به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، سرهنگ علی قراباغی در نشست خبری با اصحاب رسانه در حاشیه بازدید کاروان رسانهای از پروژههای اقتصاد مقاومتی که به مناسبت هفته بسیج سازندگی در دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی برگزار شد، ضمن تبریک این هفته اظهار کرد: بسیج سازندگی بخشی از برکات و اقدامات نظام مقدس جمهوری اسلامی است که انجام میشود.
وی با بیان اینکه یکی از ماموریتهای بسیج سازندگی، امیدآفرینی است، افزود: بسیج سازندگی تجلیگاه روحیه جهادی و خدمت بیمنت به خلق به ویژه در مناطق محروم است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان ضمن تقدیر از اصحاب رسانه در انعکاس فعالیتهای بسیج، گفت: حضور خبرنگاران در بازدید از پروژههای بسیج، مکمل ماموریت ما است و موجب میشود مردم بدانند خادمان آنها در میدان عمل چه اقداماتی انجام میدهند.
قراباغی ابراز کرد: سازمان بسیج سازندگی ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ با دستور رهبر معظم انقلاب تاسیس شد و فلسفه وجودی این سازمان استفاده از شور و نشاط جوانان انقلابی در زدودن غبار فقر از چهره مردم مناطق محروم کشور است؛ پیش از تاسیس رسمی بسیج سازندگی، جهاد سازندگی با فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد که به نوعی یک مدل موفق در دنیا به حساب آمد.
وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران به تعبیر غرب، به عنوان معجزه قرن توانست نظام حکمرانی جدیدی ارائه دهد، این انقلاب آرمانهایی داشته از جمله آن احیای مسائلی با تشکیل کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفین بود، اما یکی از آنها بسیج سازندگی است که به عنوان یک مورد موفق در دنیا است.
وی ادامه داد: نیم قرنِ پیش، ما کار نوآوریِ اجتماعی انجام دادیم؛ جهاد سازندگی و کمیته امداد، توانست مفهوم نوینی از خدمترسانی و عدالت اجتماعی را به دنیا معرفی کند.
قراباغی بیان کرد: از جمله اهداف ما در بسیج سازندگی توانمندسازی مردم برای حل مسائل خود با مشارکت و تسهیلگری است، نه اینکه صرفا متکی به دولتها باشند؛ این شیوه موجب پایداری بیشتر و اثربخشی بلندمدت فعالیتها خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همچون دوران ۸ سال دفاع مقدس که روحیه جهادی در بین رزمندگان وجود داشت، امروز نیز با همان روحیه، گروههای جهادی در سراسر کشور فعالیت میکنند و کارهای محرومیت زدایی، جهادی، اشتغالزایی، رونق تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی را انجام میدهند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با اشاره به پروژههای مختلف جهادی در مناطق صعب العبور بیان کرد: در اجرای پروژههای آبرسانی، جهادگران مسیرهای چند کیلومتری را به صورت پیاده طی کردند، چرا که مسیر ماشین رو نبود و امکان عبور تراکتور و ماشینهای سنگین وجود نداشت و با سختی کارها به انجام رسید؛ در شرایط سخت زمستان کارهای بسیاری در مناطق دوردست انجام شد، اما این رسانهها هستند که باید واقعیتها را بیان کنند تا حقیقت پنهان نباشد.
قراباغی با اشاره به اینکه برنامههای مختلفی همچون گفتگوی ویژه خبری، همسنگر، نشستهای خبری و... در سال گذشته برگزار شده و امسال نیز برگزار میشود، ابراز کرد: دهکده الگوی اقتصاد مقاومتی از سوی بسیج سازندگی راهاندازی شد که شامل بخشهای مختلفی همچون ساخت ساختمان اداری، آموزشی، پروژههای کشاورزی، نیروگاه خورشیدی ۵ مگاواتی است.
وی ادامه داد: همچنین انباری برای توزیع کالا به خانواده های محروم در نظر گرفته شده است و در حوزه تولید و کشاورزی نیز به دنبال مزرعه ای هستیم که بتوانیم پرورش طیور به ویژه پرورش پرندگان زینتی، پرورش بوقلمون و پرورش اسب (برای نوجوانان) را داشته باشیم و به دنبال همکاری خوب دستگاه ها نیز هستیم.
قراباغی گفت: نمایشگاه دائمی و فروشگاه اقتصاد مقاومتی در این دهکده با بیش از یک هزار و ۲۰۰ کارگاه فعال که تسهیلات از همدان دریافت کرده اند، فضایی برای عرضه دائمی محصولات در این کارگاه ها خواهد بود؛ نیز در فازهای بعدی دهکده اقتصاد مقاومتی را در سایر شهرستان ها ایجاد خواهیم کرد که تاکنون چند شهرستان اعلام آمادگی کردند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان عنوان کرد: در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ جهاد آبرسانی ما انجام و پروژه آبرسانی به ۱۳۰ روستا تکمیل شد و بیش از ۱۵۴ هزار نفر از نعمت آبِ شربِ سالم و بهداشتی بهرهمند شدند.
قراباغی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴ کیلومتر راه روستایی را در منطقه برکت آباد تکمیل کردیم و ۸ کیلومتر دیگر از آن باقی مانده است؛ همچنین چندین پروژه دیگر با همکاری خیرین، راهداری و فرمانداری در احمدآباد و دولت آباد انجام شده و اکنون ۱۳ کیلومتر پروژه در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد آب کشور در حوزه کشاورزی صرف می.شود، ابراز کرد: در حوزه پروژههای بهسازی با همکاری ۴۰۳ نفر ۱۰ کیلومتر جدولگذاری انجام شد و بیش از ۱۸ روستا به آب دسترسی پیدا کردند و لایروبی چاهها نیز انجام شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان گفت: در حوزه مسکن محرومین در کشور تاکنون ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن محرومین عملیاتی شده که بخشی از آنها در استان همدان به تعداد ۸۰۰ واحد بود.
قراباغی بیان کرد: در استان همدان از ۸۰۰ واحد تعهد اولیه به یک هزار واحد ارتقا یافته است و ۵۵ واحد اضافه به عنوان هدیه دریافت کردیم و ۱۴۵ واحد نیز تا پایان شهریور به اتمام میرسد.
وی با اشاره به حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: صندوقهای قرض الحسنه یکی از مهمترین بخشهای الگوی اقتصاد مقاومتی در استان است، ۸۶۴ صندوق فعال در استان داریم و تا پایان امسال به ۹۳۰ صندوق میرسد و بیش از ۴۵ هزار نفر عضو فعال دارند.
وی گفت: حاصل این صندوق ها تاکنون ۱۰۱ تعاونی بوده است؛ در تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ نیز یک هزار و ۲۶۰ کارگاه توانستند از تسهیلات صندوق قرض الحسنه بهرهمند شوند.
قراباغی بیان کرد: حرکتهای جهادی در قالب رزمایش نوروزی در ابتدای سال ۱۴۰۴ با عنوان رزمایش جهادگران فاطمیه، بیش از ۳۰۰ گروه جهادی در پویش نذر کریمانه، بنای کریمانه، موضوعات آموزشی و... در نوروز امسال داشتیم.
انتهای پیام/