمان مقاومت است، گفت: دشمن امروز در حوزه‌های مختلفی نگ شناختی با ایران را به راه انداخته و تلاش می‌کند اذهان و افکار جوانان ما را هدف بگیرد و در این میان ما وظیفه داریم برای مقابله با جنگ شناختی دشمن، بسیار هوشمندانه و دقیق عمل کنیم.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید