کارشناس مسائل مذهبی گفت:

شب‌های قدر فرصتی برای خداشناسی و خودشناسی

کارشناس مسائل مذهبی گفت: شب‌های قدر فرصتی برای خداشناسی و خودشناسی است.
کد خبر: ۹۵۰۳۶۱۹
|
۲۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱


به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام "محسن پرویزی"، مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه ناحیه بسیج دانشجویی ایلام و کارشناس مسائل دینی ضمن گرامی‌داشت لیالی عظیم الشان، با اشاره به اهمیت بالای شب‌های قدر در این باره گفت:قدر یک کلمه عربی و به معنای اندازه، تقدیر و سرنوشت است. درباره اینکه چرا این شب را قدر نامیده اند دلایلی متعددی ذکر شده است.

وی افزود: عده‌ای دلیل این نامگذاری را اینگونه می‌دانند که، چون مقدرات انسان‌ها و اندازه و قدر رویداد‌های سال در این شب تعیین می‌شود آن را شب قدر نامیدند. گروه دیگر نیز معتقدند اگر کسی این شب را احیا کند و از مزایای معنوی آن بهره‌مند گردد، صاحب قدر و منزلت می‌شود و دسته‌ای دیگر هم اعتقاد دارند که علت این نامگذاری، شرافت و قدر والای این شب است.

کارشناس مسائل دینی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: شب قدر، شب نزول قرآن و مقدر شدن امور یکساله‌ی هر فرد است. قرآن در سوره‌های قدر و دخان از این شب سخن فرموده و در قرآن و روایات دینی نیز ارزش شب قدر بیش از هزار ماه دانسته شده است. در روایات مختلف از این شب به عنوان با فضیلت‌ترین شب سال، شب رحمت الهی و شب استغفار و آمرزش گناهان یاد شده است. چرا که در این شب فرشتگان از آسمان به زمین می‌آیند و بنا بر برخی از احادیث شیعه مقدرات سال آینده بندگان را بر امام زمان (عج) عرضه می‌کنند.

مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام افزود:زمان دقیق شب قدر مشخص نیست، ولی براساس بسیاری از روایات در ماه مبارک رمضان واقع شده و به احتمال فراوان یکی از شب‌های نوزدهم، بیست و یکم و یا بیست و سوم این ماه مبارک است که در این میان شیعیان بر شب بیست و سوم رمضان تاکید بیشتری دارند. اهل سنت در روایات خود، شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را محتمل‌تر می‌دانند.
پرویزی در ادامه با تاکید بر رحمت ویژه و بی انتهای الهی در این شب‌ها ادامه دادند:همانطور که گفته شد سرنوشت یکساله هر انسانی در این شب نوشته خواهد شد و به امضای امام زمان (عج) خواهد رسید؛ حال سولی که مطرح می‌شود این است که سرنوشتی که نوشته خواهد شد آیا اگر سرنوشت بدی باشد، می‌شود آن را تغییر داد؟ یا اگر سرنوشت خوبی است می‌شود کاری کرد که آن سرنوشت و تقدیر نیک بهتر شود؟
وی در ادامه گفت: راه حل این است که ما در این شب که شب احیا و بیدار شدن است تفکر کنیم، تفکر نسبت به مبدا و معاد خویش، نسبت به نفس خویش و برای تذهیب و تطهیر آن برنامه ریزی کنیم. همچنین در این شب بهترین اعمال علاوه بر قرآن خواندن، دعا خواندن، نماز خواندن، غسل کردن، زیارت امام حسین (ع) و دعا‌های وارد شده در مفاتیح الجنان، تفکر است، تفکری که به بیداری روح منجر شود؛ البته این بیدار شدن به معنای بیداری چشم نیست و ممکن است که یک شخص بیدار باشد برای گناه کردن.
پرویزی بیان داشت: همچنین باید در مورد خودشناسی، خداشناسی، معادشناسی و گذشته خود تفکر کنیم که اگر چنانچه گناهی مرتکب شده ایم توبه کنیم، چون یکی از عوامل مهم بد عاقبتی و بد سرنوشتی، گناه است.

وی همچنین ادامه داد: بنابراین در این شب اگر به واسطه گناهانمان سرنوشت بدی برای ما مقدر شده است و بخواهیم آن را تغییر دهیم باید توبه کنیم و از خدای متعال طلب بخشش کنیم و اگر دین کسی بر گردن ما است، در ادای آن بکوشیم.  کینه را از دل بیرون کرده و حلالیت بطلبیم و خود نیز دیگران را حلال کنیم و چنانچه حق الله بر گردن ماست نیز توبه کنیم و در صدد جبران آن براییم.

کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: ما در این شب بتوانیم در مورد اعتقادات و در مورد احکام دین تفکر کنیم و احکام دین خدا را نیز یاد بگیریم ، از جهل بیرون بیاییم و نسبت به اعتقادات و احکام شناخت بهتری پیدا کرده و بهتر عمل کنیم، بسیار فضیلت دارد تا اینکه دعاها و عباراتی را بدون توجه، معرفت و معنا بخوانیم که قطعا نسبت ثمربخشی کمتری خواهد داشت.

وی در پایان بیان داشتند : شب قدر شبی است که از هزار ماه بالاتر است و در این شب همه‌ی ما انسانها  می‌توانیم  ره ۸۰ ساله را یک شبه ، با تفکر نسبت به آینده و با این اعمال ذکر شده طی کنیم و همچنین باید قدر این شب ها را آنچنان که باید و شاید بدانیم و از خداوند متعال بخواهیم که در این شبهای عزیز آن جور که سزاوار مهربانی و بزرگی خودش است با ما رفتار کند و ما را به واسطه فضل خود مورد عنایت قرار بدهد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار