به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، غلامعلی همایی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر لزوم نقش آفرینی سازمانهای مربوطه در حوزه ترافیکی به منظور کاهش تصادفات، اظهار کرد: لازم است سازمانهای مربوطه ما را در حوزه ترافیکی یاری کنند و آموزش و اطلاعرسانی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی در تشریح وضعیت تصادفات درونشهری استان در سال جاری از کاهش ۲۱ درصدی جانباختگان تصادفات درونشهری استان خبر داد و بیان کرد: در سال جاری با وجود افزایش ۴ درصدی تعداد خودرو که از ۳۸۹ هزار و ۴۰۱ دستگاه در پایان سال گذشته به تعداد ۴۰۴ هزار و ۱۰۱ دستگاه رسیده است، با اجرای طرحهای موضوعی و دستورات عملیاتی متناسب با تحلیلهای انجام شده و شرایط ترافیکی استان و اصلاح نقاط پر تصادف و مدیریت سرعت در معابر شهری شاهد کاهش ۱۱ نفری و ۲۱ درصدی جانباختگان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته هستیم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان با اشاره به مهمترین اقدامات صورت گرفته در راهور استان، به شناسایی ۸۸ نقطه حادثه خیز و پر تصادف در استان اشاره عنوان کرد: از این تعداد ۵۵ نقطه به طور کامل اصلاح و ۳۳ نقطه ایمنسازی و الزامات اولیه ایمنی برای آنها انجام شده و مابقی نیز آشکارسازی شده است.
وی به بهرهگیری از ظرفیت سامانههای هوشمند کنترل تردد و تخلفات در معابر شهری استان به عنوان دیگر اقدام مهم در پلیس راهور اشاره و بیان کرد: در سال جاری تعداد ۱۶ سامانه نظارتی جانمایی و در حال حاضر دو سامانه جدید نظارتی در قطعه ۲ خیابان بوعلی و ۳ سامانه جدید ثبت تخلفات در بلوار احمدی روشن، بلوار مطهری و ارم عملیاتی شده است.
همایی با تاکید بر اینکه برای سامانههای کنترلی درون شهری همدان امکان کنترل معاینه فنی خودروها عملیاتی شده، تصریح کرد: با پیگیریهای به عمل آمده تقاطعات شهر همدان در حال هوشمندسازی است به طوری که دو تقاطع در پژوهش و ۱۳ آبان هوشمندسازی شده و مابقی نیز در حال انجام است.
وی به آمادهسازی خودروی ویژه مجهز به سامانه ثبت تخلفات پارک دوبله به عنوان دیگر اقدام مهم پلیس راهور همدان اشاره و تاکید کرد: انجام تبلیغات محیطی و آموزشهای ترافیکی در راستای ارتقا فرهنگ ترافیکی در فضای مجازی و به صورت چهره به چهره در بخش بهرهگیری از فضای مجازی تعداد ۸ موشن گرافی و اینفوگرافی طراحی منتشر شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان با اشاره به اقدامات صورت گرفته درراستای خدمت رسانی به شهروندان از انجام خدمات صدور و تعویض گواهینامه رانندگی به تعداد ۱۱۲ هزار و ۸۲۵ جلد در سال جاری خبر داد و بیان کرد: صدور و تعویض گواهینامه در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل به میزان ۴۰ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به انجام آزمون رانندگی اعم از آیین نامه و عملی به تعداد ۱۰۰ هزار و ۲۶۳ نفر، از شمارهگذاری و تعویض پلاک انواع وسایل نقلیه به تعداد ۸۱ هزار و ۵۶۵ دستگاه در ۹ ماهه سال جاری خبر داد و اضافه کرد: شماره گذاری و تعویض پلاک در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان ۱۵ درصد افزایش داشته است.
همایی از اسقاط ۱۰ هزار و ۱۷۳ خودرو فرسوده در سال جاری خبر داد و بیان کرد: اسقاط خودروهای فرسوده در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به میزان ۱۹۰ درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید بر اینکه رانندگی مخاطر آمیز خط قرمز پلیس راهور است، از افزایش ۱۹ درصدی پلیس راهور در برخورد با تخلفات حادثه ساز نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و بیان کرد: با رانندگانی که با تخلفات حادثه ساز داشته باشند بدون اغماض برخورد میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان با بیان اینکه توقیف خودروهای متخلف را به میزان ۳۴ درصد داشتیم، تصریح کرد: در موتور سیکلت نیز ۲۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش برخورد و توقیف داشتیم.
وی با اشاره به اینکه استان همدان با ۴۰۴ هزار دستگاه خودرو ۱.۶ درصد از خودروهای کشور، ۱.۱ درصد موتورسیکلت کشور و با ۵۶۳ هزار جلد انواع گواهینامه یک درصد رانندگان کشور را دارد، اضافه کرد: استان همدان رتبه هفتم تراکم جمعیت ایران را دارد و همچنین ۱.۲ درصد جانباختگان سوانح رانندگی درون شهری کشور مربوط به همدان است که نسبت به کشور وضعیت خوبی دارد.
همایی به درصد تصادفات بر اساس نوع وسیله نقلیه مقصر نیز اشاره و عنوان کرد: موتور سیکلت ۷ درصد، سواری ۶۷ درصد، وانت بار ۱۲ درصد، مینی بوس و اتوبوس یک درصد، کامیون ۱۲ درصد و سایر وسایل نقلیه یک درصد تصادفات استان را به خود اختصاص دادهاند.
وی در توضیح درصد متوفیان و مجروحین بر اساس وضعیت، با تاکید بر اینکه ۱۸ درصد جانباختگان و مجروحان سوانح درون شهری همدان راننده وسایل نقلیه، راکب موتور سیکلت ۴۵ درصد و عابر پیاده ۳۸ درصد است، گفت: همچنین فوت سرنشین و تک سرنشین صفر است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان با اشاره به علل وقوع تصادفات در همدان طی هشت ماهه سال جاری، اظهار کرد: هشت درصد وقوع تصادفات به علت رعایت نکردن فاصله طولی، ۱۸ درصد به علت رعایت نکردن حق تقدم، هشت درصد تجاوز از سرعت مقرر، ۹ درصد تغییر مسیر ناگهانی، ۳۱ درصد عدم توجه به جلو و سایر موارد ۲۶ درصد است.
وی در توضیح ساعت وقوع تصادفات به بیان اینکه ۷ درصد تصادفات از ساعت یک بامداد تا ۴ صبح میباشد، خاطر نشان کرد: از ساعت ۴ تا ۸ صبح میزان تصادفات ۶ درصد، از ساعت ۸ تا ۱۲ ظهر ۲۲ درصد، از ساعت ۱۲ الی ۱۶ به میزان ۲۴ درصد، از ساعت ۱۶ الی ۲۰ نیز ۲۷ و از ساعت ۲۰ الی ۲۴ نیز ۱۵ درصد است.
همایی به میزان تحصیلات افراد مقصر در تصادفات نیز اشاره و تاکید کرد: افراد بیسواد ۱۱ درصد، تحصیلات ابتدایی ۱۲ درصد، راهنمایی ۱۳ درصد، دیپلم ۴۴ درصد، لیسانس ۱۹ درصد و فوق لیسانس یک درصد در تصادفات مقصر بودند.
وی با تاکید بر اینکه در بروز سوانح رانندگی بر اساس سن رانندگان ۱۸ تا ۲۴ سالگی ۲۲ درصد، ۲۵ تا ۳۴ سال ۲۶ درصد و ۳۵ تا ۴۴ به میزان ۲۷ درصد مقصر هستند، گفت: مابقی نیز ۲۵ درصد در بروز سوانح مقصر بودند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان با بیان اینکه ۹۷.۵ درصد جانباختگان تصادفات را آقایان و ۲.۵ درصد جانباختگان را بانوان تشکیل میدهند، گفت: میزان فوتیها در تصادفات، ۶۳ درصد در صحنه، منفی صفر در حین انتقال به بیمارستان و ۳۷ درصد در بیمارستانها فوت کردند.
وی به تمهیدات ترافیکی صورت گرفته ویژه طرح زمستانی نیز اشاره و توضیح داد: طرح زمستانی بدلیل نقشی که در ارتقای ایمنی تردد و سفرها داد یکی از طرحهای حساس محسوب میشود که با برنامه ریزی و پیش بینی درست میتوان اقدامات به هنگام و موثری انجام داد.
همایی با بیان اینکه طرح زمستانی از ۲۰ آذر تا ۲۰ اسفندماه ادامه دارد که طی اجرای آن کارکنان راهور با تعداد ۳۶ تیم خودرویی و موتوری و ۴۱ نیروی پیاده با هماهنگی سازمانهای امدادی و شهرداریها و همرایی شهروندان در ایجاد ترافیک روان تلاش خواهند کرد، گفت: در راستای تسهیل تردد در ایام برفی و یخ زدگی معابر علی رقم هماهنگی انجام شده با شهرداریها و برف روبی به موقع کیسههای شن و نمک در میادین و تقاطعات جهت استفاده شهروندان در صورت نیاز تعبیه شده است.
وی در پایان به ارائه راهکار برای کاهش سوانح و ترافیک استان پرداخت و بیان کرد: تسریع در تکمیل کنارگذر شرقی به غربی شهر همدان، کمربندی اسدآباد و کمربندی جاده ملایر به تهران، جابجایی میدان میوه و تره با توجه به جانمایی آن در جاده تهران، مکانیزه کردن پلهای عابر پیاده و مجهز شدن چهار راهها به پنل خورشیدی شش راهکار مهم و اساسی در کاهش سوانح و ترافیک در استان میباشد.
انتهای پیام/