راهاندازی دستگاه هویجشوری برای رونق تولید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در دل سبز و کوهستانی کردستان، جایی که زمینهای حاصلخیز به دست کشاورزان سختکوش آبیاری میشود، جوانی با آرزوهای بلند، چراغی نو در مسیر توسعه کشاورزی روشن کرده است.
وی با دستی پر از امید و دل پر از عزم، دستگاه هویجشوری را در دهگلان راهاندازی کرده تا طعم تازهای از زندگی و کارآفرینی را به این دیار بیاورد، در این دیار که رنگها و طعمها، گویای تاریخ و فرهنگ دیرین مردمش است، نوآوری همچون نسیمی تازه میوزد و روحی نو در شریان کشاورزی میدمد.
این جوان کردستانی نه تنها به کشاورزی رونق میبخشد، بلکه با این ابتکار خود، فرصتی فراهم میآورد برای رشد اقتصادی و اشتغالزایی در دیاری که همواره در جستوجوی تحول بوده است.
راهاندازی دستگاه هویجشوری، تنها یک گام فنی نیست، بلکه نشانهای از همت، تلاش و عشق به سرزمین است و این تنها آغاز مسیری است که در آن امید و تلاش، همپای هم درختان و مزرعهها را میسازند.
دهگلان با تولید سالانه ۱۶ هزار تن محصول هویج، نقش مهمی را در تولید این محصول ارزشمند در کشور بر عهده دارد که نیاز است مسئولین مربوطه بستر لازم را برای زیر ساختها بهویژه صنعتیکردن شستشو هویج را فراهم کنند.
فرهاد سلیمی، کشاورز هویج کار دهگلانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: تفاوت هویج شویی سنتی با صنعتی در میزان مصرف آب است، اگر ۱۰ تن هویج در هویج شویی سنتی با ۲ هزار لیتر آب شستشو داده شود، در هویج شویی صنعتی و مدرن باصرفه جویی بسیار، همان ۱۰ تن با ۲۰۰ لیتر آب شستشو داده خواهد شد، مصرف آب در هویج شویی صنعتی ۱۰ برابر کمتر از شستشوی سنتی میباشد.
سلیمی تأکید کرد: یکی از ویژگیهای برجسته این دستگاه شستشوی هویج، سیستم آبرسانی است، این دستگاهها مجهز به پمپهای پیشرفته و نازلهای اسپری هستند که با فشار مناسب، آب را بر روی محصولات پاشیده و اقدام به شستشوی آنها میکنند، این سیستم حاکم بر فشار و حجم آب، امکان اجرای شستشوی دقیق و مؤثر را فراهم میسازد.
جبار رحیمی، کشاورز هویج کار دهگلانی، بیان کرد: محصول هویج باید پس از شستشو، فوراً به بازار مصرف عرضه شود، با درنظرگرفتن اینکه میزان کشت این محصول در شهرستان زیاد شده است، لذا شستشوی هویج به روش سنتی دیگر جوابگو نخواهد بود و باید به سمت شستشو به روش صنعتی تغییر یافت.
رحیمی با اشاره به اینکه دستگاه هویج شویی چگونه در مصرف آب صرفهجویی میکند، ابراز کرد: مکانیزم سیستم پاشش آپ دستگاه شستشو برسی (هویج شویی) طوری طراحی شده است که با مصرف حداقل آب فشار بسیار مناسبی از آب ایجاد و بر روی محصولات بهصورت اسپری پاشش کند، این امر مصرف آب این دستگاه را بسیار پایین آورده و صرفهجویی در آب را به نقطه قوت این دستگاه تبدیل کرده است.
زلیخا میرکی، مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان، عنوان کرد: باتوجهبه اینکه کشت هویج در سال جاری در شهرستان دهگلان افزایش داشته است، لازم است که تعداد هویج شوییهای مکانیزه در سطح شهرستان به نسبت کشت فراوان این محصول افزایش یابد.
میرکی در پایان خاطرنشان کرد: سالانه بالغ بر ۱۶ هزار تن هویج در شهرستان تولید میشود، این میزان تولید محصول نیازمند زیرساخت برای صنعتیکردن شستشوی آن است، در حال حاضر ۶ هویج شویی در سطح شهرستان مشغول فعالیت بوده که از این تعداد ۲ دستگاه مکانیزه هویج شویی دارای مجوز بوده و ۳ هویج شویی دیگر نیز در حال دریافت مجوز قرار گرفتهاند.
انتهای خبر/