۰۸ / خرداد / ۱۴۰۴ - 29 May 2025
03:29
کد خبر : 9682552
۱۴:۰۴

۱۴۰۴/۰۲/۰۵

استفاده از هوش مصنوعی در بیمارستان‌های سپاه

بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توانسته با انجام ۴ میلیون خدمت پزشکی رایگان به‌دنبال استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه برای ارائه خدمات بهتر به مردم ایران است.

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، بر اساس مستندات موجود، آمادگی برای مقابله با بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی حیاتی بوده و سیستم‌های بهداشتی در این شرایط بسیار آسیب‌پذیر هستند. بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سپاه و نیروی زمینی سپاه به عنوان یک ظرفیت مهم و جایگزین در این زمینه، مطرح هستند.

در دوران همه‌گیری کرونا، سپاه با ایجاد بیمارستان‌های صحرایی، کمک به کادر درمان، تولید و توزیع اقلام بهداشتی، نقش مهمی در کمک‌رسانی به مردم ایفا کرد. تحلیل نقاط قوت و ضعف این عملکرد نشان‌دهنده توانایی این نهاد در شرایط دشوار است.

نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارای ۹ بیمارستان، ۲ پلی‌کلینیک تخصصی و ۲۴ درمانگاه شهری و ۶۸ درمانگاه پادگانی است که با تجهیزات مناسب و کادر درمان متخصص، توانایی‌های متعددی از جمله آمادگی برای مقابله با بیماری‌های واگیر و حوادث شیمیایی را دارا هستند.

با توجه به احتمال وقوع بحران‌های مختلف (زلزله، سیل، جنگ، همه‌گیری‌های جدید)، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سپاه باید آمادگی واکنش سریع را داشته باشند لذا؛ افزایش هماهنگی بین سپاه و سایر نهاد‌های دولتی در مدیریت بحران ضروری است.در این راستا، آموزش و تمرین‌های مستمر برای کادر درمان، به‌روزرسانی تجهیزات و فناوری‌های پزشکی و بررسی چالش‌های احتمالی (کمبود بودجه، هماهنگی با سایر نهادها) از الزامات مهم است.

نیروی زمینی سپاه پاسداران در حوزه حرکت به سوی هوشمندی بیمارستان‌های خود نیز اقداماتی انجام داده است تا کیفیت خدمات را ارتقا دهد.سردار احمد اخوان، معاون بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه، اعلام کرده است که در افق ۱۴۰۴، بیمارستان امام حسین(ع) مشهد به عنوان بیمارستان نمونه، به یک بیمارستان هوشمند تبدیل خواهد شد که این اقدام با هدف کاهش هزینه، افزایش کارایی و بهره‌وری و تسهیل دسترسی بیماران انجام می‌شود.

بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در مسیر تحقق فرمان فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) مبنی بر توسعه هوش مصنوعی در بیمارستان‌ها، پیشتاز است و همکاری‌های خود را با معاونت علمی ریاست جمهوری در این زمینه گسترش می‌دهد. سردار احمد اخوان به برنامه‌های در دست اجرا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و هوشمندسازی خدمات در بیمارستان‌های نیروی زمینی سپاه اشاره کرد که شامل اتاق هوشمند، سیستم مدیریت دارویی هوشمند، پلتفرم تحلیل داده‌ها و جراحی‌های رباتیک می‌شود.

۲۴۷ سامانه درمانی و بیمارستان سیار نیروی زمینی سپاه در مناطق مختلف کشور به صورت رایگان خدمت‌رسانی می‌کنند. بیمارستان تخصصی سیار امام حسین (ع) کرمانشاه با ۱۲۸ تخت بستری و تجهیزات کامل، نمونه‌ای از این بیمارستان‌ها است که تاکنون ۴ میلیون خدمت پزشکی و ۳۲ هزار عمل جراحی رایگان ارائه داده‌اند.تمرکز بر سلامت جمعیت (پیشگیری از بیماری‌ها)، بهبود سلامت عمومی از طریق برنامه‌های بهداشتی جامعه‌محور و توجه به سلامت روان از راهبرد‌های اصلی مدیریت در بیمارستان‌های نیروی زمینی سپاه است.

سپاه در حمایت از مردم در شرایط بحرانی نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کند. تقویت این نقش، آمادگی هرچه بیشتر و حرکت به سمت هوشمندسازی بیمارستان‌ها، می‌تواند سطح خدمات‌رسانی و سرعت عمل این نهاد را به طور چشمگیری افزایش دهد. هماهنگی با سایر نهاد‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانش‌بنیان در این مسیر، امری ضروری است.

*به نقل از خبرگزاری فارس*


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید