پدر طبیعت‌گردی بیجار عنوان کرد:

توجه به گیاهان دارویی نیازمند تولید محتوای درست

پدر طبیعت‌گردی بیجار گفت: شرایط زندگی امروز نیازمند توجه به مصرف درست و به موقع گیاهان دارویی است که متأسفانه امروز می‌توان گفت، تولید محتوای درست در این خصوص تهیه و منتشر نشده است و مردم را به سمت مصرف بیش از اندازه دارو‌های شیمیایی تشویق می‌کنند.
کد خبر: ۹۶۴۱۷۷۰
|
۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰

علیرضا پیران در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: اعتماد به مصرف صحیح دارو‌های گیاهی در کشور تعریفی ندارد، در تبلیغاتی که برای دارو‌ها و محصولات شیمیایی در رسانه ملی می‌شود عملاً از پایه گیاهی صحبت می‌شود، این بزرگ‌ترین خیانت در حق گیاهان دارویی است؛ زیرا داروی شیمیایی اگر بر پایه گیاه دارویی باشد به این سرعت نمی‌تواند تأثیرگذار باشد.

پدر طبیعت‌گردی بیجار افزود: مصرف دارو‌های گیاهی باید مرتب و منظم و به مقدار مشخص باشد و با این برنامه، بیش از ۴۰ تا ۷۵ روز طول خواهد کشید که بدن نسبت به مصرف آن واکنش صحیح نشان داده و درمان درواقع تازه آغاز می‌شود و با ادامه روند و تغییر میزان مصرف، می‌توان به درمان قطعی یا پیشگیری از شیوع دوباره امیدوار بود.

وی با اشاره به اینکه انسان در طبیعت از همه فشار‌ها و چالش‌ها برای نابود کردند طبیعت استفاده می‌کند تا ابتدا نیاز خود را تأمین کند و سپس در راستای منافع خود بتواند از آن بهره گیرد، ادامه داد: تغییرات کاربری چه به‌صورت عمدی یا غیرمستقیم مانند تغییرات اقلیمی، به عملکرد انسان مرتبط می‌شود، خسارتی که از این باب به قلب طبیعت وارد می‌شود گاهی اوقات هیچگاه جبران‌پذیر نبود و برای همیشه باید با آن گونه گیاهی خاص، خداحافظی کرد.

وی گفت: مادامی که تولید محتوای سازنده و درست در این خصوص تهیه و منتشر نشود، این گونه رفتار‌ها دست به دست هم خواهند داد و حیات جامعه و طبیعت را به مخاطره جدی خواهند انداخت، این در حالی است که بیش از ۲۰۰۰ گونه گیاهی از ۸۰۰۰ و چند صد گونه گیاهی که در ایران می‌روید، این اعداد و ارقام به این معنی نیست که در بیجار گروس که محیط زیستی کوهستانی و دشت دارد، هر طور که می‌خواهیم در طبیعت رفتار کنیم.

پیران اظهار کرد: برای توجه قرار دادن به این خطر جدی، ابتدا نابودی کامل محیط پرورش گیاهان دارویی و دوم تهیه و مصرف دارو‌های گیاهی، نیازمند تولید فیلم‌های مستند و حتی سریال‌های هدفمند است، تأثیرگذاری محتوای تصویری امروز از ارزشمندی بالایی برخوردار است، مردم امروزی به آنچه که می‎بیند اعتماد دارند و باورهایشان بر همین اساس است.



وی افزود: از این طریق خیلی بهتر و بیشتر می‌توان دولت‌ها و مردم را نسبت به فاجعه نبودِ گونه‌های گیاهی دارویی و حتی غیردارویی، رویشگاه‌های آنها و در نهایت نواحی رویشی و تمدن‌ساز این فرهنگ غنی فراموش شده، باز یادآوری کرد و بتوان در کنار علوم دانشگاهی دارو‌های شیمیایی، رشته‌های تخصصی دارو‌های گیاهی و محلی را هم به دروس دانشگاهی افزود.

پدر طبیعت‌گردی بیجار گفت: ساخت مستند برای جانوران توجه بسیاری از مردم را به خود جذب کرده است، گیاهان و حتی محیط‌زیست و محیط پرورش گونه‌های مختلف گیاهان داروی، فاصله زیادی با مستندسازان دارد و همین دلیل که نتوانستند با این گونه ارتباط برقرار کنند، نتوانستند زبان آن را متوجه شوند.

وی افزود: شاید آگاهی کمتر نسبت به شگفتی‌های جهان گیاهان، انفعال متخصصان علوم مرتبط با گیاه در ارتباط با مستندسازان، ذات حرکتی و عکس‌العمل سریع جانوران نسبت به گیاهان، انس بیشتر آدم‌ها با جانوران به‌ویژه در چند دهه گذشته، تکنیکی بودن بیشتر مستندسازی در حوزه گیاهان و افزایش بودجه مورد نیاز، همگی موجب شده است که این حوزه عالی و کم‌نظیر در طبیعت، گمنام و بی‌شناسنامه رها شود.

پیران ادامه داد: در دنیای پر رمز و راز گیاهان در کشف پرشمار و هر روزه رمز و راز قدرت آن در عالم نهفته است و این آفریده ساکت، نجیب و با احساس جهان‌آفرینش، آن‌قدر پدیده و شگفتی در روزمرگی‌ها، فصل‌یابی‌ها و سال‌رویی‌های دارد که هم می‌تواند جنبه سرگرمی داشته باشد و هم با حمایتی کوچک، توسعه اقتصادی یک شهرستان و یا استان را به طرز غیر باورپذیری افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه همه می‌دانیم که گیاهان آن‌چنان حرکت سریعی ندارند، اما راه خود را در میان سنگ‌های سخت و رود‌های خورشان می‌پیمایند تا نشان دهند که برای رسیدن به هدفی که خلق شده‌اند، مبارزه خواهند کرد، ادامه داد: جنبش و مبارزه بذر در دل تاریک خاک و سفر سرد و سخت آن به سوی امید و خورشید، دست‌کمی از برنامه‌های حرکتی جانوران ندارد، آنها با آن‌همه رنگ دل‌فریب و خیره‌کننده، با برگ‌ریزی و فداکاری‌های گوناگون، جنبه‌های فراوانی از زندگی و عشق را تعریف می‌کنند.

پدر طبیعت‌گردی بیجار گفت: در جامعه امروز فریاد خاموش گیاهان را نمی‌شنویم، آنگاه که جوانه‌ای باز می‌شود یا برگی از غلاف درمی‌آید، برایمان کم‌اهمیت و ساده است، برای همین معمولی‌ها و نه خیلی پیچیده‌ها هم کمتر مستند ساخته و آگاه‌سازی صورت گرفته است، امیدوارم بتوانم در این راه، برای نشان‌دادن حضور و خدمات این زیستمندان کارا و بی‌صدا، طرح‌هایی نو در انداخت و به هر طریق ممکن لزوم نگهداری و حفاظت از آنها را تأکید کرد.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار