به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت الاسلام احمد حسین فلاحی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مشکلات همدان از مشکل مسکن به عنوان اولین و بزرگترین مشکل این شهر نام برد و اظهار کرد: امروز تورم در حوزه مسکن طاقت فرسا و تابآوری مردم را پایین آورده بنابراین مسئله مسکن یکی از اولویتهایی است که باید هرچه سریعتر به طور جدی پیگیری شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه استان همدان از استانهای آخر در بحث تامین مسکن است، گفت: این موضوع موجب شده که قیمت مسکن هم از لحاظ خرید و هم اجاره به شدت افزایش داشته و بیشتر از سطح معمول در استانهای مشابه همدان باشد که مورد گلایه و اعتراض وزیر وقت هم بود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حل مشکل مسکن در همدان از مطالبه جدی ما در طول سالهای گذشته بوده است، افزود: این امر محدود به این دولت نمیشود و ما برخی از پروژههای مسکن را در دولت قبلی هم پیگیر بودیم.
وی به ثبت نام بیش از ۲۸ هزار متقاضی برای نهضت مسکن ملی در شهرستان همدان اشاره و عنوان کرد: این ثبتنامها شامل ثبتنامهای صورت گرفته در دولت قبل و دولت جدید است.
فلاحی با بیان اینکه بارها طبق قانون و برنامه کشور گفته شده که دولت باید زمینهای خود را در اختیار نهضت مسکن قرار دهد، گفت: متاسفانه این موضوع در همدان به تاخیر افتاده است؛ یکی از زمینهایی که باید برای این موضوع اختصاص میدادند پروژه زمینهای مربوط به باغ میوه کنار فرودگاه بود که باید از همان روزهای نخست که موضوع مسکن مطرح شد به کار گرفته میشد که اخیرا گفته میشود در این زمینها ۱۵ هزار واحد ساخته خواهد شد که تنها زمینی است که در همدان در حوزه مسکن آماده میشود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک هزار و ۴۰۰ واحد در شهرستان همدان در حال ساخت است، گفت: اینها واحدهایی است که تعداد ۴۰۰ واحد در شهرک فرهنگیان و بیش از ۱۰۰ واحد در شهرک مدنی توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و تعدادی در شهرک بهشتی توسط بنیاد مسکن ساخته میشود که تقریبا ساخت آنها از دولت قبل آغاز شده و هنوز آن تعدادی که قبلا ثبت نام کرده بودند و هزینه را هم واریز کردهاند جواب نمیدهد.
* تنها کار انجام شده در حوزه مسکن تامین زمین ۱۴۰۰ هکتاری کنار فرودگاه است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا به امروز تنها کار انجام شده در حوزه مسکن تامین زمین ۱۴۰۰ هکتاری کنار فرودگاه است، اظهار کرد: مسئولین باید آماری را که در این خصوص ارائه کردند دقیق اعلام کنند تا مشخص شود ۲ هزار هکتار زمین تامین شده یا ۱۴۰۰ هکتار؟
وی با اشاره به اینکه شهر جدید اکباتان شهری است که از سال ۸۶ پیشنهاد شده و مشکلاتی از نظر تامین آب و پسماند زباله داشت که به همین دلیل پروژه معطل مانده است، گفت: همدان نیاز به الحاق یک سری زمینها دارد، اما با استفاده از ظرفیت داخل شهر همدان، بافتهای فرسوده و زمینهای اوقافی و توسعه شهرهای کوچک مانند جورقان نیاز فعلی مسکن ملی حل میشود چرا که ایجاد شهر جدید هزینههای خاص خود را دارد و به سادگی هم صورت نمیپذیرد.
فلاحی با بیان اینکه ظرفیت ساخت ۳۰ هزار واحد در زمینهای داخل شهر همدان وجود دارد و بدون ساخت شهرک جدید اکباتان فعلا مشکل مسکن حل میشود، اضافه کرد: برای ۲۸ هزار واحدی که ثبت نام کردهاند ۱۵ هزار زمین دولتی کنار فرودگاه، ۴ الی ۵ هزار واحد در زمینهای اوقاف در شهرک مدنی و یک هزار و ۴۰۰ واحدی که هم اکنون در حال ساخت است، جواب میدهد ضمن اینکه مسئولین بنیاد مسکن هم اعلام کردهاند که اگر یک رینگ در روستای شورین اضافه شود میتوانیم ۱۰ هزار واحد در آنجا احداث کنیم.
وی با بیان اینکه تنها در حوزه انتخابیه ما بیش از ۵۰۰ واحد مسکن مهر بلاتکلیف است که باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود، گفت: پروژه ۹۶ واحدی در تپه امام گل به خاطر کوتاهی برخی مسئولین بلاتکلیف است که از مسئولین قضایی خواهشمندیم در این موضوع ورود کرده و تکلیف این ۹۶ واحد را مشخص کنند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی به مسئله آب به عنوان دومین مشکل بزرگ همدان اشاره و عنوان کرد: متاسفانه طی روزهای گذشته هم با مشکل قطعی آب در همدان روبرو بودیم؛ مسئولین روشن کنند که بلاخره مسئله آب چه شد؟ قرار بود ۶۰۰ لیتر بر ثانیه آب از طریق سد تالوار به همدان برسد، اما اکنون ۴۰۰ لیتر بر ثانیه از سد تالوار به همدان منتقل میشود.
وی اضافه کرد: هنوز برخی چاههای کشاورزی در اختیار آب همدان است، اگر آب تالوار هم آورده بودیم باز امروز مشکل آب داشتیم؛ در سال ۱۴۰۰ ترک فعل مدیران مربوطه را گزارش کردیم و وزارتخانه محدودیتی برای تامین مالی برای انتقال آب همدان ندارد.
* آمار دقیقی در خصوص احیای واحدهای تولیدی راکد و بازگشت به تولید اعلام نمیشود
فلاحی در تشریح دیگر مشکلات استان همدان به مسئله اشتغال و حل مشکل واحدهای تولیدی به عنوان سومین مشکل اشاره و بیان کرد: احیای واحدهای تولیدی پر اهمیت است و به دنبال این هستیم که واحدهای بزرگ تعطیل شده را به چرخه برگردانیم چرا که تا مساله اشتغال را حل نکنیم همچنان مشکل تورم حل نمیشود.
وی با بیان اینکه مسئولین استان آمار دقیقی در خصوص احیای واحدهای تولیدی راکد و بازگشت به تولید اعلام نمیکنند، گفت: برخی واحدهای تولیدی ظرفیتهای اشتغال بالا دارند که در افزایش تولید و رفع تورم موثر هستند که باید به این موضوع توجه شود.
نماینده مردم همدان و همدان به مساله جذب سرمایه گذار به عنوان دیگر مساله استان اشاره و بیان کرد: بحث جذب سرمایه گذار مورد تاکید مقام معظم رهبری است که یکی از اقدمات ما در این زمینه رصد و سرکشی از واحدهای تولیدی و رسیدگی به مشکلات تولیدکنندگان و سرمایه گذاران از ابتدای شروع مسئولیت تاکنون است.
وی با بیان اینکه در استان پیچیدگیهای قوانین از طرف مسئولین داریم که باید رفع شود، بر لزوم احصا موانع تولید تاکید و اضافه کرد: در همدان عدم پیگیری جدی زمینهسازی برای ورود سرمایه گذاری وجود دارد که لازم است دستگاههای متولی در زمینه جذب سرمایهگذار جدیتر از قبل عمل کنند چرا که به فرموده مقام معظم رهبری تحقق شعار سال در گرو اجماع مدیران است و باید با هماهنگی پیش رود که لازم است مدیریت ارشد استان در این امر پیگیر کار شود.
* کمبود ۴ هزار معلم در همدان
فلاحی با تاکید بر اینکه زیر ساخت سیاسی و اجتماعی جامعه نظام آموزشی است، به کمبود ۴ هزار معلم در همدان به عنوان دیگر مشکل موجود اشاره و بیان کرد: کمبود فضای آموزشی و کمبود معلم از دغدغههای مهم حوزه آموزش و تربیت به شمار میرود که باید رفع شود.
وی با بیان اینکه همدان یک استان بحران زده در حوزه آموزشوپرورش است، اضافه کرد: درخواست دادیم شعبه پردیس شهید رجایی را در همدان تأسیس کنند و برای این منظور هنرستان دیباج که ظرفیت پذیرش ۷۰۰ دانشجو را دارد را پیشنهاد دادیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افتتاح فاز جدید پل غدیر با بیان اینکه در ساخت این پل پول بسیاری از شهرداری همدان هزینه شد، افزود: برای ساخت این پل باید از اعتبارات ملی استفاده میشد نه از بودجه شهرداری، چرا که این پروژه ملی بود و در مسیر برخی از استانها قرار دارد.
وی به اقدامات صورت گرفته در روستاهای همدان و فامنین اشاره و بیان کرد: در حوزه انتخابیه بنده ۱۸۰ روستا وجود دارد که مسائل روستاها همچون تامین آب، راه روستایی، بهداشت و اشتغالزایی روستاها در دستور کار قرار گرفته است.
فلاحی با بیان اینکه در بحث جادههای روستایی و فرعی مشکلاتی وجود دارد که به دنبال جذب اعتبار هستیم، اظهار کرد: معادن موجود در برخی روستاها مشکلاتی ایجاد کردند و باید سهم دولتی خود را پرداخت کنند.
انتهای پیام/