فرماندار بیجار عنوان کرد:

وحدت شیعه و سنی، رمز شکوه اربعین حسینی

فرماندار بیجار گفت: جوانان و نوجوانان اهل‌سنت و شیعه کردستان برای برپایی موکب‌های پذیرایی از عزاداران حسینی شوروشوق زیادی دارند و با مشارکت یکدیگر به برگزاری آیین‌های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) می‌پردازند که در نوع خود کم‌نظیر است.
کد خبر: ۹۶۲۲۱۹۷
|
۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵


محمدحسین محبیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: مکتب حضرت اباعبدالله الحسین (ع) فقط مختص شیعیان نیست، همین روز‌های که مردمان عراقی برای پذیرایی زائران حسینی به میدان آمده‌اند و از هرچه دارند و داشتند دریغ نمی‌کنند، اهل‌سنت هستند که به عشق اهل‌بیت پیامبر (ص) در این حرکت عظیم مشارکت دارند.

فرماندار بیجار افزود: محبت به اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) و جایگاه ویژه امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع)، در عمق اعتقادات دینی و مذهبی ملت قرار دارد و این شور و شعور حسینی چیزی نیست که بخواهیم آن را در یک مذهب خلاصه کنیم و توقع داشته باشیم این حماسه عظیم اجتماع بزرگ مردمی اربعین اتفاق افتد و دولت عراق فقط هزینه تأمین امنیت، تغذیه و اسکان زائران را بر عهده بگیرد، مشارکت تمامی مردمان شهر‌های مذهبی عراق به قدری است که حتی سایر ملت این کشور هم برای خدمت در موکب‌های پذیرایی اشتیاق دارند.

وی با اشاره به فعالیت پنج موکب خدمت‌رسانی به زائران حسینی در شهرستان بیجار، توضیح داد: از این تعداد موکب مردمی که در شهرستان فعالیت دارند، ۲ موکب توسط برادران و خواهران اهل‌سنت مدیریت می‌شود که اتفاقاً از شلوغ‌ترین و پر خدمتی‌ترین موکب‌های اربعین حسینی به شمار می‌روند و هر روز می‌بینیم که نوجوانان و جوانان زیادی برای خدمت به زائران در این موکب افزوده می‌شود.

وی تصریح کرد: عشق به عزاداری و خدمت به عزاداری و زائران حسینی در استان کردستان از همان ابتدای آغاز ماه محرم شروع می‌شود و ابتدا ضمن توجه به عدم برگزاری مراسمات شادی و عروسی، سهم خود را در سیاه‌پوش کردن مساجد و تکایا، نصب بیرق عزا بر سر درب منازل و کوچه‌ها، در کنار شیعیان، خود را در غم بزرگ و فراگیر عالم شریک می‌دانند.

محبیان گفت: ماه محرم از نظر اعتقادی اهل‌سنت، ماه تلاوت و ختم قرآن کریم، اعتکاف در مسجد و بیان وقایع کربلا برای نسل نوجوان و جوان می‌دانند و خود را موظف به این موضوع می‌دانند که باید آگاهی نسل جدید از وقایع اعتقادی و دینی نسل به نسل ادامه یابد تا این چراغ روشنایی رنگ خاموشی و غفلت نگیرد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از موکب‌ها به خودکفایی تهیه نذورات و غذای گرم رسیده‌اند، ادامه داد: بسیاری از مردمان اهل‌سنت با همیاری همسایگانی که شیعه هستند، اقدام به تهیه غذا‌های نذری، آش و حلیم می‌کنند که بهترین مکان برای توزیع میان زائران اربعینی و حتی مردم منطقه را، موکب‌های پذیرایی اربعین شهر انتخاب می‌کنند.

فرماندار بیجار ضمن تأکید بر اینکه در عشق و دلدادگی به ساحت مقدس اهل‌بیت پیامبر (ص)، شیعه و سنتی معنا ندارد، گفت: عاشورا و اربعین حسینی عشقی است که حتی در محدوده عراق هم قرار و مکان نیافت، این شور و شعوری که در دنیا به وجود آمده است، حتی مسلمانان جهان که فاصله زیادی هم با کربلا دارند، به سمت خود کشیده است.

وی ادامه داد: امسال در اربعین حسینی ۱۴۰۳ به تعداد زیادی از موکب‌هایی که از کشور‌های غیرمسلمان آمده بودند و در مسیر عشاق حسین موکب دایر کرده بودند، از لنز دوربین‌ها پنهان نماند، غم و هم‌نوایی با اسرای کربلا و رسیدن به جمع عزاداران اربعین، یک موقعیت و فرصتی است که پیش از آن نیازمند دلدادگی در عاشورا است.

محبیان اظهار کرد: شهرستان بیجار به لحاظ پیوند‌های عمیق مذاهب شیعه و سنتی باهم، در تمامی مراسمات مذهبی و ملی، مردم در کنار هم و با مشارکت کم‌نظیری به فعالیت مشغول هستند و بدون هیچ اختلاف و موضوعی، نماز را با هم و در یک صف اقامه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: بدون شک شکاف‌هایی که به دست دشمنان و عوامل تفرقه‌انگیز استکبار در میان مذهب شیعه و مذهب سنی ایجاد شد، در عاشورا و اربعین حسینی رنگ باخت و این قیام الهی و انسان‌ساز حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، توانست این ۲ مذهب اسلامی را در کنار یکدیگر متحد کند.

فرماندار بیجار گفت: هرگز نباید از نیرنگ و حیله دشمن برای برهم‌زدن این اتحاد و همدلی غفلت کرد، روزی که حضرت اباعبدالله حسین (ع) به گودال قتلگاه رفت، از کینه‌ای بود که نسبت به عدالت امیرالمؤمنین علی (ع) داشتند، امروز هرچه که پیوند اعتقادی و اجتماعی اهل‌سنت و اهل شیعه فزونی داشته باشد به برکت قیام عاشورا است و باید در مقابل فتنه‌هایی که به دنبال شکاف هستند، بصیرت داشت.


انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار