به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، سید محمدصادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد و شهید و امور ایثارگران کشور در شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان اظهار کرد: این شورا در استان خراسان جنوبی عالیترین مرجع تصمیمگیر و هماهنگ ساز بین دستگاههای اجرایی برای تقسیم کار مشترک است.
معاون بنیاد شهید کشور با بیان اینکه وجود این شورا یک حکمرانی جدید است، گفت: استاندار در این شورا به عنوان نماینده عالی دولت تصمیم میگیرد و لازم است اعتبارات ملی در استانها هزینه شود تا شاهد انجام چند اقدام ویژه و فاخر باشیم و امیدواریم آثار ملی در خراسان جنوبی تولید شود.
وی حمایت از تولیدات فاخر در حوزه ایثار و شهادت را مورد تأکید قرار داد و افزود: در این راستا تا ۵۰ درصد هزینه ساخت فیلمهای سینمایی را پرداخت میکنیم، اما به ارائه فیلمنامه قوی تأکید داریم.
هاشمی عنوان کرد: در این زمینه به یک مورد هم نباید اکتفا کرد بلکه همزمان میتوانیم در حوزه کتابهای با محتوای مناسب و ماندگار هم سرمایهگذاری کنیم.
معاون بنیاد شهید کشور از حمایت تولیدات حوزه شعر، نقاشی و موسیقی قابل ارائه در سطح ملی خبر داد و تصریح کرد: تولید آثار هنری از تأکیدات رهبر معظم انقلاب است لذا بنیاد شهید برای چنین تولیداتی آماده سرمایهگذاری است و هیچ محدودیت مالی نداریم.
وی بر استفاده شورا از ظرفیت مردمی مروج فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و افزود: اگر مکتب اباعبدالله الحسین (ع) زنده مانده به واسطه مردمی بودن آن است و حوزه فرهنگ ایثار و شهادت هم اگر هنوز مردم به آن اعتقاد دارند، چون خودشان به این مهم علاقه داشته و در این راستا هزینه میکنند.
هاشمی پیشنهاد داد: برنامههای عملیاتی که در استان تعریف میشود به تشکلهای خودجوش و مردمی به عنوان حلقههای میانی سپرده شود، چون این تشکلها ارتباط بین مردم و دولت را میتوانند بهتر و روانتر کنند.
معاون بنیاد شهید کشور با بیان اینکه برای احداث مرکز فرهنگی در گلزار شهدای بیرجند اگر مشارکت شورای شهر و شهرداری جلب شود در زمینه تجهیزات کمک خواهیم کرد، افزود: اگر میخواهیم گلزار شهدا پاتوقی جهت اجرای برنامههای فرهنگی و استقرار صدا و سیما برای تولید برنامه باشد باید زیرساخت فیبر نوری فراهم شود که درخواست داریم استان در این زمینه اعتباری اختصاص دهد.
وی گفت: در خصوص اختصاص اعتبار برای چاپ کتب در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت به شرط تأیید محتوای آن توسط شورای بررسی بنیاد شهید و امور ایثارگران محدودیتی نداریم.
هاشمی بیان کرد: در رابطه با احداث دهکده نشاط، چون قبلاً مجموعه فرهنگی و رفاهی ایثار در مرکز استان خراسان جنوبی راه اندازی شده به نظر میرسد موازیکاری است، اما توسعه این مجموعه میتواند در برنامه قرار گیرد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به سالروز وفات حضرت ام البنین (س) که روز تکریم مادران و همسران شهدا نام دارد گفت: حاصل تربیت این بانوی بزرگوار چهار فرزند از جمله حضرت عباس (ع) بود.
معاون بنیاد شهید کشور تأکید کرد: اطاعت از، ولی امر را حضرت عباس (ع) از مادرش حضرت ام البنین فراگرفت و همواره امام حسین (ع) را مولای خود میخواند از این رو باید دید در مسئولیتهایی که داریم چقدر سپر، ولی امر خود هستیم.
همچنین در این نشست جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وظیفه دینی و انقلابی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار افزود: در مسیر شهدا حرکت کردن و دغدغه داشتن مهم است و برای حفظ این فرهنگ باید کوشش کرد تا بتوانیم شفاعت شهدا را جلب کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای حفظ نظام جمهوری اسلامی و شرایط موجود باید به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بپردازیم، یادآور شد: اینکه اکنون رژیم غاصب اسرائیل در مقابل گروه مقاومت حماس، ناتوان مانده حاصل روحیه شهادتطلبی مردم غزه و فلسطین است، زیرا از مرگ هراسی ندارند و از ملت ایران الگو گرفتهاند.
قناعت به مقامت و ایستادگی ملت ایران در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: امروز صدور پیام نرم انقلاب اسلامی ایران موجب ایستادگی مردم غزه در مقابل رژیم صهیونیستی شده لذا وظیفه داریم فرهنگ ایثار و شهادت را برای نسل جدید تبیین کنیم.
استاندار با اشاره به اینکه مسئولان نباید ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را با کارهای عادی اداری ادغام کنند، افزود: داشتن نگاه معنوی به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حائز اهمیت است و باید مدیران به این سمت حرکت کنند.
وی گفت: نگاه انقلابی در ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اثرگذار است و در این راستا باید همه مدیران اهتمام ویژه داشته باشند.
قناعت در بخش دیگری از سخنانش چانه زنی برای جذب اعتبارات را از وظایف مدیران در سطح استان و کلان کشور دانست وافزود: جذب این اعتبارات نسبت به گذشته بیشتر خواهد شد، اما نباید برنامهها معطل اعتبارات بماند.
استاندار در رابطه با احداث مرکز فرهنگی در جنب گلزار شهدای مرکز استان هم عنوان کرد: با توجه به اینکه نگاه انقلابی و ارزشی بر فضای شورای شهر و شهرداری بیرجند حاکم است این موضوع قطعاً حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه کنگره ملی شهدای غریب اسارت هم برنامه ریزی شده، تصریح کرد: در همین راستا نیاز است یک شهید استان به نام شهید مهدی تقینیا که از روستای شیرخند زیرکوه شناسایی شده با جدیت معرفی شود.
قناعت با بیان اهمیت اشتغال و تبدیل وضعیت ایثارگران در استان، گفت: در این زمینه اتفاقات خوبی در استان رخ داده است و انتظار میرود کمیته مربوطه با قوت این موضوع را دنبال کند، چون قابل قبول و زیبنده استان و دولت نیست در جامعه ایثارگری فرد بیکار باشد.
استاندار در ادامه بیان کرد: اجرای فیبر نوری مرکز فرهنگی جنب گلزاری شهدای بیرجند جزو مصوبات است که باید دنبال شود وامیدواریم با توجه به تعامل بین مدیران، مصوبات شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اجرایی شود.
قناعت در پایان افزود: سرجمع یک درصد اعتبارات ۲۳ دستگاه اجرایی استان که میتوانند در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت هزینه کنند ۱۸ میلیارد ریال است.
سید محمدرضا طالبی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دارای ۲ هزار شهید، چهار هزار و ۷۳۱ نفر جانباز، ۴۲ جانباز بالای ۷۰ درصد و ۲۴۱ آزاده است بیان کرد: از ابتدای امسال سه جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در استان برگزار شده که یکی از مصوبات آنها تهیه طرح دهکده نشاط توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوده که در مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان هم گنجانده شده است و باید از محل استانی و ملی تأمین اعتبار شود.
وی ادامه داد: معراج شهدا (کهفالشهدا) را در مرکز استان داریم که ۳۰۰ میلیون تومان در مرحله اول و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیز در مرحله دوم برای بازسازی این مجموعه اختصاص یافته که این اعتبارات ابلاغ شده اند و در اولین فرصت تخصیص مییابند.
طالبی با بیان اینکه در دو سال اخیر اعتبارات خوبی برای ساماندهی گلزار شهدای استان اختصاص یافته، افزود: در این راستا اقداماتی که در دولت سیزدهم انجام شده که در ۱۰ سال گذشته صورت نگرفته است.
معاون استاندار با تأکید بر لزوم ساخت مجموعه فرهنگی در گلزار شهدای بیرجند، تصریح کرد: در این راستا برای احداث ساختمانی دو طبقه زمینی به مساحت ۷۵۰متر مربع در اختیار شهرداری قرار گرفته که طرح این مجموعه تهیه و برای تصویب به شورای اسلامی شهر بیرجند ارسال شده است.
وی خواستار اختصاص اعتبار ملی برای تجهیز این مرکز فرهنگی در بیرجند شد و ادامه داد: در حوزه مسکن ایثارگران هم مصوباتی داشتهایم و مکاتباتی با رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزیر راه و شهرسازی صورت گرفته که به نتیجه خوبی خواهد رسید.
طالبی با بیان اینکه از ۲ هزار شهید استان خراسان جنوبی تعداد ۱۳۰۰ شهید وصیتنامه دارند، تصریح کرد: در چند دهه گذشته که از انقلاب اسلامی گذشته از وصایای شهدای استان یک کتاب به چاپ رسیده است.
معاون استاندار یادآور شد: تاکنون ۷۵ وصیتنامه شهدا در کتاب اولی چاپ شده و ۷۵ وصیتنامه دیگر از شهدای استان هم در کتاب دوم در حال چاپ است که یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی برای این مهم پیشبینی شده که ۷۵۰ میلیون تومان آن ابلاغ شده و مابقی اعتبار هم در سال ۱۴۰۳ ابلاغ خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ جلسه برای تبدیل وضعیت ایثارگران در استان برگزار شده، افزود: دستگاههای اجرایی استان موظف به اجرای قانون تبدیل وضعیت ایثارگران میباشند و این مسئله را انجام دادند و شاید در حد چندنفر که وابسته به شرکتهای پیمانکاری هستند و محدودیت قانونی دارند، باقی مانده که برای آنان هم ارتقاهایی درنظر گرفته شده که بتوانند از قانون تبدیل وضعیت استفاده کنند.
طالبی به تأکید استاندار خراسان جنوبی برای در اولویت قرار گرفتن استخدام فرزندان ایثارگران اشاره کرد و در ادامه گفت: در سال جاری بالغ بر ۵۰۰ یادواره شهید در سطح شهرها و روستاهای استان خراسان جنوبی برگزار شده است.
وی افزود: شش هزار و ۷۱۸ مورد دیدار با خانواده معظم شهدا با محوریت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان توسط دستگاههای اجرایی و نظامی و انتظامی انجام شده است.
انتهای پیام/