به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان جهانبخش یوسفی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: هر ساله با شروع فصل بهار، شاهدرویش انواع قارچها در طبیعت هستیم که برخی از مردم اقدام به مصرف خودسرانه آن میکنند و دچار مسمومیت میشوند.
وی یادآور شد: تشخیص قارچهای خوراکی از انواع سمی از روی ظاهر قارچ (شکل، رنگ، بو، قوام) بسیار دشوار است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه هنوز گزارش رسمی مبنی بر وقوع مسمومیت با قارچهای خودرو در سال جاری دریافت نشده است، افزود: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که عدم توجه به هشدارهای بهداشتی در زمینه مصرف قارچ خودرو، میتواند منجر به بروز مسمومیتهای شدید و حتی مرگومیر شود.
یوسفی تأکید کرد: بهترین و ایمنترین راه، اجتناب از مصرف هرگونه قارچ کوهی خودرو است که گاهی بهصورت فلهای هم عرضه میشوند.
وی ادامه داد: در صورت تمایل به مصرف قارچ، توصیه میشود از فروشگاهها و مراکز معتبر تحت نظارت سازمانهای نظارتی تهیه شود که دربسته بندیهای دارای مجوز عرضه میشوند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: گروهی از قارچها با مصرف بهسرعت اثر میکنند و طی نیم تا ۲ ساعت پس از مصرف سبب شروع علایم مسمومیت میشوند و گروهی دیر اثر هستند که طی ۶ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف، علایم مسمومیت مشخص میشود.
یوسفی اضافه کرد: علایم مسمومیت با قارچهای خودرو گوارشی و بهصورت تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم هستند البته در موارد شدید تب، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، سرگیجه، تاری دید و تشنج هم ممکن است ایجاد شود.
وی افزود: در صورت مسمومیت باید فرد فوراً به بیمارستان ارجاع شود و تا زمان رسیدن به بیمارستان اگر فرد هوشیار است میتوان با وادارکردن او به استفراغ قارچهای مصرف شده را از معده او تخلیه کرد؛ اما درهرصورت مراجعه فوری به بیمارستان ضرورت دارد و در صورت دردسترسبودن مقداری از قارچ مصرف شده برای بررسی نوع آن به بیمارستان تحویل داده شود.
یوسفی با اشاره به باورهای غلط در مورد تشخیص قارچهای غیرسمی، یادآور شد: تغییر رنگندادن قاشق در تماس با قارچ (خام یا پخته شده)، وجود حشرات روی قارچ، استفاده پرندگان یا حیوانات از قارچ، محل رویش قارچ (کنار سنگ و.) و عدم تغییر قوام شیر جوشیده شده با قارچ هیچکدام بر غیرسمی بودن قارچ نیست و این باورها فاقد اعتبار بوده و خطرناک هستند.
انتهای خبر/