دغدغه های فرهنگی یک بسیجی؛ از اسارت تا جنگ شناختی

فعال فرهنگی برتر استان خراسان رضوی از دغدغه هایش برای فرهنگ بسیجی و بسیج فرهنگی علیه استکبار می گوید.
کد خبر: ۹۶۵۰۸۰۳
|
۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۴

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از مشهد،  «مملکتی که بیست میلیون جوان دارد، باید ارتش ۲۰ میلیونی داشته باشد.» این سخن از کسی است که سال پنجاه و هشت، فرمان تشکیل بسیج مستضعفان را صادر کرد یعنی امام خمینی رحمة الله علیه. هنوز یک سال هم از فرمان امام نگذشته بود که جنگ هشت ساله دفاع مقدس آغاز شد و بسیجیان جوان، راه و رسم شهادت را از همان موقع آموختند. پس از امام خمینی (ره)، حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، توجه ویژه‌ای نسبت به فرهنگ بسیجی و بسیج فرهنگی داشته اند. موضوعی که در جنگ رسانه ای این سال ها بیشتر از پیش احساس شده است. حالا که هنوز چندروزی بیشتر از هفته بسیج نگذشته به سراغ دکتر سیدجلال امینی فعال فرهنگی برتر استان خراسان رضوی رفتیم و با او گفت‌وگو کردیم‌.

آغاز فعالیت شما در بسیج چگونه بوده است؟

در سال ۵۸ بصورت موردی در مسجد محل، از طرف بسیج، آموزش سلاح می‌دیدم تا سال ۶۰ که به صورت فعال و افتخاری در ماموریت‌های فرهنگی بسیج مشغول شدم. یک سال بعد هم عازم جبهه شده و به مدت ۱۸ ماه در جبهه حضور داشتم تا زمانی که به اسارت رژیم بعث صدام در آمدم‌. ۶۶ ماه در اردوگاه‌های رژیم بعث صدام اسیر بودم. در دوران اسارت هم به دور از چشم بعثی‌ها و مخفیانه، امور اجرایی فرهنگی و انقلابی اسرا را در اردوگاه رمادی (کمپ ۷، قاطع ۲) عهده‌دار بودم تا وقتی‌ که بعثی‌ها تا حدودی به فعالیت‌هایم حساس شدند و شکنجه و محدودیت‌های بیشتری اعمال کردند‌. با وجود همه فشارها کار فرهنگی در اردوگاه رمادی ادامه داشت تا سال ۶۸ که به همراه باقی اسراء به وطن بازگشتم. با پایان جنگ و اسارت همچنان در بستر انقلاب، فعالیت‌های فرهنگی، بصیرتی را تا امروز ادامه دادم.

دغدغه های فرهنگی یک بسیجی؛ از اسارت تا جنگ شناختی

به عنوان مثال تنها در سال گذشته، ۴۲۰ سخنرانی فرهنگی بصیرتی و ۱۱۰ مصاحبه فرهنگی تحلیلی و سیاسی با صدا و سیمای استان داشتم و از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه، ۲۵۰ سخنرانی فرهنگی بصیرتی و ۱۳۲ مصاحبه فرهنگی و تحلیلی سیاسی با صدا و سیما داشته‌ام.

دغدغه های فرهنگی این روزهای شما برای چیست؟

از آغاز دهه پنجم انقلاب به طور خاص رویکرد دشمنان علیه انقلاب اسلامی، جنگ ادراکی و شناختی با کمک نفوذی‌های داخلی و ابزار رسانه و با هدف القای یاس و ناامیدی، سیاه‌نمایی، کم‌ انگاری، پوچ انگاری و هیچ انگاری دستاوردهای انقلاب بوده و در فتنه ۱۴۰۱ با رویکرد جنگ ترکیبی وارد کارزار با نظام اسلامی شده است.متاسفانه به میزانی که در جنگ و تهدید سخت، حساسیت‌های مردم و مسئولان جدی است، در جنگ رسانه‌ای دشمن، در دغدغه‌مندی مسئولان و حساسیت‌های اجتماعی و لزوم آرایش جنگی متناسب با نوع تهدید دشمن، چالش و ضعف وجود دارد. باید با تقویت روحیه ولایتمداری واقعی از جنس حزب‌الله لبنان و شهید سید حسن نصرالله، و ایمان و معنویت و بصیرت دینی و سیاسی و سواد رسانه و قدرت تحلیل اجتماعی و تقویت انسجام داخلی، گام‌های جدی تری برداشته شود.

دغدغه های فرهنگی یک بسیجی؛ از اسارت تا جنگ شناختی

هر جا و به هر میزان در عمل به رهنمودها و راهبردهای ولایت فقیه و امامین انقلاب، کم و کاستی و ضعف و سستی وجود داشته، به همان میزان آسیب‌ها نیز خودنمایی کرده و به هر میزان به راهبردهای امامین انقلاب، توجه و عمل شده است، نقاط قوت ما هم همان جا بوده است. شهدای ما همچون فرماندهان شهید دفاع مقدس و مقاومت، شهید سلیمانی و شهید رئیسی و شهید نصرالله، الگوهای روشن و موفقی در ایستادگی و مقاومت، شجاعت، نترسیدن از دشمن و عدم اعتماد به او و عبور از چالش‌ها و حرکت در مسیر انقلاب اسلامی بوده‌اند.

کارکرد بسیج در دوره های گوناگون چه بوده است؟

بسیج به عنوان اعجاز ذهنی و یادگار امام راحل، مجموعه‌ای مقتدر و توانمند و بدنه فعال ملت بوده است. کارکرد بسیج در برهه‌های گوناگون، در عرصه دفاع از انقلاب اسلامی و بر اساس اصل ۱۵۱ قانون اساسی و اطاعت از اوامر امامین انقلاب، مایه افتخار و تضمین کننده عزت و امنیت و صلابت ملت و انقلاب اسلامی بوده است.
دغدغه های فرهنگی یک بسیجی؛ از اسارت تا جنگ شناختی
انقلاب اسلامی ایران در شرایط حاکمیت دو ابرقدرت شرق و غرب و غلبه گفتمان سکولاریسم و کمونیسم در جهان، با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و تکیه بر نقش محوری دین به پیروزی رسید. از همان روزهای نخستین پیروزی انقلاب و در دهه اول انقلاب، آمریکا که پایگاه مهم خود (ایران) را از دست رفته می‌دید، با تهدیدات سخت و خشن، مستقیم و غیرمستقیم به جان انقلاب افتاد.همچون فتنه جدایی طلبان، کودتاهای نافرجام نظامی، اقدامات تروریستی و جنگ تحمیلی خصوصا بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، که اسناد آن در قالب بیش از ۷۰ جلدکتاب به چاپ رسیده، دشمنی‌های آمریکا علیه ایران بیشتر شد.
تصور برخی بر این بود که امام خمینی (ره) برای در امان ماندن کشور از تهدیدات غرب و آمریکا، به ابرقدرت شرق، شوروی سابق تکیه کند و متمایل شود، اما امام با اعتقاد همیشگی به نقش مردم در روند مبارزات، با تکیه بر اقتدار ملی یعنی مردم، فرمان تاسیس بسیج را صادر فرمودند و ۵ آذر سال ۵۸ بسیج به فرمان امام تشکیل شد.
بسیج هم کمتر از یک سال از فعالیتش نگذشته بود که جنگ تحمیلی ۸ ساله با حمایت استکبار جهانی، شروع شد و بسیج در دفاع از وطن و انقلاب اسلامی و دفع تجاوز نظامی دشمن، حضوری گسترده و فعالی در جبهه‌های جنگ داشت و در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار شهید، ۳۰۰ هزار جانباز، ۴۰ هزار اسیر، ۱۰۰۰میلیارد دلار خسارات مادی، ۲ملیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی آلوده به مین، داشتیم ولی یک وجب از خاک میهن دست دشمن نیفتاد، یک لکه سیاه به پیشانی ملت ننشست، صدام و صدامیان هم به زباله‌دان تاریخ سرازیر شدند. در حالی که فقط زمان طاغوت، با خیانت رضاخان و محمد رضا پهلوی ۷ قسمت از ایران جدا شد. اما بعد از انقلاب و تا امروز یکی از اهداف دشمنان، تجزیه کشور جمهوری اسلامی بوده که نتوانسته و نخواهند توانست.
دغدغه های فرهنگی یک بسیجی؛ از اسارت تا جنگ شناختی

چرا فعالیت فرهنگی این قدر برای بسیج اهمیت داد؟

بسیج در حفظ امنیت و تمامیت ارضی کشور نقش فعالی داشته و دارد و البته منحصر به این بخش هم نیست، در عرصه‌های مختلف دفاع از کشور و انقلاب، حضور دارد. خصوصا در عرصه مقابله با جنگ ادراکی و شناختی دشمن، بسیج از هویت ملی ایرانیان و آرمان‌های انقلاب اسلامی، تمام قد ایستاده و نقش موثر و فعال خود را ایفا می‌کند.با توجه به اینکه در عرصه تهدیدات سخت و خشن، نظام سلطه به نتیجه نرسیده، از این رو تلاش می‌کند با کمک نفوذی‌های داخلی و ابزار رسانه و با هدف القای یاس و ناامیدی، سیاه نمایی، کم‌انگاری، پوچ انگاری و هیچ انگاری دستاوردهای انقلاب اسلامی، با اتخاذ جنگ ادراکی و شناختی بر ذهن و باورهای مردم ایران اثربگذارد چرا که هدف در اتخاذ انواع رویکردهای دشمنی براندازی نظام اسلامی است.
نویسنده: فاطمه قاسمی
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار