به گزارش بسیج ، انگوت یکی از شهرستانهای استان اردبیل است و مرکز این شهرستان، شهر انگوت نام دارد و این شهرستان در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۹۹ از شهرستان گرمی جدا و مستقل شد.
این شهرستان از شمال تا شمال شرقی با شهرستان بیلهسوار، از شمال غربی با شهرستان اصلاندوز، از غرب با شهرستانهای کلیبر و هوراند استان آذربایجان شرقی، از شرق با شهرستان گرمی و از جنوب با شهرستان مشگینشهر همسایه است و بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان انگوت ۲۰٬۴۲۸ نفر بوده است.
شهرستان انگوت در ۱۱۰ کیلومتری شمال اردبیل با ۸۰ هزار هکتار اراضی دیم از مناطق مهم و مستعد کشت دیم در کشور است و علاوه بر باغات انار، همه ساله بیشتر اراضی آن به صورت دیم به کشت گندم، جو، عدس و سایر بذور اختصاص مییابد.
دغدغه های انگوت از زبان مسئولان
در اسفندماه ۱۴۰۳ نماینده مردم شهرستان های گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که ۳۰ روستای این شهرستان ها طی چند سال اخیر خالی از جمعیت شده و اهالی به علت نبود امکانات زندگی به مناطق دیگر کوچ کردهاند.
محمد خوش سیما نبود زیرساختهای مناسب زندگی در مناطق عشایری و روستایی به خصوص کمبود یا نبود آب آشامیدنی در این مناطق را علت اصلی مهاجرت مردم این روستاها ذکر و تصریح کرد که در بسیاری از روستاها، تنها افراد مسن و تعداد اندکی از اهالی فاقد تمکن مالی ماندگار هستند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دوازدهم توجه مسئولان استانی به تامین زیرساختهای عمرانی، صنعتی و اشتغال زایی را با هدف تسریع روند آبادانی و پیشرفت جدیدترین شهرستان انگوت را خواستار شد.
حجتالاسلام صادق قدرتی امام جمعه و عدالت حاجیپور سرپرست فرمانداری انگوت نیز بارها بر تکمیل سد توسانلو، احداث شهرک گلخانه ای، کانالهای آبیاری و احداث و بهسازی جاده بین مزارع این دو شهرستان را از مطالبات اهالی عنوان کردند.
توسعه انگوت در دستور کار مسئولان
استاندار اردبیل روز گذشته در نهمین سفر استانی خود به منظور بازدید و بررسی وضعیت و زمینه های توسعه انگوت به همراه هیاتی از مدیران کل دستگاه های اجرایی وارد این شهرستان شد و تخصیص بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و توسعه زیرساختهای شهرستان انگوت از برکات این سفر بود.
مسعود امامی یگانه که تحقق شعار سال یعنی سرمایه گذاری برای تولید را سرلوحه کار خود قرار داده است، در شهرستان انگوت نیز مسئولان را به زمینه سازی برای عملیاتی شدن این شعار و راهبرد مهم فراخواند و استعدادهای کشاورزی و گردشگری انگوت را برای سرمایه گذاری، مناسب اعلام کرد.
به اعتقاد او ، توسعه زیرساختها برای سرمایهگذاری باید در اولویت کارها باشد و فرایند احداث ساختمان و استقرار کامل ادارات دولتی در این شهرستان باید تسریع شود تا غبار محرومیت از چهره این خطه زدوده شود.
فریاد العطش برخی روستاهای انگوت هر سال به گوش می رسد ، از این رو استاندار اردبیل با درک ضرورت موضوع، تامین ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای حل معضل آب ۱۵۴ روستا و قشلاق از تصفیهخانه سد تازهکند انگوت را یادآور شد و گفت: ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز با تلاش نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی از منابع ملی در نظر گرفته شده تا عملیات اجرایی پروژه آبرسانی از خرداد امسال آغاز شود.
وی اولویت بهسازی و آسفالت راههای روستایی انگوت را متدکر شد و افزود: با تخصیص ۱۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی، بخشی از راههای روستایی روکش آسفالت میشود و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز برای بهسازی محور اصلی شهرستان باید پیگیری شود.
مسکن خودمالکی زودتر به سرانجام می رسد
تامین نشدن زمین نهضت ملی مسکن از دغدغه های اهالی انگوت بوده و هست و استاندار اردبیل با اشاره به بالا بودن هزینه های آماده سازی ازاشی ملی در این شهرستان، اذعان کرد که اگر زمین لازم از ناحیه اشخاص تامین شود، اداره کل راه و شهرسازی آمادگی احداث واحدهای مسکونی را به صورت توافقی دارد.
استاندار اردبیل در خصوص طرح مسکن ملی در شهرستان انگوت، اظهار کرد: متأسفانه زمین مناسب برای اجرای این طرح در اختیار راه و شهرسازی قرار نگرفته و هزینه آمادهسازی زمینهای ملی در این منطقه بسیار زیاد است، اما در صورت وجود زمین متعلق به اشخاص، بهصورت توافقی راه و شهرسازی در احداث مسکن ملی آمادگی دارد.
او بر احداث ساختمان بخشداری درهرود با تامین ۹۰ میلیارد ریال و پل زیوه با ۷۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع شهرداریها تاکید کرد و طرح ایجاد شهرک کشاورزی به وسعت ۶۰۰ هکتار در پایاب سدهای انگوت را برای ایجاد تحول اساسی در اقتصاد برپایه کشت و زرع در منطقه تاکید کرد و از سازمان جهاد کشاورزی استان خواست این مهم را با جدیت پیگیری کند.
وی همچنین با اشاره به از رایزنیهای انجام شده در تهران برای طرح ایجاد دامداری شرکت شستا و تکمیل و اجرای پروژههای ورزشی، آموزشی و اقتصادی در شهرستان انگوت، به سرانجام رسیدن عملیات اجرایی پست برق ۶۳ کیلوولت شهرستان انگوت را خواستار شد.
انگوت، سرزمین گردشگاه های بکر
قابلیت گردشگری انگوت با توجه به محوطه ها و محدوده های تاریخی، گردشگاه های طبیعی و بکر بسیار بااهمیت است و ژئوپارک دومولی شهرستان انگوت از گردشگاه های طبیعی استان اردبیل محسوب میشود که جاذبههای طبیعی، تاریخی، پوشش گیاهی، تنوع جانوری و نشانه های مردمشناسی را در خود جای داده است.
علاوه بر آن، روستاهای قاری قشلاقی، گلین بولاغی، داش زیوه و پشته، آبشار چالاچوخور، آبشار دومولی و کند قالاسی از جمله جاذبههای گردشگری شهرستان انگوت است.
اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل به تازگی با اشراف به موضوع از تهیه بستههای سرمایهگذاری و مجوزهای لازم برای واگذاری مناطق گردشگری شهرستان انگوت به ویژه در ژئوپارک دمولی به سرمایهگذاران دارای اهلیت خبر داده است.
حسن محمدی ادیب ، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل هم گفت که ظرفیتهای ویژه گردشگری طبیعی شهرستان انگوت، نیازمند جذب سرمایهگذاران و ایجاد تاسیسات گردشگری است و درصورت مراجعه سرمایهگذاران، در کمتر از یک هفته موافقت اصولی و مجوزهای لازمه صادر میشود.
او از اعلام آمادگی یک متقاضی سرمایهگذاری برای سد تازه کند انگوت خبر و پیگیری مستمر برای ایجاد نمایندگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهرستان انگوت خبر داد که مجوزهای لازم نیز صادر شده است تا با فعالیت نمایندگی، امورات سرمایه گذاری و صنعت گردشگری در انگوت تسریع شود.
مجموع این برنامه ها که در دستور کار دستگاه های اجرایی قرار گرفته، نویدبخش افقی روشن برای شهرستان تاریخی و گردشگرپذیر انگوت است تا این جدیدترین شهرستان استان اردبیل از قافله رونق و توسعه عقل نماند و گام به گام به سوی آبادانی و پیشرفت حرکت کند.