به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، حجت السلام والمسلمین محمدجواد امام پور، مسئول امور شبکه تربیتی صالحین سازمان بسیج مستضعفین بعد از ظهر امروز در جمع اعضای مجمع صالحین استان اردبیل به بیان وظایف و رسالت های ارکان شجره طیبه صالحین پرداخت و گفت: مبحث فطرت و عقلانیت باید در جلسات حقله های صالحین بیشتر مورد توجه و دقت قرار گیرد.
وی از انسان شناسی به عنوان مهمترین گفتمان تربیتی شجره طیبه صالحین نام برد و گفت: پایه و اساس آغاز دریافت آموزه های دینیفطرت و عقل است که بهترین مقطع نیز دوران ابتدایی و کلاس اولی ها است چراکه از ظرفیت بالایی برای یادگیری برخوردار هستند.
امام پور با بیان اینکه فطرت و عقل در وجود انسان مانند پیچ و مهره ای است که از شماره یکسان برخوردار است گفت: فطرت و عقل به منزله گیرنده قوی عمل می کند و اگر این گینده ها خاموش باشند فرستنده ها هرچقدر هم قوی عمل کنند فایده ای نخواهد داشت.
وی در ادامه سخنان خود با واقعه کربلا و پند و اندرزهای امام حسین در روز عاشورا اشاره کرد و گفت: چون دریافت کنندگان لشکر یزیدیان خاموش بود کلمات امام حسین(ع) بر یزیدیان اثر نکرد، این افراد فطرت خود را از یاد برده و از لحاظ عقل نیز خاموش بودند که روشنگری ها و افشای حقایق امام حسین(ع) بر دشمنان اهل بیت(ع) اثر نکرد.
مسئول امور شبکه تربیتی صالحین سازمان بسیج به بحث میزبان و میهمان در شجره طیبه صالحین نیز اشاره کرد و گفت: اگر ارکان صالحین از رفیع ترین مرتبه تا شهرستان و روستا خود را میزبان ندانند اهداف امور تربیتی محقق نخواهد شد.
وی جلسات زینتی و تشریفاتی را آفت کارهای تربیتی عنوان کرد و گفت: در مباحث حساس و سرنوشت سازی چون تربیت در میدان بودن و مردمداری و مردم یاری مهم و اثربخش است تا زمانیکه ارکان صالحین از سطوح کلان تا خرد از مرکز تا روستا از حوزه تا پایگاه خود را میزبان ندانسته و حق میزبانی را به حد اعلا به جای نیاورند امور تربیتی نیز محقق نخواهد شد.
این عضو ارکان شجره طیبه صالحین در بخش دیگری از سخنان خود به متولیان تربیتی نیز اشاره کرد و گفت: متولیان تربیتی از حوزه گرفته تا دانشگاه باید به عالم دینی سپرده شود چراکه کسی که به مباحث شهید مطهری و سروش آگاه و مسلط نباشد و امور تربیتی به چنین شخصی واگذار شود مثل این است که کار به دشمن واگذار شده و این فرسازی برای دشمنان جهت تسخیر اذهان جوانان و نوجوانان و تهاجم فرهنگی است.
وی تصریح کرد: در شجره طیبه صالحین اصل و اساس واگذاری امور تربیتی به اهل فضل و علم یعنی عالمان دینی است.
امام پور با بیان اینکه ارکان صالحین باید توسط متولیان امور تربیتی شجره طیبه صالحین انتخاب شود گفت: تنها در اینصورت است که شبکه تربیتی به صورت دقیق و اصولی ساماندهی شده و فعالیت ها و برنامههای تربیتی در جامعه اثربخشتر خواهد شد.
وی فصل الخطاب در شجره طیبه صالحین را رکن بالاتر عنوان کرد و گفت: هرچند دستورالعمل ها و ابلاغیه برنامه ها از بالادستی به پایین دستی است اما مسائل بومی بر عهده اساتید صالحین در استان، شهرستان و روستا است و اساتید صالحین بنا به تشخیص و ضرورت مبحث و یا موضوعی می توانند نسبت به تعریف موضوع و گفتمان سازی تربیتی اقدام کنند.
مسئول امور شبکه تربیتی صالحین سازمان بسیج در پایان سخنان خود از استادیاران خواست تا با تکمیل شبکه سرمربیان و مربیان خود 10 درصد مساجد حیطه مسئولیت خود را انتخاب و برای کادرسازی برنامهریزی کند
وی گفت: امسال برنامه تربیتی ما کادرسازی برای 10درصد مساجد مستعد طرح صالحین در حوزه کاری هر استادیار است.