دوم اردیبهشت ماه، سالروز بنیانگذاری نهادی است که در طول بیش از چهار دهه، نه تنها در برابر توطئههای آشکار و پنهان دشمنان ایستادگی کرده، بلکه با نقشآفرینی مؤثر در مقابله با فتنه پیچیده امنیتی، نشان داده است که مدافع صادق استقلال، ثبات و آرامش کشوراست.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فراتر از نقش نظامی، با حضور میدانی و مسئولانه در عرصههای سازندگی، خدمترسانی و مدیریت بحران، همواره در کنار مردم و همراه دولتهای مختلف بوده و در بزنگاههای حساس، بهمثابه بازویی توانمند برای کشور عمل کرده است. به همین مناسبت سردار غلامحسین محمدی اصل، فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل نشست صمیمی با اصحاب رسانه داشته که توجه شما را به آن جلب می کنیم.
سپاه در راستای مقابله با تهدیدات بدو انقلاب اسلامی تشکیل شد
سوال: فلسفه تشکیل سپاه پاسداران چه بود؟
سردار محمدی اصل: باتوجه به اینکه انقلاب اسلامی به نحو احسن به نتیجه رسیده بود لذا برخی از دشمنان انقلاب و گروههایی که منافعشان با به روی کار آمدن انقلاب اسلامی به خطر میافتاد، به دنبال خاموشکردن و تضعیف انقلاب اسلامی بودند که در راستای مقابله با این توطئههای دشمن با مشارکت جوانان مؤمن و متدین سپاه پاسداران به فرمان حضرت امام راحل تشکیل شد.سپاه از بدو تشکیل زیر مرکزیت انقلاب امام (ره) که به تاسی از ائمه بوده، قرار داشت و تحت عنوان یک فرمانده مقتدر در آن زمان حضرت امام (ره) و اکنون رهبر معظم انقلاب در راستای صیانت از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرده است.سپاه جهت مقابله با همه تهدیدات داخلی و خارجی با بهرهمندی از نیروهای مردمی خود (بسیج) همواره پایکار بوده و علاوه بر آن در تمام عرصههای کشور در همه حال مشارکت کرده و راستای حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.
سپاه در برابر جریانهای برانداز ایستاد
سوال: سپاه از بدو تاسیس چه اقدامات در سطح کشور انجام داده است؟
سردار محمدی اصل: در راستای اقدامات سپاه ۱۰ ها جلد میتوان کتاب به تحریر درآورد اما بخواهیم به گزیده مطالب اشاره کنیم بایستی به مواردی از قبیل نگهبانی و پاسداری از انقلاب اسلامی در تمام ادوار بپردازیم.کوشش مستمر در تحقق آرمانهای الهی و گسترش حاکمیت قانون خداوند متعال و تقویت بنیه نظامی کشور از جمله دیگر اقدامات مهم سپاه بوده است. آموزش نظامی و سازماندهی بسیج مردمی جزو دیگر اقدام باعظمت سپاه بوده که نقش بسیار مؤثری را در عرصههای مختلف ایفا میکند.مبارزه قانونی با عوامل و جریانهایی که درصدد براندازی نظام بودند، محرومیتزدایی از مناطق محروم، انجام عملیات امدادی در رخداد حوادث و بلایا و نهایتاً برقراری امنیت داخلی و تأمین امنیت مرزها جزو سایر اقدامات بیشمار سپاه محسوب میشود.
جهان حیران از شهرکهای موشکی سپاه است
سوال: بعد از تشکیل سپاه چه تغییر و تحولی در حوزه نظامی کشور ایجاد شد؟
سردار محمدی اصل: سپاه یک بازوی توانمند برای تأمین امنیت مرزها و امنیت داخلی و منافع ملی محسوب میشود؛ در همین خصوص سپاه در زمان دفاع مقدس به شکل زمینی، هوایی و دریایی پایکار آمده و حافظ کشور شد و اکنون نیز همه این حوزههای نظامی پیشرفت و توسعه چشمگیری یافته است.تشکیل نیروی قدس توسط سپاه در تاریخ اسلام بینظیر بود و تشکیل این نیرو، اتحاد، انسجام، اخوت و یکپارچگی مسلمانان را زیر پرچم اسلام با رهبریت مقتدر قهرمان خدایی را رقم زد.توسعه بخش هوا فضای سپاه نیز از جمله دستاوردهای مهم برای کشور محسوب میشود که دنیا اکنون به شهرهای موشکی زیرزمینی کشورمان حیرتزده است. در بُعد دیگر نیز حفظ امنیت سایبری کشور نیز توسط سپاه و حضور فعال در فضای مجازی از جمله اقدامات مهم سپاه در راستای مقابله با جنگ نرم بوده است.
فعالیت ۲۲۰۰ گروه جهادی در استان اردبیل
سوال: چه اقداماتی در حوزه محرومیتزدایی، سازندگی و حمایتی در سطح استان اردبیل، انجام شده است؟
سردار محمدی اصل: سنگرسازان بیسنگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از همان ایام جنگ نیز علاوه بر حوزههای نظامی در حوزههای سازندگی نیز دستبهکار بودند و اقدامات ارزندهای نیز انجام میدادند که از جمله آنها میتوان به ساخت پل در عملیات والفجر ۸ برای تصرف شهر فاو بر روی رودخانه اروند، اشاره کرد.در ۱۷ اردیبهشتماه سال ۱۳۷۹ با تدابیر هوشمندانه مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی با خیل عظیمی از گروههای جهادی تشکیل شد. استان ما اکنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ گروه جهادی دارد که در حوزههای عمرانی و توسعهای، کمکرسانی به مردم در حوادث طبیعی و غیرطبیعی، سلامت، بهداشت و درمان، حمایت از تولید ملی و شرکتهای دانشبنیان در حوزه دفاعی و غیردفاعی و حفظ محیطزیست فعالیت میکنند.در سطح استان اردبیل، ۴۰ دستگاه ماشین آلات سنگین بسیج سازندگی در بخشها و عرصههای مختلف در حال خدمترسانی به مردم هستند که یکی از این حوزههای خدمترسانی مربوط به بخش آب است که با تلاش این عزیزان در حوزه آبرسانی به روستاها اقدامات بسیار ارزندهای انجام شده است.
آبرسانی به ۴۶۳ روستا توسط بسیج سازندگی
به طوریکه در سال ۱۴۰۱ به ۴۶۳ روستا با استفاده از تانکر آبرسانی میشد و در راستای حل این مشکل با اداره آبفای استان قراردادی منعقد شد و با اقدامات جهادگران بسیج سازندگی این ۴۶۳ روستا از نعمت الهی آب پایدار در روستای خود بهرهمند شدند.در حوزه تأمین خانه محروم برای نیازمندان نیز قراردادی با بهزیستی و کمیته امداد برقرار شد که در راستای این قرارداد خانههایی برای خانوادههای بیبضاعت تحت پوشش نهادهای حمایتی با حداقلترین و نازلترین قیمت ساخته شد.
جمع آوری مدارس کانکسی با اقدامات سپاه اردبیل
فصل تابستان در شمال استان اردبیل دمای هوا به بالای ۴۰ درجه و در فصل زمستان در برخی از روستاهای مناطق مرکزی و جنوبی استان دمای هوا به زیر منفی ۲۷ درجه سلسیوس میرسد و در این شرایط دانشآموزان برخی روستاها در مدارس کانکسی تحصیل میکردند که در راستای رفع این مشکل بسیج سازندگی دستبهکار شد و مطابق قرارداد با اداره کل نوسازی مدارس، در سال ۱۴۰۳ برای مناطق ذکر شده ۱۷ ساخته شد و مدارس کانکسی از آنها برچیده شد.یکی دیگر از اقدامات حوزه سازندگی سپاه مرتبط به امر مسجدسازی بود. بیش از ۹۰ روستای استان اردبیل فاقد مسجد بودند که با اقدامات انجام شده این روستاها نیز دارای مسجد شدند.۳۵۰ مدرسه استان اردبیل سنگی بوده و از حداقل امکانات برخوردار نبود که این مدارس را به شکل کامل با تعبیه امکانات کامل، بازسازی کردیم.
ایجاد ۳۰۰۰ فرصت شغلی توسط سپاه
در حوزه اشتغالزایی نیز اقدامات بسیار مطلوبی در حوزه احیای واحدهای صنعتی راکد انجام شد و این موضوع با اعطای وامهای اشتغالزایی تحقق یافت و سبب شد این کارخانجات سرپا شده و به مدار تولید بازگردند.
سپاه استان در راستای رفع مشکل اشتغال جوانان با ارائه ۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات ۳ هزار شغل ایجاد کرد و این برنامه امسال هم ادامه دارد.
سپاه، در سیل پای کار مردم
در سال ۱۴۰۲ شاهد جاریشدن ۳۲ مورد سیل در سطح استان اردبیل بودیم که در شهرستانهای گرمی، بیلهسوار، مشگینشهر و انگوت سبب مشکلات عدیدهای شد و در این ایام سپاه استان بلافاصله در محل حاضر شده و ۷۰ روز درکنار مردم ماند بهطوریکه روزانه ۵ هزار پرس غذا تهیه و در روستاهای آسیبدیده توزیع میشد و در حقیقت سپاه اولین مجموعهای بود که به مناطق سیلزده استان وارد و آخرین مجموعه بود که پس از تأمین نیازهای مردم، منطقه را ترک کرد.
سوال : مهمترین ماموریتهای سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل در سال گذشته چه بود؟
سردار محمدی اصل: یکی از مأموریتهای مهم سپاه طی سال گذشته مربوط به تأمین امنیت انتخابات بود که در چند بخش فرهنگی، اجتماعی و امنیتی برقرار شد. در حوزههای فرهنگی نیز سپاه با بحث بصیرتافزایی و جهاد تبیین کار را پیش برد و ماحصل همه این اقدامات مشارکت بالای ۵۶ درصدی مردم همیشه در صحنه اردبیل در انتخابات بود.اقدامات درخور و کمنظیر در حوزه بسیج سازندگی در حوزه محرومیتزدایی نیز یکی دیگر از مأموریتهای مهم سپاه استان بود که در عرصههای مختلف عمرانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سلامت و... انجام شد.برگزاری مطلوب اردوی راهیان نور و یادوارههای شهدا در سطح استان از دیگر مأموریت مهم و موفقیتآمیز سپاه استان است.