عقد قرارداد با ۹ هزار کشاورز همدانی در راستای مدیریت پیک بار ۱۴۰۲
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علی سهرابی بیدار در همایش ائمه جمعه استان همدان با موضوع مدیریت مصرف که با حضور آیت الله شعبانی نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان برگزار شد، با اشاره به تأمین برق ۸۰۸ هزار مشترک در استان همدان اظهار کرد: از این تعداد ۶۴۰ هزار مشترک برابر ۸۰ درصد مشترکین در بخش خانگی هستند که ۲۹.۸ درصد مصرف برق دارند.
وی با بیان اینکه ۳۲ هزار و ۵۰۰ مشترک برابر ۴ درصد در بخش عمومی هستند که ۶.۳ درصد برق استان را مصرف میکنند، افزود: ۱۳ هزار و ۶۱۶ مشترک کشاورزی داریم که ۱.۷ درصد مشترکین استان هستند، اما ۴۳.۴ درصد مصرف انرژی استان را دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: ۶ هزار و ۷۰۰ مشترک صنعتی داریم که ۰.۸ درصد مشترکین هستند و ۱۱.۹ درصد مصرف برق استان را در توزیع دارند.
وی ادامه داد: سایر مصارف (تجاری) نیز ۱۰۵ هزار مشترک شامل ۱۳ درصد مشترکین هستند که ۷ درصد مصرف دارند و بخش روشنایی معابر نیز که ۳ هزار و ۶۵۷ مشترک و ۰.۵ درصد کل مشترکین استان را تشکیل میدهد معادل ۱.۷ درصد مصرف انرژی استان را دارند.
سهرابی بیدار گفت: ما از طریق ۱۹ هزار و ۴۵۲ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و ۱۸ هزار و ۳۵۳ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت منصوبه ۲ هزار و ۴۳۲ مگاولت آمپر توزیع برق در استان را داریم.
وی افزود: سالهای گذشته ناترازیهایی بین تولید و توزیع ایجاد شد و در سال ۱۴۰۰ شاهد خاموشی در بخشهای مختلف در سطح کشور و به تبع آن در استان بودیم، اما در سال ۱۴۰۱ با برنامههایی که در وزارت نیرو تدوین و عملیاتی شد، پیک بار مدیریت شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: بر اساس آمار در فصل تابستان با ورود کولرها به مدار بین ۳۰ تا ۴۳ درصد مصارف ما در بخش سرمایشی است.
* میزان مصرف برق کشور به ۵۵ هزار مگاوات رسید
وی با بیان اینکه روز گذشته ۲۰ درصد به مصرف برق کشور اضافه شد و رکورد میزان مصرف برق کشور به ۵۵ هزار مگاوات رسید، گفت: با توجه به شروع گرما و آغاز مصرفهای کشاورزی این میزان حدود ۶ هزار مگاوات نسبت به هفته قبل و ۹ هزار مگاوات نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش نشان میدهد که معادل مصرف ۶ استان کشور است.
سهرابی بیدار با بیان اینکه این تلنگری است که باید دقت بیشتری در مصرف انرژی داشته باشیم، گفت: سال گذشته برای مدیریت پیک بار سال ۱۴۰۱، ۱۰۰ برنامه در وزارت نیرو تدوین شد که با اقدام جهادگرانهای که در حوزه برق صورت گرفت بدون خاموشی در مراکز جمعیتی شهری و روستایی از پیک بار عبور کردیم.
*اجرای ۱۴۰ برنامه در راستای مدیریت بار فصل تابستان
وی تصریح کرد: امسال نیز ۱۴۰ برنامه در راستای مدیریت پیک تابستان در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد که امید است با اجرای این برنامهها بدون مشکل از پیک بار سال ۱۴۰۲ نیز عبور کنیم و انتظار ما از ائمه جمعه حمایت و جلب مشارکت مردم در اجرای برنامهها است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان افزود: سال گذشته با اقداماتی که وزارت نیرو انجام داد در بخش خانگی قبوض برق ۸ میلیون مشترک در کشور رایگان شد و یا در سامانه بستانکار شدند، و بیش از یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش صرفهجویی را به خود اختصاص دادند.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۳۳۷ هزار مشترک خانگی معادل ۵۲ درصد مشترکین استان به میزان ۱۴ میلیارد تومان مشمول پاداش صرفهجویی شدند، گفت: ۹۱ درصد مشترکین استان نیز زیر الگوی مصرف قرار داشتند.
سهرابی بیدار تصریح کرد: دستاورد اجرای این طرح کاهش ۴.۵ درصد مصرف انرژی سال ۱۴۰۱ نسبت به مصرف سال ۱۴۰۰ در بخش خانگی کشور در فصل تابستان بود.
وی با اشاره به طرحهای تشویقی وزارت نیرو در سال جاری گفت: در فصل گرما در سطح الگوی مصرف، ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه برای مناطق عادی مانند همدان در نظر گرفته شده که اگر به میزان ۱۰۰ کیلووات ساعت کاهش مصرف برق داشته باشیم تا ۱۵۰ هزار تومان پاداش دریافت میکنیم، و در صورتی که مصرف ما ۱.۵ برابر الگوی مصرف یعنی ۴۵۰ کیلووات ساعت باشد در صورت کاهش به ازای هر کیلووات ساعت ۱۰۰۰ تومان پاداش دریافت میکنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اظهار کرد: همچنین اگر مصرف مشترکی ۲.۵ برابر الگوی مصرف یعنی ۷۵۰ کیلووات ساعت در ماه باشد با کاهش آن به ازای هر کیلووات ساعت معادل ۵۰۰ تومان پاداش دریافت میکند.
وی اضافه کرد: طرح قبلی که در سال ۱۴۰۱ اجرا شد، مربوط به مشترکین داخل الگو یعنی تا ۳۰۰ کیلووات بود در حالی طرح جدید سال ۱۴۰۲ همه مشترکین خانگی را دربر میگیرد.
سهرابی بیدار افزود: فقط با راهکارهای ساده مانند خاموش کردن لامپهای اضافه، استفاده از دور کند کولر به جای دور تند، استفاده از کولر آبی، استفاده از نور طبیعی در روز و... میتوان از این پاداشها در هر سطح مصرفی بهرهمند شد.
وی با اشاره به دیگر برنامههای مدیریت بار عنوان کرد: در بخش کشاورزی با حدود ۹ هزار کشاورز عقد قرارداد صورت گرفته که با عدم استفاده در ساعات پیک بار از پاداش قبض رایگان بهرهمند میشوند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تصریح کرد: در حوزه مدیریت بار صنعتی نیز اجرای تفاهمنامه وزارت صمت و وزارت نیرو مبنی بر کاهش بار صنایع اعم از شهرکهای صنعتی، صنایع بزرگ و کوچک را داریم که شامل مدیریت بار ۱۲ ساعته برای شهرکهای صنعتی (هفتهای یک روز)، تغییر ساعات شیفت کاری، تغییر روزهای تعطیل کارگاهها، کاهش بار مشترکین صنعتی به صورت روزانه و... میشود.
وی با بیان اینکه در بخش اداری نیز ادارات موظف به کاهش ۳۰ درصد مصرف معمول خود در ساعت کاری و ۷۰ درصد خارج از ساعت کاری هستند، گفت: طبق تفاهمنامه وزارت کشور و وزارت نیرو، تغییر زمان کاری ادارات و پیگیری کاهش بار ادارات تا سقف میزان ابلاغی از توانیر در دستور کار است.
سهرابی اظهار کرد: همچنین برای مدیریت پیک بار تابستان اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی برای تنویر افکار عمومی در راستای اشاعه فرهنگ مدیریت مصرف و طرحهای تشویقی وزارت نیرو از قبیل عقد قرارداد با صدا و سیما و پخش پیامهای بازرگانی، استفاده از تبلیغات محیطی گسترده، استفاده از ظرفیت رسانهها و گروههای مردم نهاد، بسیج، ائمه جماعات و گروههای مذهبی، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و... انجام شده است.
وی بیان کرد: با توجه به جایگاه اثربخش ائمه جمعه و ارتباط مؤثر آنان با مردم خواهشمندیم همانند گذشته با استفاده از تریبونهای در اختیار خود و اطلاعرسانی و جلب مشارکت مردم، ما را در عبور موفق از پیک بار سال ۱۴۰۲ یاری کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه مأموریت ما توزیع برق مطمئن و پایدار برای همه مصارف است، گفت: در این راستا چهار برنامه تمرکزی شامل هوشمندسازی، افزایش سطح قابلیت اطمینان، افزایش بهرهوری، مشتری مداری و ارتباط دوسویه و مستمر با مشتریان تعریف شده که اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان نیز در این همایش اظهار کرد: امید است با برنامهریزیهای خوب صورت گرفته با مشکلاتی که گاهی در گذشته با آنها مواجه بودیم از قبیل قطعی برق در تابستان و مسئله آب که بسیار مهم است، دیگر مواجه نباشیم که این امر هم برنامهریزی مدیران و هم همراهی و همکاری مردم را در مسئله مدیریت مصرف میطلبد.
آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی با بیان اینکه امید است این جلسات نیز به اصلاح فرهنگ مصرف کمک کند، افزود: ائمه جمعه استان با توجه به ارتباطات مردمی که از طریق تریبون نماز جمعه، مساجد و هیئات دارند هر جا که نیاز به همراهی مردم باشد خود را موظف میدانند تا برای حل مشکل ورود و مشارکت و همکاری مردم را جلب کنند.
انتهای پیام/