به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، دی ماه را ماه حماسههای بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، این نظام الهی باید دانست.
دی ماه در دل خود حماسههایی چون عملیاتهای غرورآفرین کربلای ۴ و ۵ و قیام ملت و عملیات بزرگ دیگری را که به اندازه هشت ساله دفاع مقدس عمیق بود در دل امام و امت امام جای داده است که آن همان حماسه نهم دی ماه بود.
با توجه به اهمیت عملیات کربلای ۵ مقام معظم رهبری شبهای عملیات را شبهای قدر انقلاب اسلامی میداند و انس با آن را وارسته شدن انسان میداند و همچنین در جای دیگری میفرماید هرکس آن عملیات (کربلای ۵) را فراموش کند نامش از اردوگاه انقلاب قلم خواهد خورد. لذا باید این حماسه بزرگ را زنده نگه داریم.
طرح عملیات كربلای ۵ در مدت دو هفته بعد از عملیات کربلای ۴ طراحی و عملیاتی شد. چیزی كه اوضاع را به هنگام انتخاب منطقه عملیاتی پیچیده و دشوار میساخت. در عین حال عملیات باید از شرط تضمین پیروزی و همچنین شرایط و ویژگیهای لازم مناطق آزاد شده به سود جمهوری اسلامی بهرهمند باشد.
هشت ماه و اندی وقت و سرمایهگذاری نسبتا وسیع جمهوری اسلامی (نیروی انسانی، امكانات و غیره) برای طراحی و انجام عملیات گسترده و به خصوص شیوه تبلیغاتی و طرح مساله عملیات سرنوشتساز، تا حد زیادی توقع همگان را نسبت به دستاوردهای عملیات آینده بالابرد و تلقی خاصی را نسبت به سرنوشت جنگ در بین مردم پدیدآورد.
توقف نبرد در کربلای ۴ و اعلام آن به عنوان یك عملیات محدود، ابهاماتی را میتوانست در اذهان به وجود آورد كه تبلیغات ناخوشایندی را در پی داشت؛ ولی عملیات كربلای5 كه در ساعت۱ و ۳۰ دقیقه بامداد ۱۹ دی ماه ۱۳۶۵ با رمز «یا زهرا(سلام الله علیها)» آغاز شد، تا اندازهای انتظارات مردم را برآورده ساخت.
این عملیات تا پایان سال ۱۳۶۵ ادامه یافت و به لحاظ مقاومت و جنگندگی نیروهای ایران در شرایط بسیار مشكل و پیچیدگی دژهای مستحكم دشمن، یكی از بزرگترین نبردهای تمام دوران جنگ تحمیلی محسوب میشود.
این عملیات به یاد ماندنی اهداف بزرگی را دنبال میکرد که در رأس اهداف، پنج هدف عمده قرار داشت که جهت اطلاع عزیزان به آنها اشاره میکنم :
۱- تکمیل و ترمیم خط پدافندی خودی در نهر جاسم
۲ -توسعه و تثبیت نهایی سر پل منطقه غرب نهر جاسم و پیشروی عمده به سوی کانال زوجی
۳- تصرف مجدد سر پل غرب کانال ماهی و گرفتن جناح اساسی از دشمن
۴- حضور موثر و تهدید منطقه استراتژیک شرق کانال زوجی
۵-انهدام بخشی وسیع از امکانات و نفرات دشمن
که با تو کل برخداوند متعال همه اهداف تثبیت شد و سازمانهای بین المللی را مجبور کرد که به حقانیت جمهوری اسلامی رأی دهند و زمینه قطعنامه ۵۹۸ و معرفی صدام را به عنوان متجاور فراهم کند.
یاد همه حماسهسازان این عملیات بزرگ به خصوص فرمانده شجاع گردان مسلم ابن عقیل (ع) شهرستان ملایر، شهید حاج حسن تاجوک، شهیدسید رحمت اله سلطانی شهید سال شهرستان ملایر و سایر شهدای عزیز گردان كه با جاری كردن خون پاكشان عرصه را برای دشمن تنگ و با ندای «الله اكبر» لرزهای بر پیكر دشمن وارد ساختند، گرامی باد.
سرزمین نینوا یادش بخیر ...
کربلای جبههها یادش بخیر
به قلم: محمد فتحی از راویان دفاع مقدس
انتهای پیام/