۲۴ / تير / ۱۴۰۴ - 15 July 2025
02:25
کد خبر : 9517811
۱۳:۳۰

۱۴۰۲/۰۳/۱۴
یادداشت؛

مردم‌سالاری دینی شرط اساسی مکتب امام خمینی( ره)

يکی از مولفه‌های کليدی که نهضت امام خمينی(ره) را از ديگر نهضت‌های مشابه ممتاز می‌کند، اعتماد ايشان به توده‌های مردم بود که مردم خود می‌بایست سرنوشت‌شان را به دست گرفته و با اراده و تصميم خود، آينده را رقم زنند.

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ ابوالفضل رجبی_ رهبر کبير انقلاب اسلامی به عنوان یک نواندیش، عارف و فقید، جایگاه ویژه‌ای را برای مردم‌سالاری قائل بودند و از همان ابتدای پيروزی انقلاب تلاش کرد تا ملت را نسبت به ضرورت مشارکت سياسی و حضور در صحنه‌های مهم تصميم‌گيری برای کشور از جمله انتخابات‌ مختلف آگاه سازد. ایشان معتقد بود که مردم باید در فرآیند امور اجتماعی نقش مؤثری داشته باشند.

مفهوم دموکراسی و مردم‌سالاری در بیانات امام به دو شکل به کار گرفته شده است، دموکراسی مطلوب و مثبت و دیگر دموکراسی نامطلوب و به تعبیر امام(ره)، غیر حقیقی و جعلی است و در مغرب زمین بنا نهاده شده و طبق نظر ایشان اساس دموکراسی نیست. دموکراسی و مردم‌سالاری مطلوب از نظر حضرت امام خمینی(ره) متکی بر قواعد و قوانین اسلامی معرفی شده و به همین دلیل این نوع از دموکراسی را کامل‌تر از دموکراسی غربی می‌دانند.

اين جهت‌گيری برخاسته از عمق نگاه رهبری الهی بود که در رأس اين نهضت قرار داشت و ایشان با تمام وجود به ملت خويش باور داشت. به همين خاطر از روز اول پيروزی نهضت کار را به مردم سپرد و از ايشان خواست تا در گام به گام فرآيند شکل‌گيری نظام رأی خود را اعلام نمايند.

اندیشه سیاسی امام راحل از دیانت جدا نبود، همین بود که حضرت امام خمینی(ره) نظام شاهنشاهی را پوسیده‌ترین نوع حکومت می‌دانستند و در مقابل آن بر حکومتی که مبتنی بر مردم سالاری دینی باشد تأکید داشتند.

به راستی امام عزیز تنها یک رهبر سیاسی نبود که کارکردش تغییر نظام سیاسی باشد، بلکه رسالتش مأموریت بزرگ‌تری بود تا تحولی عظیم در محدوده جغرافیایی به وسعت دنیا رقم بزند.

و به همین است که اندیشه‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی را می‌توان در گوشه گوشه دنیا دید که روزنه‌های آن روز به روز در حال گسترش و توسعه است.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید