به گزارش خبرگزاری بسیج اصفهان؛
هر صاحب فکری که به تاریخ تحولات کشورمان ایران از انقلاب اسلامی 22 بهمن 1357 تاکنون نگاه کند، از این که ببیند این حیات خلوت ایالات متحده آمریکا، در طول این 45 سال تبدیل شده است به ابرقدرتی توانمند در برابر همه کشورهایی که خود را سالار کشورهای جهان میدانستند و میرفتند تا نظم نوین جهانی خود را در جهان برقرار کنند، انگشت حیرت به دهان خواهد گرفت.
آن هم وقتی بفهمد ایران تا قبل از انقلاب بیش از 150 سال تحت غارت و توطئه و سیطره همین کشورهای استعمارگر بوده و در طول این 45 سال عمر انقلاب اسلامی ایران نیز این کشورهای استعمارگر و در رأس آنها آمریکا حتی یک روز ایران را به حال خود رها نکردند و از هیچ ضربه و توطئهای علیه آن دست برنداشتند.
قطعاً اصلیترین عامل چنین تحولی خود انقلاب اسلامی با ارکانی نظیر رهبری الهی و حضور در صحنه مردم است. اما در این میان عوامل دیگری نیز بودند که با تدبیر همین رهبری شکل گرفتند و سبب شدند کشور به قدرت امروز خود دست پیدا کند که یکی از مهمترین، برجستهترین و اصلیترین این عوامل نهاد مقدسی به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
سپاه نهادی با طیف وسیعی از مأموریتها از نظامیگری گرفته تا حفظ آرامش و امنیت داخل کشور و تا پیشرفت در علم و فناوری و تا آبادانی و محرومیتزدایی از روستاها و مناطق محروم بود.
اما سؤال این جا است که این نهاد به ظاهر نظامی چه نقشی در رسیدن کشور به نقطه امروز خود دارد؟ ایرانی که از توانمندی نظامی بالایی برخوردار است، استقلال سیاسی دارد، از پشتوانه مردمی محکمی برخوردار است، در علم و فناوری سریعترین پیشرفت را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است و غیره.
سپاه مانند هر ارگان نظامی دیگری در جهان نیروهای زمینی، هوایی و دریایی دارد. اما چگونه میشود یک نیرویی با قدمت 45 سال که در تحریم کامل فناوری، علمی، اقتصادی و غیره قرار داشته است در فناوری و توانمندی نظامی از ارتشهای کشورهایی جلو بزند که دهها سال قدمت بیشتر از سپاه داشتهاند و دهها سال قبل از تأسیس سپاه فناوری نظامی و ادوات روز دنیا را در اختیار داشتهاند.
سپاه زمانی که در این کشور تشکیل شد که کشور ما حتی سیم خاردار هم تولید نمیکرد. همان روز روسیه هواپیمای جنگنده میگ و آمریکا هواپیمای جنگنده اف 14 تولید کرده بود و در اختیار داشت.
اما امروز سپاه در همه زمینههای نظامی اعمّ از تولید هواپیماهای بدون سرنشین، سامانههای پدافندی، موشکهای هدایت شونده، دوربرد و نقطهزن، زیردریایی، ناوشکن، قایقهای تندرو مجهز به شلیک انواع موشک، سلاحهای انفرادی، اورهال و حتی ساخت هواپیما و بالگرد و سایر ادوات و عرصههای نظامی تا لبههای فناوری روز دنیا پیش رفته است.
این سرعت دستیابی به فناوریهای روز دنیا و سبقت گرفتن از کشورهایی که دو قرن سابقه تولید فناوری نظامی داشتند، تنها برگرفته از یک موضوع است که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردهاند و آن روح معنویت حاکم در سپاه است.
معنویت برگرفته از مکتب عاشورا، در سپاه شخصیتهایی را پرورش داد که منشأ اثرات و موفقیتهای امروز شدند شخصیتهایی نظیر شهید حسن طهرانی مقدم و شهید حاج قاسم سلیمانی.
نه تنها در سپاه بلکه این روحیه در هر جای دیگر کشور حاکم شد آن قسمت از کشور شاهد رشد و پیشرفت و صعود بود مانند فناوری هستهای که به واسطه حضور دانشمندان وارسته و مخلصی نظیر شهیدان محسن فخریزاده، مصطفی احمدی روشن، مجید شهریاری، داریوش رضایینژاد و از این قبیل به دست آمد.
اما رشد فناوری نظامی تنها یک وجه از وجوه سپاه بود. نیروی قدس سپاه به واسطه وجود شخصیتهای مخلصی نظیر حاج قاسم سلیمانی، حاج محمدرضا زاهدی، سیدرضی موسوی و از این قبیل توانست دامنه تفکر استکبارستیزی انقلاب اسلامی را به بیرون از مرزها بکشاند و فرهنگ مقاومت را در قلوب مردم منطقه بنشاند.
این موفقیت دست کمی از موفقیتهای فناوری نظامی سپاه نداشت و موجب شد فضای منطقه برای مستکبران عالم ناامن شوند. همانهایی که بعد از حادثه 11 سپتامبر 2001 ایران را محور شرارت نامیدند و دورتادور ایران از افغانستان و پاکستان گرفته تا در عراق و سوریه و ترکیه و تا در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس پایگاههای نظامی زده و منطقه تبدیل به انبار باروت کرده بودند برای حمله به ایران.
آن چه در واقعیت رخ داد روز به روز ملتهای منطقه و کشورهای منطقه سر مخالفت با این اشغالگران برآوردند و آمریکا و متحدانش مجبور شدند بدون این که جنگ نظامی خاصی با ایران انجام داده باشند، شکست خورده و تلفات نظامی و مالی داده، یکی یکی پایگاههای خود را خالی کنند و فرار را بر قرار ترجیح دهند تا به امروز که معدود پایگاه نظامیشان هر روز و شب در معرض حملات راکتی و موشکی جبهه مقاومت از اقصی نقاط جغرافیای این جبهه است.
خلقت بشر بر مبنای رشد انسان به سمت یک کمال اجتماعی بود. پیامبران و امامان هر یک در این راه تلاش کردند و یکی از مهمترین قدمها برای تحقق این مهم، برقراری حکومت اسلامی بود. آن چه سرانجام در انقلاب 1357 به وقوع پیوست و عملی شد.
از آن پس این رشد سرعت گرفت و بنیانگذار این انقلاب از نزدیک شدن به اوج کمال بشری بعد از وقوع این انقلاب سخن گفت، یعنی نزدیک شدن به ظهور آخرین ذخیره الهی بر روی زمین.
وقوع این مرحله از انسانیت در دنیا نیازمند رشد بیشتر بشری بود. لازمه این رشد چیزی نبود جز آگاهی پیدا کردن مردم و پیشرفت مردم به سمت خلوص بیشتر. سپاه این رشد را سرعت بخشید و روز به روز با ارتباطی که با مردم از طریق شبکه بسیج داشت تلاش کرد آگاهی و بصیرت مردم را افزایش دهد.
افزایش بصیرت مردم چیزی بود که ایشان را در تمام سالهای بعد از انقلاب با وجود همه مرارتها و توطئههای دشمن، پای کار انقلاب نگه داشت، مردمی که باید پای کار بودن را داشته باشند، تا مردم عصر ظهور شوند چرا که حضرت حجت ابن الحسن زمانی ظهور خواهند کرد که مردمانی پای کار در آن عصر حضور داشته باشند.
پای کار انقلاب بودن مردم ایران در طول 45 سال گذشته تمرینی برای آن زمان بود که به خوبی تحقق پیدا کرد و یک عامل اصلی این موضوع شبکه بسیج و بصیرت افزایی از طریق این شبکه مردمی بود.
امور مختلف اجرایی کشور بعد از انقلاب به واسطه قانون توسط دولتهای مختلف اداره میشد و در طول این سالها دولتها با تمام بضاعت انسانی، مالی و غیره خود تلاش کردند خدماتی را به کشور ارائه دهند که البته در این راه نیز گاهی مشکلاتی نظیر حضور عوامل نفوذی یا لیبرالی رخ میداد.
سپاه در کنار دولتها با راهاندازی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء برای انجام ابرپروژههای کشور و با راهاندازی قرارگاه سازندگی و محرومیتزدایی برای خدمترسانی بیشتر به مناطق محروم و دورافتاده تلاش کرد، یاری دهنده دولتها در خدمترسانی به مردم باشد.
ماحصل تشکیل این دو قرارگاه انجام هزاران پروژه کوچک و بزرگ در کشور، بدون اشغال کردن ظرفیت دولتها، اعمّ از احداث سدها، جادهها و تونلها و یا ساخت مدارس و مساجد و آبادانی روستاها بوده است.
این دو قرارگاه در حوزه اشتغالزایی و درآمدزایی مناطق کمتر برخوردار نقش بسزایی ایفا کردند و موجب کاهش فاصله برخوداری از خدامت و رفاه اجتماعی بین نقاط محروم و نقاط برخوردار کشور شدند.
این خدمات سپاه در کنار خدماتی مانند کمک به سیلزدگان، کمک به زلزلهزدگان، کمک به مهار بیماریهایی نظیر کرونا، فلج اطفال، اپیدمیهای دامی و غیره سبب جلت اعتماد عمومی مردم نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و در نتیجه ایجاد سرمایه اجتماعی برای کشور شد.
سپاه یک نیرو از جنس انقلاب بود که انقلابی و جهادی در هر عرصهای وارد شد، آن را به منتها الیه پیشرفت رساند. این نیرو در این سالها مانند یک کاتالیزور انقلاب اسلامی را رشد و گسترش داد و به نقطه قدرتمند امروز رساند.