خبرهای داغ:

دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان؛ الگوسازی برای جامعه جهانی

همایش ملی الگوی زن مسلمان به عنوان اولین همایش در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و دومین همایش با دستاوردهای ارزشمند برگزار می شود.
کد خبر: ۹۶۶۶۷۸۶
|
۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴

دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان؛ الگوسازی برای جامعه جهانی

خبرگزاری بسیج _ دکتر مردانی مسئول سازمان بسیج اساتید و خانم دکتر مقیمی، رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید با حضور در خبرگزاری بسیج، به تشریح فرآیند برگزاری دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان پرداختند.

 دکتر مردانی با بیان اینکه دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان  ۲۸ بهمن ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به نقش برجسته زنان در جامعه ایران اسلامی و جهان اشاره کرد و گفت: اساتید و دانشگاهیان می توانند الگوهای موثری برای جامعه باشند.

دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان؛ الگوسازی برای جامعه جهانی

تمرکز بر ظرفیت سازی و معرفی الگوی زن مسلمان

دکتر مردانی با تاکید بر اهمیت برنامه های سازمان بسیج اساتید، به ظرفیت سازی و استفاده از توان دانشگاهیان در معرفی الگوی زن مسلمان اشاره کرد و افزود: الگوی سوم زن که توسط انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب مطرح شده، نشان دهنده تعهد، تدین و سرآمدی زنان ایرانی است.

نقش چند وجهی زنان

وی با بیان اینکه زنان در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نقش آفرین هستند، به نقش محوری آنان در تحکیم خانواده و ارائه بهترین الگو در مقابل مدافعان دروغین زن، زندگی و آزادی اشاره کرد.

برنامه ریزی برای معرفی الگو

دکتر مردانی با اشاره به برنامه ریزی سازمان بسیج اساتید از سال ۱۴۰۱ برای معرفی این الگو، از برگزاری سخنرانی ها، جلسات، کمیسیون ها و مجامع در این راستا خبر داد و گفت: همایش ملی الگوی زن مسلمان به عنوان اولین همایش در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و دومین همایش با دستاوردهای ارزشمند برگزار می شود.

معرفی الگوهای برتر

وی افزود: در این همایش، الگوهای برتر زن مسلمان از میان دانشگاهیان و اساتید معرفی و مقالات برتر ارائه می شوند و به بسط و گسترش این الگو پرداخته خواهد شد.

محورهای همایش

خانم دکتر مقیمی، رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید، به محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: پنج محور اصلی و یک محور ویژه در این همایش مورد بحث قرار می گیرد. این محورها شامل مبانی نظری و مفهوم شناسی هویت زن مسلمان، سبک زندگی، حکمرانی، الگوی سوم زن و انقلاب اسلامی و همچنین نقش زنان مقاومت به عنوان محور ویژه است.

دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان؛ الگوسازی برای جامعه جهانی

مبانی الگوی سوم زن

دکتر مقیمی با اشاره به اینکه این محورها بر اساس انتظارات مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان در حوزه زنان و خانواده تدوین شده اند، تاکید کرد: سعی بر این بوده است که بیشتر بر مبانی الگوی سوم زن مسلمان پرداخته شود، زیرا هر الگویی نشات گرفته از مبانی هر فرهنگ و مکتبی است و انقلاب اسلامی ایران با دارا بودن مبانی قوی، این قابلیت را دارد که در حوزه ارائه الگوی سوم زن مسلمان در جهان اسلام حرفی برای گفتن داشته باشد.

نقش زنان در انقلاب و دفاع مقدس

در ادامه، دکتر مردانی به نقش زنان در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: مادران با تربیت فرزندان انقلابی و پشتیبانی زنان از جبهه ها، نقش مهمی در پیروزی انقلاب و مقاومت در جنگ تحمیلی داشتند.

آمار نقش آفرینی زنان

وی با ارائه آمار، به نقش آفرینی زنان در عرصه های مختلف اشاره کرد و افزود: ۲۲ هزار و ۸۰۰ امدادگر زن، ۲ هزار و ۳۰۰ پزشک زن و ۶ هزار و ۴۰۰ شهیده زن در انقلاب اسلامی نقش داشته اند.

جایگاه ویژه زنان پس از انقلاب

دکتر مردانی در پاسخ به سوالی در مورد نقش آفرینی زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به جایگاه ویژه زنان در اداره کشور و نقش آفرینی آنان در مسائل مختلف اشاره کرد و گفت: ۳۳.۳ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، ۳۴ درصد در علوم پزشکی، بیش از ۶۰ درصد در تحصیلات تکمیلی و ۲۱ درصد از شرکت کنندگان در انتخابات را زنان تشکیل می دهند.همچنین، ۱۹۰۰ قاضی زن، بیش از ۴ هزار زن کارآفرین و افزایش زنان شاغل به ۳۴ درصد، گواهی بر نقش آفرینی زنان است.

رسالت رسانه ها و هنرمندان

وی در پایان با تاکید بر رسالت رسانه ها، هنرمندان و نویسندگان در فرهنگ سازی و الگو سازی، خواستار برجسته سازی الگوی سوم زن مسلمان برگرفته از الگوهای دینی همچون حضرت زینب(س)، حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت خدیجه(س) برای جامعه جهانی شد و گفت: فرهنگ غربی و استفاده ابزاری از زن، بسیاری از زنان را دچار نارضایتی کرده و به دنبال یک الگوی رهایی بخش هستند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار