خبرهای داغ:
یادداشت |

تفکر بسیج، رمز موفقیت در اقتصاد مقاومتی

همان‌گونه که مردم مهم‌ترین رکن اساسی در بسیج هستند، در اقتصاد هم بدون مشارکت مردم اتفاق مؤثری رخ نخواهد داد.
کد خبر: ۹۶۴۰۹۳۵
|
۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰

تفکر بسیج، رمز موفقیت در اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری بسیج _ «انسیه ربیعی» در یادداشتی تحت عنوان «تفکر بسیج رمز موفقیت در اقتصاد مقاومتی» نوشت:


در ادامه توجه به این نکته ضروری است که بسیج در اقتصاد مقاومتی نیز نقش بسزایی داشته و دارد تا جایی که کارشناسان بر این باور هستند که اقتصاد مقاومتی تبلور بسیج در حل مسائل اقتصادی است. به‌عبارت‌دیگر، همان‌گونه که مردم مهم‌ترین رکن اساسی در بسیج هستند، در اقتصاد هم بدون مشارکت مردم اتفاق مؤثری رخ نخواهد داد. عملی کردن اقتصاد مقاومتی در جامعه تأثیر و نتایج مثبتی در عرصه اقتصادی به دنبال دارد که در نهایت رشد تولید داخلی و اقتصاد بومی را رقم می‌زند. از سوی دیگر این نوع اقتصاد با خودکفایی و استقلال اقتصادی رابطه‌ای مستقیم دارد. مقاومت در برابر تحریم‌های کشور‌های بیگانه می‌تواند جامعه را از وابستگی برهاند و خوداتکایی و استقلال اقتصادی را رقم بزند. ازاین‌رو همان‌طور که در بسیج، سازماندهی، رهبری، ایمان و انگیزه رکن است، در اقتصاد مقاومتی نیز سازماندهی، اعتقاد به هدف متعالی، هدایت و رهبری شرط اساسی است. دراین‌باره نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه در مردمی سازی اقتصاد و تثبیت فرهنگ بسیجی در لایه‌های اقتصادی شاید موفق نشده باشیم و هنوز نیازمند کار جهادی مضاعفی هستیم، تصریح کرد: «بسیج به عنوان نیروی مردمی می‌تواند به مردمی شدن اقتصاد کمک زیادی کند و تحقق این امر مستلزم سیاست‌گذاری و همراهی مردم و مسئولان است.»

حاتمی در پاسخ به این سؤال که آیا بسیج توانسته نقشی در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم داشته باشد؟ گفت: «در کمک‌های مؤمنانه و طرح شهید سلیمانی نقش بسیج پُررنگ بود و در مردمی کردن اقتصاد نیز می‌توان نقش بسیج را پُررنگ کرد و از طرفی اگر روح بسیج بر دستگاه‌های اقتصادی حاکم باشد و خروجی آن مردمی شدن اقتصاد شود، قطعاً نقش بسیج را در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی به‌طور ملموس خواهیم دید.»


بسیج و کارآفرینی

بحران بیکاری به‌عنوان یک معضل تمامی جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی یک جامعه را به‌شدت متأثر می‌کند و گاهی نیز اثرات غیرقابل جبرانی بر جای می‌گذارد. در کشور ما بسیج به‌عنوان نهادی برخاسته از دل مردم در همه زمینه‌ها سازماندهی شده و با گسترشی که در بین همه اقشار جامعه و با تعهد بالایی که به آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی دارد، می‌تواند در عرصه کارآفرینی و در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی، نقش بسزایی را ایفا کند. این امر سبب می‌شود موتور تولید و اشتغال در کشور روشن شود و جامعه از نظر اقتصادی پیشرفت کند. از همین منظر آغاز به کار مرکز بسیج کارآفرینی کشور در تیرماه ۱۳۹۳، گامی نو و روبه‌جلو در جهت شکوفایی ظرفیت‌های کارآفرینی بسیج و در راستای حمایت و هدایت کارآفرینان علمی بوده است؛ مرکزی که با تفاهم چهارجانبه سازمان بسیج علمی کشور، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، شهرداری تهران و شرکت سرمایه‌گذاری «اول‌سازان» به عنوان مجری طرح آغاز به کارکرده است. این مرکز با هدف یکپارچه کردن امکانات دولتی با سرمایه و تفکر بخش خصوصی، تاکنون توانسته اقدام‌های مؤثری در جهت اشتغالزایی انجام دهد. از آنجاکه اشتغالزایی یکی از محور‌های مهم و درواقع نخست سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و این روز‌ها بحث‌های بسیاری درخصوص بستر‌ها و راهکار‌های لازم جهت تحقق آن مطرح است، بسیج کارآفرینی می‌تواند نقشی مهم در این عرصه ایفا کند و با همت و یاری خود در مسیر بهبود وضعیت اشتغال جامعه، اهرمی مؤثر برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار آید.

بسیج انقلابی طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره نشان داده است که می‌تواند در جهت کارآفرینی، ایجاد اشتغال و رشد اقتصاد متکی‌به‌خود همانند بازویی قدرتمند عمل کند. بسیج کارآفرین تاکنون در جای‌جای ایران با بهره‌گیری از فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود، اشتغالزایی کرده است. ازاین‌رو، همت گماردن برای تقویت این فرآیند سازنده حتی می‌تواند مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی را نیز هموار سازد؛ بنابراین شایسته است تا بستر‌های تحرک بسیج در زمینه کارآفرینی را هرچه بیشتر از قبل فراهم آورد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار