قزوین_ به گزارش خبرنگار بسیج، حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در آیین اختتامیه چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم-رشته نغمات دینی خواهران و افتتاحیه چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم رشته نغمات دینی برادران که با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در سالن آمفی تئاتر شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد بیان کرد: جامعه سازی قرآنی با فردسازی قرآنی در هم تنیده است و هیچ یک از این دو (یعنی ساختن فرد تراز قرآن و جامعه تراز قرآن) از هم جدا نیستند.
وی گفت: قرآن، مهمترین کتابی است که برای ساختن جامعه انسانی «با نظر به همه ابعاد» آمده است، نه آنکه بر بخشهایی تأکید بسیار کند و بخشهایی را به دست فراموشی بسپارد. بنابر این، جامعه قرآنی یعنی؛ جامعهای که به حق بتوان آن را «قرآنی» خواند، جامعهای است که همه شئون آن منطبق با قرآن کریم و طبق قرآن و سنت ساخته شده باشد.
حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اشاره به تاثیر عملگرایی به آیات و پندهای قرآنی در پایداری جامعه قرآنی بیان کرد: مقام معظم رهبری واژگان ویژه ای در خصوص جامعه قرآنی ارایه کرده اند که قاریان و حافظان و چهره های برتر قرآنی را قهرمان قرآنی عنوان فرموده اند. همچنین در یکی دیگر از بیانات ایشان، خطاب به اهالی قرآنی است که جامعه قرآنی برای اینکه قهرمانان قرآن دیده شوند، باید قدمی بردارند.
تصور بنده این است که قهرمان قرآنی و قهرمان بین المللی قرآن بودن، صرفا یک صدای خوب، یک حافظه خوب در بحث حفظ و تلاوت و هماهنگی لازم بین یک گروه هم خوانی و تواشیح نیست بلکه در کنار این استفاده هنرمندانه از بین قابلیت های که جزو الطاف الهی است، این عجین شدن درس و آموزه های قرآن با پوست و گوشت و خون آدمی است. یعنی نگاه ما به یک فرد قرانی صرفا یک فرد خوش خوان نباشد بلکه وی را در مقام یک عامل در میدان عمل به آموزه های قرآنی در حوزه های مختلف فرهنگ، سیاست، اقتصاد و سایر موارد ببینیم که الگو و اسوه جامعه باشد و این همان انتظاری است که از جامعه قرآنی برای پیاده سازی ارزش های قرآنی در جامعه می رود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در ادامه عنوان کرد: فعالیت ها و همایش های ملی و بین المللی که برگزار می شود، مقدمه ای برای پیاده سازی آموزه های قرآنی در جامعه است. یعنی هدف، صرفا برگزاری مسابقات نیست بلکه هدف، رویش ها و تربیت نسل جدید در حوزه های مختلف قرآنی همچون تفسیر، قرائت و پژوهش های قرآنی است.
وی افزود: این مسابقات یک مقدمه و ابزاری است برای رسیدن به واقعیت ها و ارزش های نهفته در قرآن است. در بیان ساده تر، مسابقات قرآنی یک ویترین برای به ظهور رساندن قابلیت های جامعه قرآنی در حوزه تلفیق هنر، حافظه و دارایی های الهی با آیات سراسر نور و رحمت است.
حجت الاسلام مجیدی در ادامه با اشاره به تاثیر برگزاری این نوع مسابقات در توسعه گردشگری مذهبی تصریح کرد: گردشگری در دنیا به منابعی متصل است که به طور خدادادی در هر جامعه ای وجود دارد و یا منابع و ظرفیت هایی که انسان آن را تولید و ایجاد کرده است که شامل تمام منابع طبیعی همچون دریا، جنگل، دشت و کویر می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اظهار کرد: گاهی هنرهای دستی که انسان خلق می کند، می تواند یک شی، کالا، ساختمان، مجسمه، مکان بصری باشد که به صورت فیزیکی شکل گرفته اما گاهی این آفرینش های انسان یک هنر و قابلیت معنوی است که می تواند مخاطب را جذب نماید.
حجت الاسلام مجیدی در پایان عنوان کرد: قاری، حافظ و مرتل قرآن نیز می تواند با کیفیتی که از برنامه قرآنی خود ارایه می دهد علاقمندان این حوزه را به محل و شهر زندگی خود جلب نماید که این امر نقش مهمی در توسعه گردشگری مذهبی خواهد داشت. مبنای رویکرد برنامه هفتم توسعه پرهیز از جامعه نگری به سمت مسأله محوری است که دغدغه نظام و مقام معظم رهبری است لذا دوازده موضوع کلیدی در برنامه هفتم و پانزده موضوع اولویت دار داریم که برخی پاسخگوی چالش ها و برخی بستر ساز توسعه و پیشرفت کشور هستند.
انتهای پیام/۱۰۱۰