به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان؛
سیدرحمتالله پریچهر افزود: ۷۰۰دستگاه کمباین بومی و سه هزار و ۷۵ دستگاه کمباین مهاجر از استانهای فارس، همدان و مرکزی در عملیات برداشت مکانیزه گندم در خوزستان مشارکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: کمباینهای مهاجر از مناطق هندیجان، بهبهان و اندیمشک عملیات برداشت را انجام خواهند داد که پیش از شروع به کار، مراحل قرنطینه، ضدعفونی و معاینه فنی آنها با مشارکت جهادکشاورزی و پلیس راه انجام خواهد شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان هزینه معاینه فنی هر دستگاه کمباین مهاجر را ۲۵۰هزار ریال عنوان کرد و گفت: ۱۵۰گروه عملیاتی بر نحوه برداشت گندم به منظور کاهش ریزش محصول هنگام برداشت و هزینه برداشت گندم نظارت خواهند کرد.
وی افزود: پستهای قرنطینه در مبادی ورودی کمباینهای مهاجر برای جلوگیری از ورود آفات کشاورزی توسط مجموعه جهادکشاورزی استان فعال میشوند.
نیاز ۷۴میلیون لیتر سوخت برای عملیات برداشت محصولات پاییزی
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، در طول عملیات برداشت محصولات پاییزی به خصوص گندم و کلزا در خوزستان که حدود ۴۰ روز به طول میانجامد ۷۴میلیون و ۵۰۰هزار لیتر مورد نیاز است.
وی افزود: برای تامین سوخت مورد نیاز کمباینها و دیگر ادوات کشاورزی، با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خوزستان هماهنگیهای لازم صورت گرفته که امیدواریم وقفه و مشکل حادی در تامین و توزیع سوخت مورد نیاز پیش نیاید.
فعال شدن ستادهای برداشت گندم در شهرستانهای خوزستان
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان از فعال شدن ستادهای برداشت گندم در شهرستانهای استان به ریاست فرمانداران خبر داد و گفت: شرح وظایف و اقدامهای لازم در ستادهای شهرستانی برداشت گندم تعیین شده تا مشکل حادی در روند برداشت پیش نیاید.
نخستین نشست ستاد استانی برداشت گندم روز سهشنبه هفته جاری به ریاست علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان و دبیری سازمان جهادکشاورزی خوزستان در سرسرای اداری استانداری به منظورهماهنگیهای بینبخشی برگزار شد.
به گزارش ایرنا در سال زراعی جاری ۴۲۱ هزار هکتار گندم آبی و ۱۷۲ هزار هکتار گندم دیم در خوزستان زیرکشت قرار گرفت که با توجه به بارشهای مناسب و بهبود دیمزارها پیشبینی میشود امسال با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، یک میلیون و ۴۹۶ هزار تُن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خوزستانی خریداری شود.
سال زراعی گذشته حدود یک میلیون و ۳۶۰ هزار تُن گندم در خوزستان به صورت تضمینی خریداری شد که این استان از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار گرفت.
برداشت گندم در خوزستان از ۲۰ فروردین ماه شروع و در یک دوره فشرده ۴۰ روزه به پایان میرسد؛ برداشت گندم ابتدا در مناطق جنوبی استان همچون هندیجان، ماهشهر، شادگان و خرمشهر شروع و سپس به تدریج به مناطق مرکزی و غربی خوزستان کشیده خواهد شد و درنهایت کار برداشت گندم در مناطق سردسیر ایذه، باغملک و دزپارت در نیمه نخست خرداد شروع میشود.
استان خوزستان در سه سال متوالی در زمینه تولید و خرید تضمینی گندم مقام نخست کشوری را کسب کرده است و پیشبینی شده امسال نیز این جایگاه را حفظ کند.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
خشکسالی و تنش آبی شدید در ۲ سال اخیر، میزان تولیدات بخش کشاورزی خوزستان را حدود ۲۵ درصد کاهش داده ولی امید است امسال با توجه به بارندگیهای به موقع و مناسب، تولیدات بخش کشاورزی استان به شرایط قبل از دوره خشکسالی برسد.
استان خوزستان یک میلیون و۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد