۰۳ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 23 April 2025
02:49
کد خبر : 9681836
۱۴:۴۲

۱۴۰۴/۰۲/۰۲

کاهش بار میکروبی شیر خام در خوزستان با نظارت های مستمر دامپزشکی

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خوزستان گفت: در سال گذشته بار میکروبی شیر خام در استان ۲۰ برابر کاهشی شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، عبداله محمدحسنی با اشاره به اجرای طرح پایش بهداشت و سلامت شیر خام تولیدی استان در ۴ مرحله در سال گذشته، گفت: در این طرح تعداد با بیش از ۴۰۰ مورد نمونه برداری از واحد‌های تولید، نگهداری موقت و فرآوری شیر خام استان (دامداری، مراکز جمع آوری شیر و کارخانجات شیر) تحت رصد و پایش کارشناسان بهداشتی استان قرار گرفت.

وی با اشاره به انجام یکهزار و ۲۰۰ مورد آزمایشات میکروبی و شیمیایی تخصصی شیرخام در آزمایشگاه مرجع منطقه‌ای دامپزشکی افزود: با توجه به نتایج بدست آمده از آزمون‌های مذکور بار میکروبی شیر خام نسبت به سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ برابر کاهش یافته است.

محمدحسنی رعایت اصول بهداشتی و نظارت مستمردامپزشکی بر مراحل مختلف تولید و جمع‌آوری شیرخام را موجب کاهش بار میکروبی و افزایش کیفیت آن عنوان و بیان کرد: شیر، یک ماده غذایی طبیعی و کامل برای انسان است که در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی باعث ایجاد عفونت، مسمومیت‌های غذایی، اختلالات گوارشی و یا بیماری‌های مشترک بین انسان و دام می‌شود و یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در تولید شیر سالم کاهش بار میکروبی آن است.

امیر ضیغمی
خبرنگار: امیر ضیغمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید